Semos Education - Семос Едукација

• Креатор на темата Креатор на темата DarkLord
  • Време на започнување Време на започнување
Епа во Семос нема 1,2,3,4 него е само CCNA поделен на два дела...

Дали знаете нешто повеќе за Семос,бил некој таму? Или има некој пријател што учи таму.Сакам од следната година да се запишам па ми треба повеќе информации? Како иде наставата,дали после завршување има пракса или вработување.?

Ако нешто те интересира слободно прашај
Животот ми помина во тој Семос.....со годиниииииии:uvo:

Ако нешто те интересира слободно прашај
Животот ми помина во тој Семос.....со годиниииииии:uvo:

И сега што работиш и каде?

И сега што работиш и каде?

И сега седам дома..и студирам вонредно

Семос не ти обезбедува ниту пракса ниту работа
Само курсот
Имаат одлични предавачи,и наставата е навистина добра...само што ти сам/а ќе треба да си најдеш работа :D

И сега седам дома..и студирам вонредно

Семос не ти обезбедува ниту пракса ниту работа
Само курсот
Имаат одлични предавачи,и наставата е навистина добра...само што ти сам/а ќе треба да си најдеш работа :D

Па сам де, не ни очекувам некој друг да ми најде работа додека јас ништо не превземам. Мислев дали си нашол/ла работа по таа струка? Или па негде да те примиле заради циското?

Па сам де, не ни очекувам некој друг да ми најде работа додека јас ништо не превземам. Мислев дали си нашол/ла работа по таа струка? Или па негде да те примиле заради циското?

Не :D

Сите бараат со по 3-4 год работни искуство...а не знаат дека нема каде да го стекнеме

Не :D

Сите бараат со по 3-4 год работни искуство...а не знаат дека нема каде да го стекнеме

Затоа треба да си комуникативен и харизматичен за кога ќе те викнат на интервју, да им кажеш зашто си ти добар/ра и дека тоа со искуството врска нема, па да видиш како ќе те пуштат кога ќе видат дека си различен од другите (ова од искуство :) )

Затоа треба да си комуникативен и харизматичен за кога ќе те викнат на интервју, да им кажеш зашто си ти добар/ра и дека тоа со искуството врска нема, па да видиш како ќе те пуштат кога ќе видат дека си различен од другите (ова од искуство :) )

а ти корун имаш нешто од семос завршено ?
:)

абе тие што си бараат раб. искуство без разлика дали си намќор...и не кажеш 2 збора...или си ведар харизматичен комуникативен и бла бла бла...пак ќе си бараат раб искуство...
..и обратно ;)

абе тие што си бараат раб. искуство без разлика дали си намќор...и не кажеш 2 збора...или си ведар харизматичен комуникативен и бла бла бла...пак ќе си бараат раб искуство...
..и обратно ;)
Не е точно...Ако е за така никад нема да се најде работа, кај ќе стекнам работно искуство коа сите фирми ќе бараат?Ете тие проклети семос(не е битно ашто ги хејтам) ме учеа 4 години па сеа си работам како фриленсер и во фирма за графички дизајн и индустриски, и да они ми ја најдоа тоест бев на пракса како најдобар и најмлад во групата каде што бев.

а ти корун имаш нешто од семос завршено ?
:)

Имам CISCO CCNA1 до CCNA4 ама не преку семос.

--- надополнето ---

..и обратно ;)

А ако тоа е напишано БАШ ЗАРАДИ ТОА да најде некој што ќе го убеди дека без работно искуство е многу добар и вреди да го вработат? Дека не го натерала една глупава реченица да се откаже или да не прати CV?
Тоа се цени повеќе од работно искуство (не секогаш)

idev u semos gi zemav site 10 kursevi znaci ima dosta uste mi e krivo so za 3d studio max idev najinteresno neso a jas niso ne nauciv se zafrkavavme so drugar mi idevme kolku da ne sedime doma i da utepame 3 saati

idev u semos gi zemav site 10 kursevi znaci ima dosta uste mi e krivo so za 3d studio max idev najinteresno neso a jas niso ne nauciv se zafrkavavme so drugar mi idevme kolku da ne sedime doma i da utepame 3 saati

Па да бе и јас имав едно одвишок 15 иљадарки, па си викам, што фајде да седам дома, дај ќе уплатам у семос и ќе си терам курташак, не од што ми се учи... Јако е нели?

Една интересна новост од Семос:

Семос Едукација од 7 февруари ќе стартува оnline обука за Java, Мicrosoft и Cisco, наменето за луѓе кои не се од Скопје. На слушателот му е потребно веб камера за да го следи предавањето и микрофон доколку сака да постави прашање.

„Мислиме дека условите се созреани за да се стави во функција на едукативни цели оваа сега веќе испробана технологија. Оваа технологија овозможува класична интеракција: учител – студент, студент – учител преку електронските комуникации. Но секако придобивките се големи за оние кои не се во можност да патуваат секојдневно од аспект на тоа што трошоците за превоз и сместување значително ќе се намалат.”, вели Валентина Тасева, директор на Семос Едукација.

Ќе се користи WiZiQ софтверот, а за следење на предавањата е потребна 2 Mbps конекцијата, што е доволно за најслабите интернет пакети, но бендвитот може да биде проблем бидејќи сепак е видео стрим.

„Она што слушателот ќе гледа на својот монитор е мала слика од инструкторот во училницата, chat прозорец и desktop-от на инструкторот на која е презентацијата. Лабораториските вежби можат да се изработуваат локално на компјутерот на слушателот или да бидат директно поврзани со лабораториските компјутери во училницата на Семос Едукација. Бендвитот кој би бил искористен е незначително поголем од една класична remote desktop конекција.“

Повеќе информации на сајтот на Семос Едукација.

Извор: http://it.com.mk/semos-edukacija-startuva-uchenje-it-od-doma/#ixzz1CcoEVq7Q

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom