Врска со „врски“

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Значи, дали сте имале ваква врска? Нешто како со стројници, другар/ка му зборува за вас, пушта добри абери, преку други (трети) личности дечкото/девојката добива ваш телефон, па конечно после триста ситуации излегувате со личноста и оп врска.

Очекувам да нема одговори од типот: „Не, не сум бил/а и немам што да кажам“. Ако не сте биле во ваква ситуација, претпоставете дека некоја личност ви кажува дека му/и` се допаѓате на некој/а. Како би реагирале?

Ако ви се допаѓа личноста, дали би прифатиле таква игра или од старт ви се одбивни луѓето кои немаат храброст сами да ви пристапат и чарето го бараат преку други луѓе?

Ете тука можеме да ги ставиме и врските кои почнале со тоа што некој/а другар/ка ве запознала со личност која подолго време ви се допаѓа, но не сте имале начин како да се запознаете или прв пат ја гледате и уште веднаш ви „застанало“ окото на нејзе.

Па, повелете.

Апсурдна ми е целата таа игра, тоа криење... Се знае - ако на некого му се допаѓате пристојно и најдобар начин (кој вие сами ќе го одберете) ќе му пријдете. Нема зошто таа работа да оди преку некој кој не треба да е инволвиран во сето тоа. Јас сум против таквите врски. А, и мислам дека не траат долго.

Не, сама си ги вршам „работите”, не ми треба некој да ги прекажува моите чувства.
Инаку, честопати сум била стројник, само заради ќефот на другарот/другарката.

Nema nedela da ne se javuvaat " strojnici " i eptem mie glupo . Jes jas ziveam nadvor i nekako lugevo si zemat za pravo da se meshat vo moj privaten zivot , nema zena so nema super vnuk ili rodnina taman za mene :)
I pokushavam da ne sum ne prijatna na tel ili koga ke se stretnime ama epten tesko e..
I posle vakvi postapki nema OP vrska nego crven karton , da sme jasni:))

JeCILaDy напиша:
Не, сама си ги вршам „работите”, не ми треба некој да ми ги кажува чувствата.
Какви чувства не ти треба да ти ги кажуваат? Мислеше на тоа некој друг да ги кажува чувствата на „кандидатот“ или твоите чувства да ги прекажува?

Да ги прекажува моите чувства. Се извинувам за грешно формулираното мислење.

Абе ајдеееее .. колку не сте искрени .. форчн со прости зборови кажи им дали некој ви местел некоја :) па дааааа .. ехееее .. ми имаат местено девојки ... на пример не се ни знам со неа .. али ете сум и се свиѓал и сака да праиме нешо .. и рам и било да ми каже на мене и оп преку другарка да ми дојде на кафе да ми збори глупости за таа ... и на мене ми се има дешавно ова ... на некоја девојка едноставно немам храброст да и кажам во фаца дека сакам да праам нешо со неа .. и идам преку другар или другарка .. знам дека е малце мутаво вака али барем не јадам срам .. а како што сум си срамежлииииив .. не ми иде .. а додека на повеќе девојки сум им кажувал и во фаца .. и тоа од прва .. „девојко јас сакам да идам со тебе, крај ти е" :)
и така :)

Пред 3 години еден мој другар од мИРЦ, ми пиша, леле не можам да ја поднесам сестра ми. Јас му кажав, пер не можам ни ја мојата, ај ги трампаме. После недела дена убедување другаров ми даде мејл од сестра му, и почнаф да се допишувам со неа, по мејл и по ирц.
По година и нешто додека работеф во БТР имав колега кој студира заедно со неа на факултет. И пак зачестивме со мејловите и слично. Другаров секој ден го гњавев пренеси поздраф, а он ее да забораиф да ти пренесам од колешката ми.
Еден ден се договорив да излеземе на кафе, тој ден на работа другаров ме зафркаваше, другже, она е совршена а ти... па ќе пројдеш. И јас онака, јеах тенкс фор д селфконфиденс дет ју ар гивин ми.
И таа вечер ја запознаф најсовршената девојка што ја имам сретнато досега во мојот живот.
Се исплашив... дап и бестрашниот Тончи имаше страф од жените....

Ај да не испадне постот предолг ова ќе го напишам у башка пост.
Првата девојка што сум ја смувал ми се случи така. Седам јас у кафич кај мене у село, ми приоѓа типка и ми вика: Здраво, дојди со мене.
И ја прашав кај ме носиш. Таа само ме довлече до другарка и и ми кажа ова е Ивана.

[Eдитирано од FortunE: супер си е постот, не е долг. Споен е.]

Tonchie напиша:
Првата девојка што сум ја смувал ми се случи така. Седам јас у кафич кај мене у село, ми приоѓа типка и ми вика: Здраво, дојди со мене.
И ја прашав кај ме носиш. Таа само ме довлече до другарка и и ми кажа ова е Ивана.
хехехе ... ееееееее лудо си ти бе :)
Јас со една со мене што учеше .. во веце во сала ... ми дојде другарка од сосем трет клас и ми вика таа и таа сака да се мува со тебе .. и ја се збунив :) и и викам ај важи и оваа дојде и ме залапа :)

Не мешајте со ситуации за мување и со врска:)

Јас никогаш не би ја направила таа глупост ... повеќе ќе се усрамам ако со стројници пратам глас до дечкото отколку сама да му кажам ... незнам зошто, ама ниско ми е.
А друг мене ... се случило да, кога одев на училиште. За деца во школо го признавам тоа ... посрамежливи се (машките посебно), а и најверојатно немајќи искуство имаат трема да пристапат сами на девојка/дечко. За све друго пораснато ... срамота е тоа бе ... као ако пуштиш врски, дотичниот/ата нема да знае дека за тебе се работи? Ќе ти го држат другите стравот? Што ли?:icon_lol:

Abe ajde ne sum ni glupava ni grda za da nemozam sama da si fatam decko pa strojnici da prakjam 21 vek sme aloo,a i so ke kazam deka go svigam tipot pa za da ima efekt ke dodadat strojnicite uste zbor dva ke dofiluvaat,nikoj nema da ti sredi rabotam najubavo kako sto mozes samiot,najiskreno i najprirodno ke ispadne pa makar i da ne si dobar dodvoruvac laskac i so ja znam,bas ke bide slatko.A mi prisle na takov nacin i sekogas se pravam na tri i pol samo edno zdravo i da me nema,cim neznae da mi prijde kakva li ke bide vrskata?!

divine напиша:
Јас никогаш не би ја направила таа глупост ... повеќе ќе се усрамам ако со стројници пратам глас до дечкото отколку сама да му кажам ... незнам зошто, ама ниско ми е.
А друг мене ... се случило да, кога одев на училиште. За деца во школо го признавам тоа ... посрамежливи се (машките посебно), а и најверојатно немајќи искуство имаат трема да пристапат сами на девојка/дечко. За све друго пораснато ... срамота е тоа бе ... као ако пуштиш врски, дотичниот/ата нема да знае дека за тебе се работи? Ќе ти го држат другите стравот? Што ли?:icon_lol:

ехх ... а зошто мислиш дека ќе се засрамиш ако си ја пратиш најдобрата другарка кај него .. не ти викам да пратиш 100 луѓе да прават муабет за тебе .. а од најдобрта другарка нема ни зошто да се срамиш.

Insane напиша:
ехх ... а зошто мислиш дека ќе се засрамиш ако си ја пратиш најдобрата другарка кај него .. не ти викам да пратиш 100 луѓе да прават муабет за тебе .. а од најдобрта другарка нема ни зошто да се срамиш.

Зошто? Е па дека и јас имам уста да си го кажам тоа, едноставно нели? А и што се постигнува со тоа не разбирам ... да не треба да ме фалат или нешто слично? Не бе душо, барем до толку сум способна:wink:

divine напиша:
Зошто? Е па дека и јас имам уста да си го кажам тоа, едноставно нели? А и што се постигнува со тоа не разбирам ... да не треба да ме фалат или нешто слично? Не бе душо, барем до толку сум способна:wink:

Хехе, убаво од тебе што си способна :)
Али некој и не е! некој се срами од девојки ... може незнае како да им пристапи .. за во тој случај му треба помош од другар или другарка .. некој и не е толку богат со речникот за да придобие девојка .. а пошто вие девојките сте тешки .. па треба и многу да се потруди .. а без речник и ако е срамежлив крај му е:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom