Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ни фалеше ваква тема на форумов, незнам колку сме со андроид но сепак треба да се фалиме и помагаме :)

Ајде јас прв ќе почнам - Значи веќе на овај систем сум скоро 2 месеци откако го купув LG GT540

lg-gt540-android-phone-2.jpg

Од телефончето стварно сум задоволен кога го купив беше на 1.6 верзија а пред 2-3 недели се апдејтирав на 2.1 . Повторно одлично оптимизирано дури и побрзо работи со новиот апдејт. Едниствено нешто што ме нервира е што незнае да си пресмета точно колку батерија има, еднаш вика 40% па 60%......

Неколку зборови за андроид

1 - Прво што ме нервира е тоа што неможеш да исталираш апликации и игри на сд картицата туку само колку имаш место на телефонот (ова е поправено на 2.2 верзија) но сепак толку глупав пропуст не можев ни да замислам дека постои. НЕ ГЛЕДАМ ПРИЧИНА зошто е така ама ајде ако го рутираш телефонот изгубиш 2-3 часа можеби и ќе усшееш да го овозможиш тоа и на 2.1

2- Страшно ме нервира што немам пристап до сите апликации преку маркетот, барам скајп нема, барам ибај нема, барам пај пал нема a на веб странава гледам дека ги има http://www.android.com/market. Може некој да ми помогне како да се направам демек сум во USA па да гледам се како што треба и платени и фрее програми?. Дека ставарно е безвеза да гледаш милиони кинески апликации.....

Е толку друго не ме нервира ништо :) Друго си е баш одлично како што треба.

Една од подобрите аднроид апликации google sky map вклучете gps и "гледајте" со телефонот накај небото.

Attachments

• qr_code.png
    qr_code.png
    1,1 KB · Прегледи: 189
Ви ја препорачувам странава, http://www.appbrain.com/ исталирајте баркод скенер и фурајте.

a oваа ко шо успеав да видам треба да имам на телефон нивната апп инсталирана и да ја симнувам од телефон? неможи да ја симнам на пц и да си ја префрлам? и тие шо се со пари неможи дда ги најдам безпари? :)

За она што не можеш сите апликации да ги видиш во маркетот... дали го имаш рутирано оперативниот систем?
Ако имаш рут, тогаш инсталирај MarketAccess или Market Enabler и користи една од тие апликации за да се прикажеш пред маркетот од друга локација, пример T-Mobile US.

--- надополнето ---

a oваа ко шо успеав да видам треба да имам на телефон нивната апп инсталирана и да ја симнувам од телефон? неможи да ја симнам на пц и да си ја префрлам? и тие шо се со пари неможи дда ги најдам безпари? :)

Да, треба да ти е инсталирана апликацијата и на мобилен :)

На http://www.4shared.com/ барај го името на апликацијата и на крај додај .apk, спушти ја, префрли ја на телефон и сними ја. Нема да е најнова верзија ама битно е беспари...

Ок одлично се рутирав (полесно здравје) баш само еден клик средив се Е СЕГА Е ВЕЌЕ ОДЛИЧНО. Гледам има куп програми ги има сите кој што ми требаат.

Ок одлично се рутирав (полесно здравје) баш само еден клик средив се Е СЕГА Е ВЕЌЕ ОДЛИЧНО. Гледам има куп програми ги има сите кој што ми требаат.
Може малку инструкции, што е тоа рутирање? како да се рутирам? и што се добива со тоа? На Android 2.1 сум.

Рутот е администратор на Linux. Рутирањето е зимање администраторски пристап врз оперативниот систем. Вообичаено имаш обичен корисник и некои работи не можеш да ги извршиш на мобилниот (како на пример да ставиш лажна локација за маркетот да ти ги прикажува сите апликации) без рут пристап.
Е сега, има веќе рутирани ROM-ови. Инсталираш еден од нив и имаш администраторски пристап на мобилниот. Или можеш да пробаш со unrevoked ако мобилниот ти е поддржан.
Што се добива... ако ти се чита, повели.

Рутот е администратор на Linux. Рутирањето е зимање администраторски пристап врз оперативниот систем. Вообичаено имаш обичен корисник и некои работи не можеш да ги извршиш на мобилниот (како на пример да ставиш лажна локација за маркетот да ти ги прикажува сите апликации) без рут пристап.
Е сега, има веќе рутирани ROM-ови. Инсталираш еден од нив и имаш администраторски пристап на мобилниот. Или можеш да пробаш со unrevoked ако мобилниот ти е поддржан.
Што се добива... ако ти се чита, повели.
благодариме за одговорот :) јас засега сакам да си го покористам невин на 2.2 па нека здосади, тогаш ќе се рутира.

cap201010201758.jpg

cap2010102017581.jpg

Ето две сличина од "десктопот" и менито. Има мал милион програми икони вичети и слично за средување. Се што треба да имате е само идеа.

П.С

Се надевам дека ви се свиѓа. :)

Ајде дами и господа да ви препорачам WINAMP for Android

winamp-qr.png

Beta верзија е но сепак одлично работи!!!

Видовњак Милан ми е брачед :)

Не бе, само тие се постари девици со 2.2, другиве со 2.2 се ногу нови за да ги имат во државава :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom