Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали знаете нешто повеќе за Семос,бил некој таму? Или има некој пријател што учи таму.Сакам од следната година да се запишам па ми треба повеќе информации? Како иде наставата,дали после завршување има пракса или вработување.?
Ако нешто те интересира слободно прашај
Животот ми помина во тој Семос.....со годиниииииии:uvo:
И сега што работиш и каде?
И сега седам дома..и студирам вонредно
Семос не ти обезбедува ниту пракса ниту работа
Само курсот
Имаат одлични предавачи,и наставата е навистина добра...само што ти сам/а ќе треба да си најдеш работа![]()
Па сам де, не ни очекувам некој друг да ми најде работа додека јас ништо не превземам. Мислев дали си нашол/ла работа по таа струка? Или па негде да те примиле заради циското?
Не
Сите бараат со по 3-4 год работни искуство...а не знаат дека нема каде да го стекнеме
Затоа треба да си комуникативен и харизматичен за кога ќе те викнат на интервју, да им кажеш зашто си ти добар/ра и дека тоа со искуството врска нема, па да видиш како ќе те пуштат кога ќе видат дека си различен од другите (ова од искуство)
абе тие што си бараат раб. искуство без разлика дали си намќор...и не кажеш 2 збора...или си ведар харизматичен комуникативен и бла бла бла...пак ќе си бараат раб искуство...Затоа треба да си комуникативен и харизматичен за кога ќе те викнат на интервју, да им кажеш зашто си ти добар/ра и дека тоа со искуството врска нема, па да видиш како ќе те пуштат кога ќе видат дека си различен од другите (ова од искуство)
Не е точно...Ако е за така никад нема да се најде работа, кај ќе стекнам работно искуство коа сите фирми ќе бараат?Ете тие проклети семос(не е битно ашто ги хејтам) ме учеа 4 години па сеа си работам како фриленсер и во фирма за графички дизајн и индустриски, и да они ми ја најдоа тоест бев на пракса како најдобар и најмлад во групата каде што бев.абе тие што си бараат раб. искуство без разлика дали си намќор...и не кажеш 2 збора...или си ведар харизматичен комуникативен и бла бла бла...пак ќе си бараат раб искуство...
..и обратно![]()
а ти корун имаш нешто од семос завршено ?
![]()
абе тие што си бараат раб. искуство без разлика дали си намќор...и не кажеш 2 збора...или си ведар харизматичен комуникативен и бла бла бла...пак ќе си бараат раб искуство...
..и обратно![]()
idev u semos gi zemav site 10 kursevi znaci ima dosta uste mi e krivo so za 3d studio max idev najinteresno neso a jas niso ne nauciv se zafrkavavme so drugar mi idevme kolku da ne sedime doma i da utepame 3 saati