Цртани/анимирани филмови

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Pa od kratkometraznite omilen mi e Dexter's Lab,Baltazar,Pink Panter(porano) i PPf girls,a od dolgometraznite definitivno Mulan,Nemo,Ariel i Sleeping Beauty. :)

humanoid напиша:
Ви текнува на онаа верверичката од Ice Age?
Еве ја сега во соло издание :)
Се работи за кратка анимација.
Вреди да се погледне

http://www.dumpalink.com/media/1136026745/Gone_Nutty
Закон! Го сакам цртанот, не знам колку пати сум го гледала, на памет го знам, цел текст си го кажувам додека гледам и пак не ми е досаден и во секое време можам да го гледам пак.

Ми се допаѓа "Убавицата и ѕверот", "Аладин", "Заспаната убавица", "Пепелашка", ма сите ми се убави.

Познатиот режисер Luc Besson (Петиот елемент, Никита, Big Blue...) го снима долго најавуваниот анимиран филм Артур, кој се базира на ликот од детските книги што ги има напишано сам.

Премиерата е најавена за канскиот фестивал 2006.

Проектот е бааги тежок, околу 65 милиони евра :)

Гласовите за јунаците ги даваат: Madonna, David Bowie, Snoop Dogg...

www.arthur-lelivre.com

За да напрајш еден анимиран филм, треба да си мајстор. Јас одев на еден курс за МАЈА ама шо е тешко, тешко е ...

Бидејќи немам некои омилени меѓу долгометражните, најомилени ми се том и џери и брзата птица итрица и којотот.
А од тие за повозрасни Simpsons и South Park

Омилен цртан филм-Барум Барум(или со љ беше не се сеќавам:je:)никогаш не сфатив на кој јазик брбља човечето:wub::wub::wub::wub::wub::wub::wub:

The Simpsons-legendaren,a isto mi se svigaat i site onie looney toons

ice age i dexter bez komentar ne gleam mn. crtani ali ovie dva gi obozavam posebno dexter sekoj den si go gleam deedee e luda

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom