Сончев брег

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Петмина планираме летово да одиме во Сончев Брег, крај на јули, ама по агенциите скапо ни е, 65 евра од ноќ од апартман бараат... Некој да ни каже дали ако отидеме приватно таму ќе можеме да најдеме поевтино нешто, ама да не е у Несебар или да даде некоја добра понуда...

Принцип - директното преговарање секогаш е поевтино. Ама во хотел помалку од 15 евра на човек тешко ќе најдеш. Во приватна куќа е друго. Но таму треба да си во Несебар, бидејќи во Сончев Брег има само хотели.

Половина од одморот се поминува надвор од водата поради големите бранови има кренато црвено знаме.

По-скоро обратното. Но зависи - jужната плажа на Приморско /ММЦ/ често има бранови, на соседната северна плажа на Китен дори кога има бранови, те са като во басеjн.
Jас имам големо изкуство со Сончев брег, Свети Влас, Златни песоци, Св. Константин и Елена, Албена, Китен, Приморско и т.н.
Редко имам 2 недели одмор со повеке от 3 дни червен флаг.

Кражби има, но вероватно процентно /кога се вземе предвид големината на Сончев брег/, са помалко спремо кражбите во Охрид примерно. Во никоj случаj не се работи за масови кражби и тоа не се смета за голем проблем од туристите и туроператорите.
па нее е голем проблем кога на плажа со 9месечно бебе ке останеш само со една крпа а торбата во која имаше само храна и памперс за малата и 6 лева за пат до поморие ја немаше.оваа кражба само штета и малтретирање за нас а за нив никаков кар.лично искуство.

Може ли некој да ми каже нешто повеќе за Хотел Хелвеција Сончев Брег,каде се наоѓа дали е блиску/далеко од плажите/центарот..?

4 пара сме и се мислиме дали да одеме во несебар или на сончев брег, знам дека се блиску но некој совет каде е подобро за млади а сепак да е малку поефтинко, зошто сместувањето ни е тука некаде...

Може ли некој да ми каже нешто повеќе за Хотел Хелвеција Сончев Брег,каде се наоѓа дали е блиску/далеко од плажите/центарот..?
Тоа са нови хотели и не са многу близо да плажата, от центарот ...20-30 мин пеш. Центарот е хотел Кубан и около него отприлика.
Можеш да видиш каде е овде.
http://www.posoka.com/exkurzii_pochivki/excid_20497.phtml
--- надополнето: 2 јули 2012 во 14:28 ---
4 пара сме и се мислиме дали да одеме во несебар или на сончев брег, знам дека се блиску но некој совет каде е подобро за млади а сепак да е малку поефтинко, зошто сместувањето ни е тука некаде...
За смештаj ке ви е поевтино во Несебар, но не знам за 4 пара дали ке наjдете един смештаj вака лесно. Близо са едно со друго и нема да имате проблем да одите до Сончев Брег кога сакате.

Момци/девојќи знае ли никој некоја туристичка агенција која нуди само превоз до Сончев брег?

Сакам да одам во Несебар на одмор, но досега никогаш не сум била. Гледам има поделени мислења за морето тамо. Па ако може некој поточно да ми ја каже ситуацијата на плажата и морето и во кој период е најубаво

Сакам да одам во Несебар на одмор, но досега никогаш не сум била. Гледам има поделени мислења за морето тамо. Па ако може некој поточно да ми ја каже ситуацијата на плажата и морето и во кој период е најубаво
Плажата е прекрасна - широка ивица со ситен песок. Наи голема гужва е 1-15 август. Старата част на Несебар е многу романтична. Смело напред и приатен престои во Несебар.
Един од символите на Несебар - Стара мелница:
13.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom