Група Ц (Англија, САД, Алжир, Словенија)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Демек крилата растураа, а Руни не успеа со глава да дочека топка?
Џерард не треба да игра како деструктивец, то е главно, за такво нешто е тука дежурниот копач Џејмс Милнер. А јас не знам што луѓето очекуваат од Џерард и Лампард заедно, тука спаѓаш и ти по муабетов, кога ниедед од нив нема талент за топка во нозете ко Чави, Пирло, Иниеста, Деко....особено не Лампард. Тука и Ешли Кол, зошто Капело гуши еден таков експлозивен играч само во дефанзива? За пред него Ленон или Филипс кој беше, да „си го лади“?
Голмани немаат никакви, така да поарно нека се фокусираат кај се јаки да искористат, а не вакви бламажи да прават.

Коа го пишав она „овие потфрлија“ мислев и на крилата и на напаѓачите :)

Иначе Џерард ја нема можда креативноста на Чави, ама како за деструктивец може да се снајде, за тоа не треба да си Чави. За Лампард се сложувам, тој повеќе е играч за гол отколку за креатор, али мислев дека може и принудно да изигра и ова.

Мое мислење е дека Ешли и Џонсон можат да изиграат подобро од Ленон и Рајт Филипс по страните. Можда и грешка на Капело беше што играше со класична 4-4-2, со несвојствени позиции за Џерард и Лампард, особено за вториов кој не се снаоѓа таму. Али и со класичен ДМ, не ќе беше поарно.

Пишав ја дека ке се заебе Kапело со друг голман,требаше Џејмс да игра.Плус го форсира Хески ,место него можеше Дефо (незнам дали е повреден )

^ Не знам зошто Бент не го зема? Човекот даде 20+ гола сезонава. Повреден беше или што?

Утре Алжир - Словенија Х :)

Ај бе па тие нека покажат што знаат и нека се здиват утре... од вакви тиња натпревари на светски не знае што да очекува човек - може и 0:0 со 0 корни и шутеви кон гол, може и 7:3 голеада... типувам сепак на варијанта 1) :kesa:

Не беа земени Волкот и Бент кои на подготовките изиграа перфектно посебно Волчко ... и како што чув дал изјава Капело за со цел да им дал Шанса и можност на некои помлади да се истакнеле на светсково!

не го кривете Грин, криви се оние по крилната позиција, поготово Филпс, кај знае тој лево да игра.
само ради тоа не тепаа, а не дека Америте прикажаа страотна игра.... ќе продужат и Енглезите и САД.
Капело ја утна стартната постава, боље со Џо Кол полушпиц него ли Хески дибекот у напад.
шо ги вртам уствари, нека праат шо знаат само моите да се у ред :)

Тактички погрешно се во Англија.
Од самото одбирање на играчи:
Крауч и Хески? Нака има срце да ги земеше Бенд и Габриел па нака вида свите како се игра фудбал.
Средина Милнер слабо се покажа и тоа. А до душа не очекуев многу од него, Јанг 1000% би изиграл подобро. Рајт Филипс не заслужи да иде, не играше многу годинава, не покажа многу, можда ни Волкот.. но кој би бирале.
Одбраната добар избор, па и тие се најдборите.
Голманите зафркна што го стае Грин прв, свите очекуевмо Џејмс да биде тој. Не е лош голман но Џејмс не е у лоша форма, а и Харт според мене е у подобра форма од двајцата.
Но тоа е, не окечуем од Капело да ги стае заедно и Руни и Дефо.. што би било доста добро. Но ајде, можда ќе му текне пред да биде прекасно.

Наредни утакмице, очекуем после од крилата. Добро изиграја првава, ама уште малце да се потруда.. по тоа се претпознатливи Англија. А и повеќе среќа, имаше дека многу продори по страна по кој пасојте не стигаја до играчите што треба.. у последен момент се спасуеја Американцине. Наредната подобро, подобра тактика(појче игра преку Руни) малце и појче среќа(нака стигне некој пас од ленон до напаѓачите), то.

p.s Go England!! GO!! :D

--- надополнето ---

Леџенд :tv:

Не знам зашто толку се форсира овој Милнер, никогаш не сум бил задоволен од него.
И јас сум за да играат Руни и Агбонлахор, ама...

Кога ќе ги видам Словенциве и Алжирциве, колку и да ја мразам жално е што не игра една Хрватска.

Znae nekoj kaj ima prenos na internet da se gleda od Slovenija:Alzir?

Словенија-Ажир... „Велелепна“ фудбалска пресметка...

Како можеше Русија и Египет да испаднат не ми е јасно...

ама како ја победија Русија, и стварно и мене ми е жал за Турција и Хрватска шо не се на светското.

Посебно за турците, оние знаат да приредат епски натпревари.

Како прво, Египет требаше да играт, незнам како Алжир ги победил ... :pos:

Од толку напаѓачи у Премиер лига Капело го зима Хески бе!!!
Со кој памет не знам,ама како го заеба Волкот на крај и ако им е вака што ги пратат малери,ептен лесна група имаат ама нема далеку да стигнат!

И за Турицја мене ми е многу криво... такви фајтери нема... Јбг... Своленија и Алжир се тука...

Сега второво полувреме Алжир ќе постигне гол.....100% :D:D:D:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom