OSHO

• Креатор на темата Креатор на темата Storm5
  • Време на започнување Време на започнување
Gurdjieff на многу ниско ниво си спаднал, откако си се разбудил:(

Користиш секташки, атеистички и направи сам хриситјански финти:cautious:

Тоа ли го научи за 16 години, талкајќи низ црнилата на религиските книги:confused:

Како и да, ние те сакаме Гурџи:свиркам: Не сме како тебе, да ти мислиме зло и да те мразиме.

Gurdjieff на многу ниско ниво си спаднал, откако си се разбудил:(

Користиш секташки, атеистички и направи сам хриситјански финти:cautious:

Тоа ли го научи за 16 години, талкајќи низ црнилата на религиските книги:confused:

Како и да, ние те сакаме Гурџи:свиркам: Не сме како тебе, да ти мислиме зло и да те мразиме.

Па станав огледало брат....за да комуницирам со вас заспаните мора тој јазик да го употребувам.
Ти реков дека кај мене нема љубов светлина ветер и магла....има само одраз на вашето однесување.
Прифаќање, прифаќање на вистината ,трансформација на вибрациите, контрола на центрите, сплотување со природата и универзумот.....и многу други работи кои требе да ги научиш.
Таквите како тебе, кои на форумот се само за провокации, не заслужуваат конкретни одговори...
Ај сега, прочитај ја темава и ако имаш некое прашање за истата, постави.
Што ќе поставиш кога немаш ни една книга прочитана од човекот?...:pos:
600 книги брат, преку 600 книги има напишано, а ти немаш ниту една прочитано...срамота

Па станав огледало брат....за да комуницирам со вас заспаните мора тој јазик да го употребувам.
Ти реков дека кај мене нема љубов светлина ветер и магла....има само одраз на вашето однесување.
Прифаќање, прифаќање на вистината ,трансформација на вибрациите, контрола на центрите, сплотување со природата и универзумот.....и многу други работи кои требе да ги научиш.
Таквите како тебе, кои на форумот се само за провокации, не заслужуваат конкретни одговори...
Ај сега, прочитај ја темава и ако имаш некое прашање за истата, постави.
Што ќе поставиш кога немаш ни една книга прочитана од човекот?...:pos:
600 книги брат, преку 600 книги има напишано, а ти немаш ниту една прочитано...срамота

Така е Гурџи. Кај тебе нема ни светлина, ни љубов, ни ум, ни разум, ни рацио, ни логика.

Јасно е тоа.

Може и 6000 д аима напишано, негов проблем.

Некој чита Гурџиеф и ОШО, некој чита нешто паметно.

Секој со својот памет;) Колку му дал Господ.

Некој чита Гурџиеф и ОШО, некој чита нешто паметно.

.

Кршнамурти, Сај Баба, Далај Лама, Патанјали.....кажи брат кој сакаш за тој ќе дискутираме.
Проблемот е во тоа што некој ни една книга не прочитал а сака да дискутира...

Кршнамурти, Сај Баба, Далај Лама, Патанјали.....кажи брат кој сакаш за тој ќе дискутираме.
Проблемот е во тоа што некој ни една книга не прочитал а сака да дискутира...

Што лупаш сеа?

Нит сум прочитал, нит имам намера да прочитам од овие вуцибаитни нешто.

Сори Гурџи, ама мојот живот не е така подреден.

Тo ти е истo ко да ти кажам ај да дискутираме за Artificial neural networks, или за C++, или за Java.

Или можеби д адискутираме сакаш за мерливи множества со мера 0? МОжеби за теријата на Хаосот?

Проблемот е што ти се истопори со своите закони и познавања од математиката. Се дрзна и Тесла да го умешаш, и сеуште не одговори на таа тема што ти е поставено.

Значи не бегај, со философии и глупости од горенаведените ликови.

Ако сакаш за законите бујрум, ако не ете ти го ошовецот, терајте си муабети за буба мари и пеперутки.
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 17:05 ---
Уствари ко ќе размислам поубаво, вака е поарно, ќе го загубиш шмекот ако пишеш нешто сериозно:D

Што лупаш сеа?

Нит сум прочитал, нит имам намера да прочитам од овие вуцибаитни нешто.

Сори Гурџи, ама мојот живот не е така подреден.

Тo ти е истo ко да ти кажам ај да дискутираме за Artificial neural networks, или за C++, или за Java.

Или можеби д адискутираме сакаш за мерливи множества со мера 0? МОжеби за теријата на Хаосот?

Проблемот е што ти се истопори со своите закони и познавања од математиката. Се дрзна и Тесла да го умешаш, и сеуште не одговори на таа тема што ти е поставено.

Значи не бегај, со философии и глупости од горенаведените ликови.

Ако сакаш за законите бујрум, ако не ете ти го ошовецот, терајте си муабети за буба мари и пеперутки.
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 17:05 ---
Уствари ко ќе размислам поубаво, вака е поарно, ќе го загубиш шмекот ако пишеш нешто сериозно:D

Брат,никој не те повика на темава...сам доаѓаш.
Ем си некопетентен, ем немаш соодветни прашања, ем сакаш да се правиш мудар и да кажеш дека многу знаеш.
Ошо не е муслиман и затоа .....оди бркај и уништувај ги темите на муслиманите.
Мохамед педофил ли бил?.....:pos:..доби одговор, се просветли?

Брат,никој не те повика на темава...сам доаѓаш.
Ем си некопетентен, ем немаш соодветни прашања, ем сакаш да се правиш мудар и да кажеш дека многу знаеш.
Ошо не е муслиман и затоа .....оди бркај и уништувај ги темите на муслиманите.
Мохамед педофил ли бил?.....:pos:..доби одговор, се просветли?

Гурџи со ваков пристап се минимизираш само себе си.

ТИ реков ја спуштив топката. Повели за законите. Ама те нема, никаде.

И ти немаш ништо прочитано од Тесла, пардно имаш интервју едно, а се дрзна да говориш за него.

Ако примети, јас воопшто не поставив прашања за ОШО. Не ме засега.

Ме засегаат твоите размислувања, и бегања.

Гурџи со ваков пристап се минимизираш само себе си.

ТИ реков ја спуштив топката. Повели за законите. Ама те нема, никаде.

И ти немаш ништо прочитано од Тесла, пардно имаш интервју едно, а се дрзна да говориш за него.

Ако примети, јас воопшто не поставив прашања за ОШО. Не ме засега.

Ме засегаат твоите размислувања, и бегања.

Па ти дадов одговор...еве повторно ќе ти кажам.
НЕ ТИ ГИ КАЖУВАМ ЗАКОНИТЕ И НА КОЛЕНА ДА МЕ МОЛИШ.
Ако не ти е јасно, да почнам да ти цртам.....

ПС Тесла добро објаснува како законот за 3 преоѓа во 4ка

Па ти дадов одговор...еве повторно ќе ти кажам.
НЕ ТИ ГИ КАЖУВАМ ЗАКОНИТЕ И НА КОЛЕНА ДА МЕ МОЛИШ.
Ако не ти е јасно, да почнам да ти цртам.....

ПС Тесла добро објаснува како законот за 3 преоѓа во 4ка

:facepalm::pos:

Ако ти е така полесно на твоето его, нека биде.;)

Ошовец, ја читна ли книгата „Тајните на трансформација“?
Толку ли малку имаш да кажеш околу тоа?
Ти реков јас дека од клипчиња не се доаѓа до вистината...

Ошовец, ја читна ли книгата „Тајните на трансформација“?
Толку ли малку имаш да кажеш околу тоа?
Ти реков јас дека од клипчиња не се доаѓа до вистината...
Се откажав од вистината, сега само на лаги се потпирам...:P :D

Oshovec.....dali znaesh zoshto Osho vo negovite prvi predavanja gi upotrebuval terminite filozofija i psihologija a ne religija?
Duri i meditacijata ja stava vo filozofija.....mislam deka razbirash shto te prasham.

Oshovec.....dali znaesh zoshto Osho vo negovite prvi predavanja gi upotrebuval terminite filozofija i psihologija a ne religija?
Duri i meditacijata ja stava vo filozofija.....mislam deka razbirash shto te prasham.
Гурџи неам време периодов за форумов знаеш, така да ете објасни ти, мене не ми текнит оти го праел тоа... :D

jas....ego....svest....volja....dusha...bog.....
Ommmmmmmmmmmm.............

И Ошо не измислил топла вода, да. Ете од каде дојде (а пред нив е оставено се на шпекулацијата) неговото зборување.
Египет момци, Мисир го простудирајте и нивните ритуали :) Натаму оди светот, а не кон Индија. Тоа е лага. Ниту од Исток ниту од Запад ќе дојде спасот. :)
Малку да потикнам дискусија, не за друго...
egyptian-magic-the-parts-of-a-human-being.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom