Првата цигара?

• Креатор на темата Креатор на темата Novinarot
  • Време на започнување Време на започнување
Vardar_filters_ks_20_s_macedonia.jpg

Некаде почеток на 2007 година.

Ххааха, да.
Мислам дека беше пред околу година дена. Минатото лето.
Имав фотосесија и требаше да се сликам како испуштам дим од цигари... ја немав у рака фатено, појма немам како се пуши.
Многу бев смешна, 2 кила вода испив, ми горчеше. Ја фрлив после првиот дим. Ми запалија втора, пробував, ја пуфкав, и на крај успеав.
И после вечерта одам на роденден и се фалев на другарка ми дека знам да пушам.:icon_mrgr:
Сега не пушам, ама така еднаш у две- три недели земам од некој другар/ка по едно, да им правам друштво ( не сум гребатор ) :)

Бев петто оделение ,ме шетаа постарите братучетки во градски парк,седнавме на една клупа ,они веќе беа пушачи и ме ‘‘натераа‘‘ да запалам една ,мислам се викаше Kim брендот на цигарите(веќе ги нема)
kim.jpg

,ја пуфкав и се гушев али беше интересно искуство.И еве веќе пушам 10години редовно+4 нередовно од 5то до 8мо

Само 14 години. Средношколка.
Место на час математика, јас на скаличките кои беа збирно место цели 4 години. Запалена цигара во раката на девојче тешко едвај 40кг. На ништо не сум личела бре. Ми се грози од себе си на тие години. Се кладам дека не вовлекував уште тогаш.
Сега се гледам во девојчињата кои пушат толку млади и ми се превртуваат цревата.
Ах деца без мозок и без трошка размислување...
Добро е што созреваме со тек на времее : )
Барем некои од нас.

Средно, втора година (2002), Родео меко, тогашни 23 денари на голем одмор, нормално :)

2ro, 3to odd tuka nekade beshe se sobiravmo decicka i ajde cigari ovo ono vo bunkerot :tapp: pa se sekavam izlevam so cigarata vo usta a mama na tarasata me gleda :facepalm: propadnav vo zemjaa ...

СФРЈ прва половина на 80-и, ЈНА - дежурство во школото од полноќ па до 7 сабајле а после то правец на предавања. Колку бавно врват минутите, штама празни ходници, само на секои 2 сати поминуваат покрај мене полузаспани смени за пожарства, и тогаш побарав од еден цигара - запалив ја пафкаф.. и помина некако времето, немаше ниу музики ни мп3 ни видео клипови ни интернет... и така почнав да си купувам и јас цигари - филтер 160, називот е прилично беден али тие цигари (тогаш) беа едни од најквалитетните во Југославија ги правеа во Хрватска (бев во Задар) и мислам дека ретко надвор од Хрватска се продаваа.

Filter160-20fHR1982.jpg

7мо одделение. Губевме час и 3-4 другарки купивме 2 кутии цигари и отидовме кај едната дома. Ги испушивме (испафкавме) сите! Не знам како не се отрувме :) ми текнува дека испушив едно 5-6 пред огледало, да видам како ми стоело...оф мори мајко :D првата цигара стана прва кутија. Од тогаш иам испушено уште максимум 1-2 кутии.

8мо одделение во тоалетот каде што одев на курс по Англиски.
Ми дадоа од тие слимс што воопшто не се сеќаваат и ништо не ми беше.

Првата цигара на 15 год со другарка која беше страстен пушач уште од тогаш..Сами кај мене бевме...И после може уште неколку запалив од љубопитност тоа лето..и толку ми е за цел живот. Цигари - не благодарам.

Во 4то одд. кај една другарка која ги грабнала од дедо и.. повлеков само еден дим и толку до ден денешен а и понатака.. е за спомен остана тоа што од отпушоците (ги фрливме скоро цели цигари неизгаснати) им изгоре пола копа сено..

Па имав 16-17 години, бев пијан и онака во диско, сите земаа, си зедов и јас. Ми се случило уште неколку пати во животот да земам цигара, али реално никогаш не сум осетил некоја убавина во цигарите. Не сфаќам како уживаат луѓето во нив...

Кога бев 7 одделение

Zdravo abre mojta prva cigara bese na 5 godini bea dojdeni edni drugari na tatkomi na svinjokol i mi dadoa zapalena cigara i demek da me slikale i jas si povlekov dva tri dima a prva prava mi bese vo peto odelenie rodeo meko se grebav od majkami skrisno ali ne su zavise koa mi e kejf togas mozi da se sluci i da ne pusam so meseci al najveke pusam so drugari malboro[DOUBLEPOST=1527813756][/DOUBLEPOST]
никогаш не сум пробал и нема ни да пробам :nenene:

Taka vikas ama jas taka vikase ama ne e taka brat

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom