Како е да се работи за Мајкрософт

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Андроник напиша:
Тебе не ти јасно дека Линукс е оперативен систем кој исто така се плаќа. Да. Во Германија, САД и слично една линукс дистрибуција чини од 70 до 120 долари. Со тоа добиваш подршка за софверот. Ако ја спуштиш дистрибуцијата од ФТП, кај ќе бараш помош, од мене и од Princ? :) Истата работа е и со Мајкрософт, дури е и поолабавена. Имаш нелинценциран софтвер за кој имаш потребни апдејти, совети од стручњаци и слично. За 99 посто од апдејтите нормално.
леле ништо више не е бесплатен во овој црн свет. Значи за наш сиромашните само warez остана верен придружник.

KaiTekk напиша:
btw, ако го немаше мајкрософт, секако дека ќе го имаше линукс. :)

btw, ако немаше мајкрософт најверојатно сега ние ќе спиевме и ќе игравме супер марио насабајле на нинтендо и ќе мислевме колку е добра графиката на мустаќот од Марио.

А сето ова го пишува од Мајкрософт оперативен, не ми се верува. :icon_lol:

Колку што знам во Македонија почнаа со секоја нова конфигурација да даваат лиценциран Windows...кога би имале стандарт и ја би земал лиценциран, ама кога подобро ќе размислам со тие пари подобро би купил неко добро парче hardware одколку да платам за некоја си подршка ;)

deXterche напиша:
Колку што знам во Македонија почнаа со секоја нова конфигурација да даваат лиценциран Windows...кога би имале стандарт и ја би земал лиценциран, ама кога подобро ќе размислам со тие пари подобро би купил неко добро парче hardware одколку да платам за некоја си подршка ;)

Кога ќе ти се расипе парчето хардвер поради тоа што немаш подршка наредниот пат поинаку ќе размислуваш. :icon_lol:

Јас разбирам дека е скап софтверот меѓутоа погледнете ги благодетите кои ги добивате. Драјвери, видео, медиа, слики, режење, музики, игри, интернет, компатибилност, порничот од кај Славе работи и кај Митре без проблем, малата скока до таван и слично.

Значи, вреди. Е сега има и нелиценцирани, кој сака може и тоа.

Андроник напиша:
Кога ќе ти се расипе парчето хардвер поради тоа што немаш подршка наредниот пат поинаку ќе размислуваш. :icon_lol:

Јас разбирам дека е скап софтверот меѓутоа погледнете ги благодетите кои ги добивате. Драјвери, видео, медиа, слики, режење, музики, игри, интернет, компатибилност, порничот од кај Славе работи и кај Митре без проблем, малата скока до таван и слично.

Значи, вреди. Е сега има и нелиценцирани, кој сака може и тоа.
Абе во ред, ама јас едвај собрав 500 евра за конфигурација а камоли да дадам уште 300 за Windows...

сепак треба да сме задоволни со тоа што секој апдејт важи и за пиратска верзија и секое парче софтвер од Microsoft може да се инсталира и на пиратска верзија...ај тоа ни е малку пак сега и кодот почнавме да го бараме...бреј преку леб погача :)

Acid напиша:
Еј еј, не претерувај и ти. На секој компјутерџија му е сон да работи во Мајкрософт, или нешто слично. :wink:
Мене ми е сон да работам за Кајгана форум:icon_lol: :icon_lol:
Иначе интересна приказна....

KaiTekk напиша:
Имам 40 гб хард диск поделен на 3 партиции од кои едната ми е full, втората ми е целосно исполнета со големи парчиња софтвер и видео материјал за учење, а третата со песни. Сакав да ставам Linux ама увидов дека немам простор. Ќе чекам до декември кога ќе земам нов PC. Andronik, инаку имам испробано неколку дистрибуции на Linux Live CDs без притоа да го инсталирам на системот. Linux е на рангот на Windows, можеби некој ден ќе биде и подобар.

iskreno linux e podobar i jas treskah gluposti kako tebe no se smeni vremeto trebat pari za vozacka za nov pc za benzin za pat opaa treba zenskata da ja castes evena primer edna sporedba durex ti e 120 den pa cela godina da upotrebuvas durex kolku evra e :D
:lud:

deXterche напиша:
Абе во ред, ама јас едвај собрав 500 евра за конфигурација а камоли да дадам уште 300 за Windows...

сепак треба да сме задоволни со тоа што секој апдејт важи и за пиратска верзија и секое парче софтвер од Microsoft може да се инсталира и на пиратска верзија...ај тоа ни е малку пак сега и кодот почнавме да го бараме...бреј преку леб погача :)
abe staj linux za igri kupi si PS 2 i kraj veke linux i windows se tolku bliski sto ke nema razlika

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom