Dumbledore
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.192
- Поени од реакции
- 26.998
Како дојде до заклучок дека е божји говор?ima toa se hadisi govor na muhamed,s,a,v,s preneseni zborovi na Muhamed,s,a,v,s. a Kuran kerim e bozji govor,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како дојде до заклучок дека е божји говор?ima toa se hadisi govor na muhamed,s,a,v,s preneseni zborovi na Muhamed,s,a,v,s. a Kuran kerim e bozji govor,
ima toa se hadisi govor na muhamed,s,a,v,s preneseni zborovi na Muhamed,s,a,v,s. a Kuran kerim e bozji govor,
И тоа е твојот заклучок дека се работи за божји говор?sekogas koga ke imal objava ja ucele na pamet i ja zapisuvale,
uste od toa vreme knigite na pisanata objava i hadisite se odvoeni kuranot kako sto bil objavuvan taka i bil zapisuvan ,kakov sto i denes go poseduvame. muhamed,s,a,v,s imal praksa sekogas da go izucuva na pamet i im preporacuval i na vernicite, taka nastanale hafizi koi go znaele celiot kuran na pamet, i sekogas go ucele pri molitvite.takviot metod na cuvanje na tekstot i pismeo i na pamet, se pokazal mosne skapocen .И тоа е твојот заклучок дека се работи за божји говор?
Ок, разбирам. Логиката ја гледаш во никулците и ја бараш во историјата.uste od toa vreme knigite na pisanata objava i hadisite se odvoeni kuranot kako sto bil objavuvan taka i bil zapisuvan ,kakov sto i denes go poseduvame. muhamed,s,a,v,s imal praksa sekogas da go izucuva na pamet i im preporacuval i na vernicite, taka nastanale hafizi koi go znaele celiot kuran na pamet, i sekogas go ucele pri molitvite.takviot metod na cuvanje na tekstot i pismeo i na pamet, se pokazal mosne skapocen .
Kuran kerim e edinstvena od objavenite knigi koja e socuvana do denes bes nikakva promena , samiot vozvisen bog vo kuran kerim veli; navistina nie ti go objavivme kuranot i navistina nie ke go socuvame.Ок, разбирам. Логиката ја гледаш во никулците и ја бараш во историјата.![]()
Bozji sin vo smisla na del od nego ili ednakov na Nego e paganski i nelogicno zasto site i se e Negovo, a Bozji sin kako sto vo biblijata e opisano, da. Onoj koj ja izvrsuva negovata volja se negovi sinovi.[DOUBLEPOST=1402263318][/DOUBLEPOST]Јок, Исус живеел 40 и нешто години (веројатно 42-43 г.).
А дека бил божји син, не бил. Бил обичен човек, како Мухамед.
Да го тргнеме Исламот на страна. И зборувам од твој гледан агол.
Дали сметаш дека е логично да се верува дека еден човек може да биде божји син?
A?Друже ти што мислиш кој ги диктирал работите[DOUBLEPOST=1402257955][/DOUBLEPOST]
Абе која е Хадија, и што потекло име?
Мислам дека и будистичките документи не претрпеле промени (ама не сум 100% сигурен).[DOUBLEPOST=1402266325][/DOUBLEPOST]Kuran kerim e edinstvena od objavenite knigi koja e socuvana do denes bes nikakva promena , samiot vozvisen bog vo kuran kerim veli; navistina nie ti go objavivme kuranot i navistina nie ke go socuvame.
Да, во Христијанството има многу пагански обичаи, но мора да признаеш дека и во Исламот има.Bozji sin vo smisla na del od nego ili ednakov na Nego e paganski i nelogicno zasto site i se e Negovo, a Bozji sin kako sto vo biblijata e opisano, da. Onoj koj ja izvrsuva negovata volja se negovi sinovi.[DOUBLEPOST=1402263318][/DOUBLEPOST]
A?
Zabeguvame u dr tema. Spored negoviot zivot Mojsej bil Bozji rob, sin na dobroto, na takov nacin Bozji sin. Ne sum zapoznaen so paganski obicai vo zivotot na tie sto se nareceni muslimani. Izvorniot islam kako i ranohristijanstvoto se cisti od toa.Мислам дека и будистичките документи не претрпеле промени (ама не сум 100% сигурен).[DOUBLEPOST=1402266325][/DOUBLEPOST]
Да, во Христијанството има многу пагански обичаи, но мора да признаеш дека и во Исламот има.
А дали Мојсеј бил божји син?
П.С. Внимавај на правописот.![]()
Божји роб! Ок, наречи го божји роб.Zabeguvame u dr tema. Spored negoviot zivot Mojsej bil Bozji rob, sin na dobroto, na takov nacin Bozji sin. Ne sum zapoznaen so paganski obicai vo zivotot na tie sto se nareceni muslimani. Izvorniot islam kako i ranohristijanstvoto se cisti od toa.
P.S da be primetiv, fala.![]()
Ok manБожји роб! Ок, наречи го божји роб.
И ајде да заклучиме. Дали ти мислиш дека Мојсеј го најавува пророкот Мухамед!? Јас мислам не.
Ти го пишав пост скр. да за внимаваш во иднина зш впечатокот кој го оставаме е најважен.![]()
А клучното прашање!?Ok man
да, мое мислење е дека го најавува МухаммедА клучното прашање!?![]()
а Куранот кој следен пророк го најавува?да, мое мислење е дека го најавува Мухаммед
E тој е последниот, совршениот пророк, позади него никој не може да биде, и неговите жени никој не можел да ги ожени после негова смрт.а Куранот кој следен пророк го најавува?