Протест во Солун со Mакедонски знамиња

• Креатор на темата Креатор на темата Duduk
  • Време на започнување Време на започнување

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
100
155EA6B519828B40989A4341AC523811.jpg

Навивачите на фудбалскиот клуб Ираклис од Солун со Македонски знамиња го изразија својот протест поради одземената лиценца за настап во Суперлигата на Грција. Дел од нив на завчерашните демонстрации во Солун побараа еден од најстарите клубови во земјата, основан во 1908 година, во знак на револт да се пријави за настап во првенството на Македонија. За ова се отвори жестока полемика на „Фејсбук“, во која приврзаниците на таа идеја го ставија Македонското државно знаме на своите постови. Навивачите на Ираклис најавија протести за денеска и во Атина.

Ништо чудно и голем дел од нив да се етнички Македонци.

Абе сите пробуваат да избегаат од нашава лига овие ќе доаѓаат :pos:

Од групата на фејсбук видов еден со оваа слика на профил :)))
41411_100000190308920_9211_n.jpg

Шпиуни се овие нека не ги примаат. Намерно е вака исценирано само за да не шпиунираат. Сегде Руси со подморници, абе ужас.

iraklis-skopia.JPG

Еве поголема слика ..
еве ја групата на ФБ http://www.facebook.com/pages/IRAKLIS/15383445870

јас колку што знам навивачите на арис (дел од нив) се етнички македонци, за ираклис прв пат слушам.

што значи ова знамево сега? ова грци ли се кои ги провоцираат своите (фудбалскиот сојуз) или стварно има некои македонци ?

би рекол осознаени македонци, бидејќи они се македонци anyway :)

јас колку што знам навивачите на арис (дел од нив) се етнички македонци, за ираклис прв пат слушам.

што значи ова знамево сега? ова грци ли се кои ги провоцираат своите (фудбалскиот сојуз) или стварно има некои македонци ?

би рекол осознаени македонци, бидејќи они се македонци anyway :)

како шо разбрав провоцираат ...
има и многу критики за знамето ..
а некои и велат Ираклис главен град на Македонија :)

Ништо чудно и голем дел од нив да се етнички Македонци.

Најголемите противници и хејтери на Македонија се токму Македонците т.е. претопените "Грци" тоа ти е..гад луѓе...народ како сакаш кажи.

Јавна тајна.

Интересно и доста контраверзно. Јас не видов на профилот нивни македонско знаме. Има ли некој директен линк за тоа?

Алооо што ви е вас,какви етнички македонци навиваат за Ираклис,не трескајте зелени...

Нема Македонци што навиваат воопшто за грчки тим,а камоли да вадат знамиња...убаво е напишано во текстот погоре,провоцираат за нивниот клуб да биде вратен во Првата грчка лига,а е исфрлен поради големите долгови кој ги има клубот.

Е сеа тоа што сакаат да влезат во нашава лига ми е ептен смешно,да не кажам и патетично,нек си ебат матер комотно,нека пропаднат,нека ја палат Атина,нека го палат Солун.

Ајде малце да им поманијачиме на профилот :P Пораки во стилот, има место за вас во нашата лига, но само под македонскот знаме :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom