Група Е (Холандија, Данска, Јапонија, Камерун)

• Креатор на темата Креатор на темата gunner_mkd
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не се знае уште, Марвијк рече дека ќе чека до 24 ч пред почетокот на светското, колку што е и периодот да се замени играч. Денес или утре ќе оди на MRI скен, па после ќе се знае. Ама штознам, не верувам дека ќе се опорави, а ако не се опорави за првата утакмица, нема да ги игра ни втората ни третата ако е опоравен оти сигурно замена ќе земат за Робен. Не се знае уште, некој викат коленото, некој мускулот.

Штета голема:(, со Ван дер Вил заедно ќе газеа се пред себе. Тоа е предноста да имаш одличен офанзивен бек зад тебе. :)

Поголема трагедија е што немаше старт врз Робен туку нагази лошо. Како и да е огромен хендикеп за Холандија.

Само Милер-Волфарт му ја знае фората на Робен... Ај се надевам има некој и во Холандија што може да го среди...

Камерун е доста добра репрезентација. Го имаат најдобриот африкански голман Камени, во средниот ред двајца доста стабилни и квалитетни фудбалери Емана и Макун, во одбрана одличните Џереми и Асу-Екото. Во нападот искусниот Вебо, а кога и Ето ќе се придодаде на сето ова, јас мислам дека Камерун ги има најголемите шанси од сите африкански селекции. И останатите играчи се доста брзи и кондиционо спремни.
Дефинитивно а-тим-ту-воч.

Јапонија е гола вода, Данците се доста цврсти, така да навивам и очекувам Холандија па Камерун.

Камерун е доста добра репрезентација. Го имаат најдобриот африкански голман Камени, во средниот ред двајца доста стабилни и квалитетни фудбалери Емана и Макун, во одбрана одличните Џереми и Асу-Екото. Во нападот искусниот Вебо, а кога и Ето ќе се придодаде на сето ова, јас мислам дека Камерун ги има најголемите шанси од сите африкански селекции. И останатите играчи се доста брзи и кондиционо спремни.
Дефинитивно а-тим-ту-воч.

Јапонија е гола вода, Данците се доста цврсти, така да навивам и очекувам Холандија па Камерун.

А Сонгивциве и Басонг ги заборај?

Типувам на Холандија и Данска ... Камерун ги гледав на афрички куп и зажалив што седев пред телевизор тие 2 утакмици кога ги гледав

Холанѓаните како по обичај ќе се испукаат во групи
Данска... Бентнер има мама да ебава :icon_lol:

Nederland:violent1::violent1:

На Светсково покрај Англија фаворити ми се ХОЛАНДИЈА !!!
Тимот им е машинерија,очекувам да се прошетаат низ групата. :vozbud:

Холандија ќе ја помине групава 100%.....борбата за 2 мислам дека ќе биде помеѓу Данска и Камерун....

Само да ми се врати Робен жив и здрав после светсково.

Во оваа група нема некој отскочен фаворит, освен Холандија, која очекувам да се прошета низ групата....Па така за утре типувам на победа на Холандија, но не ја играјте како најсигурна...Данците се одлични и мислам дека ке дадат отпор, па најдобар тим според мене за ова е еден x на полувреме и можи да се изигра од x-1...

Другиот меч од оваа група, мегу Јапонија и Камерун можам само да го предвидам, како победа на Камерун, според мене....

Niederlande: 1 Stekelenburg - 2 Van der Wiel, 3 Heitinga, 4 Mathijsen, 5 Van Bronckhorst - 6 Van Bommel, 8 De Jong - 7 Kuyt, 23 Van der Vaart, 10 Sneijder - 9 Van Persie
Dänemark: 1 Sörensen - 6 Jacobsen, 4 Agger, 3 Kjaer, 23 Mtiliga - 2 Christian Poulsen - 14 Jakob Poulsen, 10 Martin Jörgensen - 19 Rommedahl, 9 Tomasson - 11 Bendtner (8 Grönkjaer)

Холандија ми се после Германија омилени. Очекувам сличен огномет на офанзивен фудбал ко од Германија и од Холандија со тоа што Данска е нешто посериозен противник од Австралија. Е тек кога ќе се врати Робен... е тогаш Холандија гледајте што ќе прави напред. Имаат одличен тим и може да стасаат далеку. Само за промена треба да не ја усерат првата во нок-аут фазата и се е еможно после тоа...

Ајде со очекуваат голови од РВП, го иам на ливче да биде најдобар стрелец во Холандија :)

Денес вака ќе биде
Холандија-Данска 3+ можен резултат(4-0/1)
Јапонија-Камерун-очекувам Лавовиве да ги поразат јапонциве бидејќи Јапонија не игра некој добар фудбал....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom