прво за англија - сад
солидна утакмица. иако англија беше за нијанса подобра, сад ми оставија силен впечаток. вистински професионалци и втемелен победнички менталитет. пред почетокот на утакмицата имаше прилози некои на itv1 изјави и слично. прашуваат еден амеркианец колку далеку очекува да стигнат , он одговара како од пушка - очекувам да го освоиме првенството! новинарот го прашува зошто имаш такво мислење (у смисол на што се темели) он одговара - бидејќи сме американци. они веруваат дека се родени за да победат. без разлика на квалитетот, длабока верба во себе е премногу важно
конкретно за утакмицата, без разлика на позицијата на лампард - многу слабо. руни, не го препознав. катастрофа, секој втор контакт со топка аматерски ја губеше. шон рајт филипс? па шаќири за него е робен! лескот скоро неприметлив, кол и џонсон прелазна оценка. хески можеби најдобар и најкорисен на терен. така беше оценет и од медиумите и коментарите овде. џерард многу подобро од формата која ја имаше во ливерпул годинава.
гледајќи ја мизеријава од фудбал словенија - алжир, ако англија не успее да се пласира понатака, јас ќе се откажам од фудбал.
на bbc иде утакмицава и обично на полувреме анализираат шанси и голови, во студио се линкер, ширер и сидорф. водителот ги праша ќе анализираме? се изнасмејаа и рекоа ајде да се префрлиме на нешто поинтересно. знам дека некогаш се арогантни, но овој пат со потполно право!
не ми е јасно како е можно вакви неатрактивни репрезентации да се квалификуваат. ко да гледам рен-бастија француски куп.
се надевам србија и гана ќе пружат утакмица на ниво за СП