Виц, ама жива вистина

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Имам една случка јас кога бев во Скопје на базен. Одиме 5 мина по пат и прашуваме кај е воен базен и повеќето не знаеја и ни кажа една тетка и го најдовме...после кога одевме накај автобуска прашуваме еден Чичко знаете кај е воен базен, ни вели не дечки ние му велиме епа вака ќе одиш право и после оние 3 згради лепотици ќе прашаш друг таму. Леле каква фаца напрае еј :)

Kaj nekoj choek vo dvor imalo nekoja shina(zeleznichka pruga).I komshiite sumnjale deka ja ukral od negde i go prijavile vpolicija.Mu se javuvaat od policija,mu kazale deka e povikan na info razgovor.Odi tipov i mu kazuvaat vaka i vaka osomnicheni ste za krazba na shina vo dvor kaj vas imalo.Ne be mu veli vrska nemam jas toa,sigurno decava od negde ja imaat sobrano pa ja ostavile vo dvor.Policajcive: A be shto ti e choveku shinava teshka preku 300 kila kaj mozat deca da ja donesat do kaj tebe vo dvor?I ovaj: A be deca ko deca shto razbiraat tie deka bila 300 kila ili 100 kila.

Kaj nekoj choek vo dvor imalo nekoja shina(zeleznichka pruga).I komshiite sumnjale deka ja ukral od negde i go prijavile vpolicija.Mu se javuvaat od policija,mu kazale deka e povikan na info razgovor.Odi tipov i mu kazuvaat vaka i vaka osomnicheni ste za krazba na shina vo dvor kaj vas imalo.Ne be mu veli vrska nemam jas toa,sigurno decava od negde ja imaat sobrano pa ja ostavile vo dvor.Policajcive: A be shto ti e choveku shinava teshka preku 300 kila kaj mozat deca da ja donesat do kaj tebe vo dvor?I ovaj: A be deca ko deca shto razbiraat tie deka bila 300 kila ili 100 kila.
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Еден пријател,си купи веспа....и по некој ден го запира полиција,ова кутрио се здрви.Полицаецов му вика:
- Исправи!
И овај ни пет ни шес туку седум,баааам рачките ги испрај на напред!!!!
Џандаров се покака од смеење,и ај после како да му пиши казна???

МАКЕДОНСКА КОРПОРАЦИЈА
Имаш 2 крави,си потпишал договор со млекара за откуп,млекарата не ти го откупува,сам го истураш млекото и сам си ги колеш кравите, а владата уво не ја боли и понатака дозволува увоз на поевтино радиоактивно млеко измешано со млеко во прав.

и ја знам еден виц ама жива истина, ми го кажа чоекот кој работи у пиљара кај мене у маало

не вика го водев детето на Инхалација
него тој го водел детето на ИНСТАЛАЦИЈА

поштуем Цареееее!!!!!!:smir::tapp:

се качува бабичка во радио такси и оди до одредено место!тамам да плати вади 20 денари.таксистот и вели бабичке 100 денари треба да платите не 20!еми како кога на мене ми земаат по 20!ама бабичке оваа не е обично такси(се мисли на комбиња,автобус...)ова е радио такси.хаха ти го пушти радиото да работи ти си го плаки! :pos2:

се шета еден циган низ паркот кај сатот во битола а конјот паркиран во близина оди зема што му треба се вракја назад гледа којн нема а па тука се моткало возилото на пајак службата и циганов оди кај еден џандар и му вика чико полицај да не виде еден коњ тука паркиран .

ова моево е траги-комедија:vozbud:...им се има случено на пријатели во америка:
купува пријателов џип јака марка и само што го земал 2-3 дена стар и зема другарче со него да му се фали као нешто и идат на лов и риболов...на некое одредено место така некој резрват ли незнам шо било...и имало замрзнато езеро таму а знаете ако напраиш дупка одма рибите тука доагаат...и пријателов пали динамит и го фрла озгора на мразот...ловџискиов загар трчање по динамитот, го зема у уста и го носи накај нив....овој преплашен зема чивтето и пука у кучево, го промаршува а кучево од страв се крие под џипот... и бамммм...џипот у воздух...ебате среќата...не го возел на 2 дена џипот ништо од него не останало....ама Америка не би била Америка....иде пријателов во осигурителна компанија и несреќа пријавува и му даваат нов одма:toe:

купува пријателов џип јака марка и само што го земал 2-3 дена стар и зема другарче со него да му се фали као нешто и идат на лов и риболов...на некое одредено место така некој резрват ли незнам шо било...и имало замрзнато езеро таму а знаете ако напраиш дупка одма рибите тука доагаат...и пријателов пали динамит и го фрла озгора на мразот...ловџискиов загар трчање по динамитот, го зема у уста и го носи накај нив....овој преплашен зема чивтето и пука у кучево, го промаршува а кучево од страв се крие под џипот... и бамммм...џипот у воздух...ебате среќата...не го возел на 2 дена џипот ништо од него не останало....ама Америка не би била Америка....иде пријателов во осигурителна компанија и несреќа пријавува и му даваат нов одма:toe:
Само колку е ова од еден филм извадено!

Кај нас се зборува за еден "паметен" полицаец..Како направил неколку збрки..Јас не знам колку се точни ама ајде ќе ви кажам 2 од нив..

Прво работел како сообраќаец и со него имало уште еден заедно..И така застанале еден човек,арно ама човекот бил турчин и овој "паметниот" му рекол да излезе од колата и почнал да го тепа,дошол колегата и го прашал што правиш??Овој му одговорил еве најдов еден турчин и сеа го тепам оти сме биле 500 год. под нивна власт!!Колегата кажал абе тоа било пред 100 години и овој му одговорил Абе пред 100 ли пред 200 ли јас важно вчера прв пат разбрав за тоа и продолжил да мава,но нормално бил спречен од колегата..

Втората случка е оваа
Еден човек излегувал од продавница и се сопнал и јајцата шо ги купил му се сокапале и се насобрале неколку луѓе околу него и дошол полицаецот и прашал што е овде работата и еден човек му одговорил Ништо само овој човекот падна и јајцата му се скапија и полицаецот помислил дека долните јајца му се скапале и ни 2 ни 3 претрчал до некое место да се јави на брза помош,а за тоа време човекот си купил други од продавницата и си тргнал дома...И кога се вратил полицаецот прашал абе кај е човекот некој му кажал па си купи нови јајца и си тргна дома..А кога стигнала брзата помош и кога го прашала полицаецот Кај е човекот што си ги скапал јајцата,овој им одговорил Ех,па тој си купил нови јајца и си тргнал дома,шо да не вас ќе ве чека тука пола саат додека да дојдете:tapp:

Ѕинго на митинг....Во некои села,90% старци ....

-Ќе ви донесеме вода,амбуланта ќе ви направиме..
-аплауз...
-Ќе ви направиме нов пат, дури и школо ќе ви направиме!
-Еден старец:Ама ние деца немаме...
-И деца ќе ви напрајме!!!:pos::pos::pos::pos:

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Добар...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom