Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се иницираат во секти само глупави луге, кои ги изгубиле краиштата, кои се изгубени во реалноста, заспани,луге како тебе чии родетили се од различни религии и не се воспитани со религиозен дух, па спасот го бараат во секти и иницијации.Луге кои не знаат дека доброто победува секогаш, и дека на добро Бог враќа со добро, еден од основните закони на универзумот.
Дали доктрината и праксата на Распутин за која се смета дека е екстензија на начелата на Христововерите(Клисти) има некаква поврзаност со западњациве?
Со оглед на тоа дека својата едукација ја добива за време на својот прогон низ Сибир каде што имало концентрација на голем број секти и неформални окултистички групации.
Дај нешто напиши повеќе за доктрината и праксата на Распутин...
Хепта дали ова е праксата во Телемата ?
абе вие или стварно многу знаете или како што ми се чини стварно сте за у демир хисарско таму некаде ...![]()
Да да...Ова е Liber XLIV
Ова на видеото е Fra. Oz
Може да го контактираш на фб ако те интересира што како за видеото![]()
Хепта дали ова е праксата во Телемата ?
Дечково треба да билда малку...
Ставрогин, кое е твоето мислење за праксата ? За Телемитите преку ова се открива суштината или вистинската воља (ова и не знам што точно значи), според мене, да не звучам прегрубо во исказот, не е така.
Мене најискрено ми е смешно ова, да не употребам некој погруб збор.
Мислам, зошто некој би го правел ова?
Па и мене тоа ми е поентата. Ако некој го влече Телемитското учење, нека си ги прочита телемитските книги. Овие вртења со рацете и тропање на ѕвончетоне знам како би допринеле „до откривање на суштината на човекот и вистинската воља“.