Јамболија.

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Нема поубав осеќај во зима доаѓаш од надвор смрзнат, прво легнуваш на термо па после на мека јамболија. Рај.

Нема ништо поубаво од боцките на домашно ткаена јамболија, искомбинирано со домашна ткаена черга микс на аба и в'на.
Баба остави за мојта идна невеста (коа ќе ја најдам де) 2 јамболии, 2 ткаени черги, 3-4 ткаени торби со народни мотиви, и една комплет народна носија.... Бесценето....

А боцкајнето масира и скокотка... Ех, сега да имаше една да се замотам у неа...

колку ме значи нервира кога си легнам покриен само со ќебе зимото и сабајле се будам со полна уста од оние што и висат на јамболијата пошо мајка ми у меѓу време ме покрие со некоја дебела.
А иначе ги сакам и обожавам да ѓи кубам, цело купче си правам и го горам после. Интересно е.

Jas kupuvam jambolii ![DOUBLEPOST=1478394680][/DOUBLEPOST]
Требаше да ја видам повторно вчера за да ми текне...

Имав заборавено дека баба ми има розева јамболија. Не црвена избледена, туку оригинал розева... И не е крута како овие обичниве, ткаена е од некаков пофин материјал, не боцка толку и има некаков чуден отсјај...

Како не ја сликав...
Би ти платил 50 Евра ,ако ја продаваш.
Поздрав

Последно уредено:
Ајде сега секој овде да си каже кој колку јамболии има дома и дали презедовте мерки против молците да не ги измолаат. Со колку јамболии спиете на зима, и дали не ве чешаат тоа ресите по лице навечер....
Два шифоњера и немам поим дали досега ги изеле молците:LOL:
никој не ги користи си стојат за црни времиња:D

Ako imate dobro zacuvani i za prodavajne ,kazete
Попрво ќе се скапат одколку мајка ми некогаш да ги продаде,
не биле исплатливи спрема трудот што го вложиле тогаш.

Ako imate dobro zacuvani i za prodavajne ,kazete
И кажав на мајка ми дека има луѓе кој сакаат да купат јамболии и ми вика “ете гледаш дека народот сака да ги има, а вие се живо сакате да продадете, оди земи си една и покриј се да не мрзнеш“:pos:

Ако сме живи и здрави за едно 30-40 години ќе ти ги шитнам:sneaky:

Meне јамболиите ми ги испокакаа и ми ги испомочаа а и исцепаа домашните миленици и сега јамболиите ми се ем со дамки ем со дупки, но сепак вршат работа греат добро :D

ги немам више,ги подарив во црква во Н.Брезница.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom