Вашата одлука е...

• Креатор на темата Креатор на темата ~~РубинРед~~
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ја одбиеш таа жена со тоа ти покажуваш дека имаш карактер а со тоа и дека ја почитуваш својата жена,инаку во брак не се стапува после 1 година во врска па при прва несогласица да си раскинуваме,мислам дека кога си веќе стапил во брак ја познаваш таа личност многу добро и го знаеш нејзиниот карактер како и таа твојот и сепак ќе се најде решение ако се сака..
во брак сакам верност највеќе(со тоа си покажуваме колку се сакаме и почитуваме,па сеа процени ти дали ја би ја преварил мојата жена што ја немам)
поздрав:salut:

Со ова болдираното и не се согласувам баш најмногу бидејки постојат бракови во кој што не можеш секогаш да го дознаеш карактерот на партнерот...Можеби крие некои работи за кои немаш ти поим.Ете ај ке го земеме примерот на емисијата Момент на Вистината...жената се шокира пред сите кога дознава каков всушност бил нејзиниот маж и вели дека немала поим за тие работи.

--- надополнето ---

2. треба храброст, ако веке те привлекува и цениш дека бракот е готов, разведи се регулирај и згрижи ги децата па после шарај...ама за ова треба муда нели...муда кој никој ги неме...ај боље ке шврљаме па ке се вратиме на сигурното

Да токму така муда,не ја има секој но може да се најде и таква личност кој би ја изневерил и својата жена со нејзината најдобра другарка(да е таа која го излудува)

--- надополнето ---

Њет .. човеко по природа е полигамен , не може да сака и да посакува само еден партер цел живот .. можда нема да го покаже или каже тоа , али во себе сите копнееме по повеќе партнери во текот на животот .. не сме ние криви , крива е природата и еволуцијата комбинирано со нагонот за размножување и ширење на гените ( семето ) :toe:

Недостапното е секогаш послатко нели:wink:

Со ова болдираното и не се согласувам баш најмногу бидејки постојат бракови во кој што не можеш секогаш да го дознаеш карактерот на партнерот...Можеби крие некои работи за кои немаш ти поим.Ете ај ке го земеме примерот на емисијата Момент на Вистината...жената се шокира пред сите кога дознава каков всушност бил нејзиниот маж и вели дека немала поим за тие работи.

--- надополнето ---

Да токму така муда,не ја има секој но може да се најде и таква личност кој би ја изневерил и својата жена со нејзината најдобра другарка(да е таа која го излудува)

Офтопик , али поглупа емисија здравје ..

Офтопик , али поглупа емисија здравје ..

Mоже глупа емисија ама сепак таму се дознаваат многу вистинити за својот партнер...сепак не мислев на Македонската верзија туку на Американската која е далеку подобра...:)

Некој кој те излудува, привлекува ненормално? Не е брак за деца.

Епа затоа ќе одиш 4,5 години во врска и ќе го дознаеш колку толку карактерот и потоа ќе одлучиш дали ќе ја запросиш и ќе ризикуваш..А на таа емисија се појавуваат само пропалитети без навреда ама така е..

Мојата одлука е конечна и неотповиклива :)

Интересна ситуација во која не би сакал да се најдам...

Како и да е, секогаш сум на страната на разумот (мислам со горната гла) така да мојата одлука ќе биди на страна на невестата и децата. Е сега ако стварно не ја бива работата во бракот, прво се случува развод, па потоа се понатаму.

Сериозно бе , колку од вас биле/се во врска или брак , а кога седнат некаде на кафе или у дискотека , па и у маркет .. гледаат и на моменти помислуват што би правеле со други кои им се допаѓаат ? :pipi:

Сериозно бе , колку од вас биле/се во врска или брак , а кога седнат некаде на кафе или у дискотека , па и у маркет .. гледаат и на моменти помислуват што би правеле со други кои им се допаѓаат ? :pipi:
Не сум во брак али во врска сум,кога сум со неа ја почитувам и не гледам многу,а мислење па сите мислиме и сонуваме каде ја плескаме алба ама тоа е сепак само мислење не ги мешај поимите да превариш и да мислиш на тоа...

Не сум во брак али во врска сум,кога сум со неа ја почитувам и не гледам многу,а мислење па сите мислиме и сонуваме каде ја плескаме алба ама тоа е сепак само мислење не ги мешај поимите да превариш и да мислиш на тоа...

Со идеја и мисла почнува се ;) .. Ако таа мисла и идеја ти се задржи у глава подолго време , ќе стане потреба и нагон кои ќе резултираат со соодветна акција .. И оп , се будеш у кревет , глеаш до тебе гола женска , а тоа не е твојата жена/девојка :pipi:

Па мислам дека не постои човек на светов кој што на моменти не посакува некој друг освен личноста што ја има до себе...Е сга колку ке биде јак за да издржи и сето тоа ке му остане во мислите од него зависи:toe:

Со идеја и мисла почнува се ;) .. Ако таа мисла и идеја ти се задржи у глава подолго време , ќе стане потреба и нагон кои ќе резултираат со соодветна акција .. И оп , се будеш у кревет , глеаш до тебе гола женска , а тоа не е твојата жена/девојка :pipi:
тоа може да го направи човек само кој не ја сака доволно својата сопруга/девојка и кој нема карактер..барем според мене :)

Па мислам дека не постои човек на светов кој што на моменти не посакува некој друг освен личноста што ја има до себе...Е сга колку ке биде јак за да издржи и сето тоа ке му остане во мислите од него зависи:toe:

Сите крахираме кад-тад .. тоа е неизбежно .. мора да се попушти некој ден , ако желбата и нагонот се силни

--- надополнето ---

тоа може да го направи човек само кој не ја сака доволно својата сопруга/девојка и кој нема карактер..барем според мене :)

Хмм , не е дека ако имаш црвст карактер , ќе одолееш .. пример земи таа пред тебе да се соблече , да ги рашири нозете и ти рече : Земи ме .. ти шо ќе направеш ? Ќе и кажеш , не можам , треба да одам , имам млеко да превривам ? :)

Доста лепа темата.

Брак=света заедница (со попови и цркви/матичари, закон)

Е сега, овие двајцата кои стапиле у брак, кај нас се маж и жена (некаде у светот, дозволен е брак помеѓу: маж со маж, жена со жена, маж со 5-6-наесе жени и обратно има некаде).
Тие треба да си имаат некоја хемија и разбирање помеѓу нив.
Доколку нема хемија, мора да остане разбирањето, па затоа носеле заедничка одлука за да стапат у брак.

Кај нас овие теми се уште несватливи, ама доколку едниот од нив си најде нов/а партнер/ка, нека останат да живеат заедно (поради децата), и нека си имаат врски настрана (со заеднички вечери сите заедно, како пријатели).
Така е на пример, Холандија, така функционираат неколку фамилии што лично ѓи знам. :smir:

Сите крахираме кад-тад .. тоа е неизбежно .. мора да се попушти некој ден , ако желбата и нагонот се силни

--- надополнето ---

Хмм , не е дека ако имаш црвст карактер , ќе одолееш .. пример земи таа пред тебе да се соблече , да ги рашири нозете и ти рече : Земи ме .. ти шо ќе направеш ? Ќе и кажеш , не можам , треба да одам , имам млеко да превривам ? :)
Под 1 Сумњам дека некад така ќе ми направи некоја
Под 2 Едноставно ќе ја одбијам,не сум заинтересиран и крај..
Под 3 Не се правам дека имам јак карактер и дека сам сум тврд кон жените,али мислам дека кога веќе сум стапил во брак треба да го правам она што не сакам мене да ми го прават..(на прељуба мислам)

Под 1 Сумњам дека некад така ќе ми направи некоја
Под 2 Едноставно ќе ја одбијам,не сум заинтересиран и крај..
Под 3 Не се правам дека имам јак карактер и дека сам сум тврд кон жените,али мислам дека кога веќе сум стапил во брак треба да го правам она што не сакам мене да ми го прават..(на прељуба мислам)

1. Never say never .. ќе се изненадеш какви шанси може да ти пружи животот , верувај ;)

2. Хммм , ќе одбиеш влажна пичка која те кани ? Сами у соба ? .. fuck , и јас на времето така си мислев , ќе ја одбијам .. после тоа ќе те удри ко бумеранг по некоја година ..

3. Има едно златно правило : никогаш не им верувај на жените .. не идам против понежниот пол , не ги мразам или презирам ( туку обратно е :) ) , али брат , правило си е правило .. без исклучок , така не можеш да знаеш дали и шета или не газот на твојата жена/девојка :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom