Meѓународна Работна Акција на Волонтери-МРАВ „Босански Пирамиди 2010’’

• Креатор на темата Креатор на темата Мортидо
  • Време на започнување Време на започнување

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.090
Веб-сајт
www.facebook.com
Во срцето на Босна,поточно во градот Високо кој е оддалечен 30 км. од Сараево,од 1 Јуни до 30 Септември ќе трае Меѓународната работна акција на волонтери-МРАВ 2010.Главната цел на одржувањето на акцијата ќе биде изведување на работи за отстранување на земјената покривка од археолошките локации а со самото тоа зголемување на атрактивноста на локацијата за туризам.МРАВ 2010 ќе иде организирана во четири месечни смени (јуни,јули,август и септември),а животот и работата во текот на смените ќе се одвиваат по примерот на сите најдобри искуства на ОРА(Омладинска Работна Акција) кои биле организирани во 80-тите год.Предпладне ќе се работи на локалитетите,,а попладнето ќе биде посветено за одмор,дружење и разни културно-забавни активности покрај логорски оган,музика,спорт и други видови на забава.Сместувањето и исхраната на учесникот се обезбедени на трошак на акцијата.Учесниците на работната акција МРАВ 2010 ќе бидат сместени во објектите во касарната во Високо,а ќе имаат по три оброци дневно и ќе им бидат обезбедени маички.

Дали си ентузијаст?
Дали те интересираат мистериите од минатото?
Дали си спремен да го вложиш својот труд за расветлување на тајните од минатото?
Уживаш ли во запознавање на луѓе од разни краеви?
Имаш ли желба да се дружиш и да стекнеш пријателства со млади луѓе од Босна и од целиот свет?
Дали ти се допаѓаат случувања од меѓународен карактер?

Пробај да си кажеш одговор на себе за овие прашања.Ако само на едно имаш одговорено со ДА-ти си човек каков што ни е потребен.

Штабот на акцијата МРАВ 2010 те повикува да ни се придружиш.Со тебе сме појаки.За алатките и превозот не грижи се-тоа е грижа на акцијата.Бригадирските маички ги добиваш како подарок.

Ако си полнолетен,ако си млад или така се чувствуваш,ако си здрав и ако можеш да поднесеш физичка работа и напор,дојди во Високо и придружини се.Покажи дека сакаш и можеш да направиш нешто за општо добро,покажи дека да бидеш волонтер значи да бидеш племенит и несебичен.За оние кои неможат да престојуваат на акцијата сите 30 дена предвидени се можности за скратен престој;ден,викенд,недела или 15 дена.Дојди и кажи ни колку можеш да останеш кај нас како акцијаш,а ние ќе организираме се останато за тој период.

Ги повикуваме сите заинтересирани полнолетно граѓани од целиот свет кои имаат желба да волонтираат во летото 2010 во Високо да пополнат Пријавен формулар како би можеле да осугураат место на работната акција МРАВ “Босански Пирамиди 2010’’.
Пополнетата пријава снимите ја како Word документ и пратетеја на и-меил: mrav@piramidasunca.ba
линк за пријава: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.piramidasunca.ba%2Fba%2Fdokumenti%2FPrijavni%2520list%2520za%2520volontere.doc&h=b956e
веб сајт: http://www.piramidasunca.ba/ba/index.php/table/mrav-bosanske-piramide-2010-./

текстот е преземен од истоимената група на фејсбук.

Се смеат на босанските пирамиди а истите ги има низ цел Балкан, има и во Македонија.
Белазгите, нашиот народ ги има градено пирамидите.
Прво се овде градени а после во Египет.
Али за ова ќе треба една деценија за да се докаже како теза.
Јазикот на словените е предвавилонскиот јазик и тоа е таа цивилизација која владеела на евроазискиот континент.

ќе гледаме у Петок на Миленко ... емисија за Пирамидите во Македонија ... баш да видам шо има да каже :)

Какви пирамиди у Македонија?Имало и овде?Прв пат слушам за ова.Каде се тие пирамиди?

Него муабетот е дали има некој заинтересиран за волонтирање?:vozbud:

Vo Republika Makedonija ima nekolku piramidi,slicni na onaa vo Kutlesh kade sto komsiite otkopaa eden grob koj seuste so sigurnost ne se znae civ e.So sigurnost se znae samo deka e Makedonski.A posto komsiite ni se provereni paranoici i lazgovci,seto drugo ne e za verba.Dobro e sto pocnuva da se zboruva za nasite piramidi i treba cas poskoro arheoloski da se istrazat.Vo niv se krie vekovnata globalna zavera protiv makedonskiot rod,od verski i politicki aspekt.

Се смеат на босанските пирамиди а истите ги има низ цел Балкан, има и во Македонија.
Белазгите, нашиот народ ги има градено пирамидите.
Прво се овде градени а после во Египет.

немој да те слушне „некое„ дете од школата на Енвер Хоџа на форумов..што им ја крадеш историјата. :wink:

Ако некоја планина има пирамидна форма не значи дека е пирамида.А ова во Босна е тешка глупост и измама.

Ако некоја планина има пирамидна форма не значи дека е пирамида.А ова во Босна е тешка глупост и измама.
Епа зошто тогаш повикуваат волонтери од цел свет?Да им копаат ровови,можда ќе се пука у Босна,а?:pos2:
Штом им требаат волонтери сигурно таму има нешто,инаку не би викале.:toe:

Vo Republika Makedonija ima nekolku piramidi,slicni na onaa vo Kutlesh kade sto komsiite otkopaa eden grob koj seuste so sigurnost ne se znae civ e.So sigurnost se znae samo deka e Makedonski.A posto komsiite ni se provereni paranoici i lazgovci,seto drugo ne e za verba.Dobro e sto pocnuva da se zboruva za nasite piramidi i treba cas poskoro arheoloski da se istrazat.Vo niv se krie vekovnata globalna zavera protiv makedonskiot rod,od verski i politicki aspekt.
Друже каде се тие пирамиди во Македонија?Под земја ли се,над?На која локација се?Ме заинтересиравте сеа со ова,а никој поопширно ништо не кажува.Дајте пуштите линк ако има по нетов нешто за тие македонски пирамиди.

А како Македонците ги дигаа Александриите, колку изградија за еден поход, пример за ремек дело до ден денешен.
Аууу, сега ми текна, абе нели варвари беа, слуги на Грците.
Оваа историја што ја учиме е историја на крадците.

ионака ќе идам накај Босна...
ќе спремам и една лопата :vozbud:
може ќе ви го вратам ‘Ачко‘...:pos2:
:smir:

Си биле двајца браќа, Рамзес и Рамиз.

Во Египет е богот Амон Ра, во Босна Амон БА.

Босанската пирамида е постара од Египетските, Египјаните чекале градежна дозвола.

Откриваат Босанците 2 мумији во Високо. Ги стават во лабараторија и идат по новинари. Се буди едната мумија и вели „Болан ови су барем 50 година напреднији у технологији од нас“

Египјаните биле избеглици од Високо. Во последното откопување е најден фараонот Мујонзес. Се дозна дека е Босанец заради кожната јакна.

Сите овие вицеви ми ги кажа еден другар Босанец, одма на сеир удриле.

Лелее "обработува" се поголем дел од популацијата...ццц massive Lobotomy :vozbud:

мујо и хасо имале пирамиди..ќе има нови вицови:pos2:

Лелее "обработува" се поголем дел од популацијата...ццц massive Lobotomy :vozbud:

мујо и хасо имале пирамиди..ќе има нови вицови:pos2:

Верувал или не, ама стварно имало таму пирамиди:

pyramidbosnia555.jpg

Sunpyramid.jpg

--- надополнето ---

А како Македонците ги дигаа Александриите, колку изградија за еден поход, пример за ремек дело до ден денешен.
Аууу, сега ми текна, абе нели варвари беа, слуги на Грците.
Оваа историја што ја учиме е историја на крадците.
Интересно е како ни ја извртуваат историјата некои други, кои подоцна ја крадат трети.
Ама тука се предавниците за да покажат дека не е така.....како А1...

Јас доцна се приклучувам, но аплицирав за оваа година и ме примија за волонтер.
Дали има уште некој ? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom