OSHO

• Креатор на темата Креатор на темата Storm5
  • Време на започнување Време на започнување
Брат....јас го разбрав Ошо ти пред да се родиш..... и не преку гуглето и јутубето...
Ти реков дека ги критикува сите....критика е различно од рендање....требе да правиш разлика...ги рендал политичарите и корисниците....дури и Далај Лама го оптужува дека кога требало да побегне од Тибет не ги зел светите пишувања него го зел златото....и многу други работи да не ти набројувам сега...укажувал на грешките на сите па дури и на просветлените....да не ставам имиња сега...
И не се разбира Ошо само од некое клипче и од една прочитана книга....ги имам јас на италиански сите клипови...

Како што и тој може да биде критикуван...
Саатот го виде ли а?
А ролс-ројсовите?
А Авионот?
А 42 000 000 долари?
Epa da de da... Normalno deka od videa I knogi ne se razbira Osho... I da ete primer i Gandi go rendal bez milost, I toa neznam dali znaes ama poradi edna sluchka ushte kako dete go sretnal I go procital I kako mal deka e politichar... A za kritika na Osho za avionite, kolite I parite dzabe ti e, ne mozes da go kritikuvas nema osnova, si znaesh I samiot :P

Epa da de da... Normalno deka od videa I knogi ne se razbira Osho... I da ete primer i Gandi go rendal bez milost, I toa neznam dali znaes ama poradi edna sluchka ushte kako dete go sretnal I go procital I kako mal deka e politichar... A za kritika na Osho za avionite, kolite I parite dzabe ti e, ne mozes da go kritikuvas nema osnova, si znaesh I samiot :P

(y)
А знаеш кога бил на предавање кај Кришнамурти?

(y)
А знаеш кога бил на предавање кај Кришнамурти?
Neznam ne mi e poznato toa... Znam samo deka Krishnamurti sakal da se sostane so Osho ama demek Osho da odel kaj nego oti bil pomlad, a Osho rekol mene ne mi e bitno taka da ili ti dojdi ili ich nema potreba da se sostanuvame... I Krishnamurti ne otishol radi egoto negovo

Neznam ne mi e poznato toa... Znam samo deka Krishnamurti sakal da se sostane so Osho ama demek Osho da odel kaj nego oti bil pomlad, a Osho rekol mene ne mi e bitno taka da ili ti dojdi ili ich nema potreba da se sostanuvame... I Krishnamurti ne otishol radi egoto negovo

Те излажале брат...Ошо има одено како обичен слушател на предавање кај Кришнамурти...без да постави прашање.
Требало да се сретнат лице во лице..ама тоа им било глупаво,...има објаснето Ошо за тоа...такви двајца можат само да се скинат од смеа кога ќе се сретнат лице во лице...

Те излажале брат...Ошо има одено како обичен слушател на предавање кај Кришнамурти...без да постави прашање.
Требало да се сретнат лице во лице..ама тоа им било глупаво,...има објаснето Ошо за тоа...такви двајца можат само да се скинат од смеа кога ќе се сретнат лице во лице...
Ne me izlazale sum go prochital od negova kniga I plus na nekoe video ima zboreno za toa... Pa sea shto e tochno ne e ni bitno, a imas pravo shto bi pravele muabet osven da se iznasmeat... :D

Мојата порака не е доктрина, не е ни филозофија...
Мојата порака е еден вид алхемија...
Наука за трансформација, трансмутација на свеста...
........................................................................................... ОШО...

Мојата порака не е доктрина, не е ни филозофија...
Мојата порака е еден вид алхемија...
Наука за трансформација, трансмутација на свеста...
........................................................................................... ОШО...

Ајде Ошовец.....
Каква е таа трансмутација на свеста.....не туку лупај термини

Наука за трансформација...следува прашање покасно..

Ајде Ошовец.....
Каква е таа трансмутација на свеста.....не туку лупај термини

Наука за трансформација...следува прашање покасно..
Кога од гасеница се мутира во пеперутка... кога се користат и двете крила балансирано, следува летање...:)

А за прашањето покасно, еве ти предвреме одговор...

Кога ќе се трансформираш од камила во лав, а од лав во дете... а после дете следува прзнина(полна со живот)...;)
Како камила те товарат, т.е. сам под вилјание надворешно си се товариш... како лав фрлаш товарот и грмиш од самосталност... а како дете си повторно заљубен во моментот и ниту те товарат(сепак си ги прошол сите товарања, та имаш многу знаење во меморијата, но не си роб на истото) ниту пак си во заблуда дека си самостален т.е. одвоен од целината, туку си свесен за заемноповрзаноста на сите нешта присутни и навидум неприсутни во нашата ни перцепција... :)

Кога од гасеница се мутира во пеперутка... кога се користат и двете крила балансирано, следува летање...:)
.

Ова знаеш кога ќе го разберат другите...кога во август ќе падне снег...:pos:
Добар е Ошо , добар, поготово кога прави компарации и кажува приказни...

Ме потсеќа на Тесла....да му ги вратам крилата на човекот за да може да лета со неговата свест...

Ме потсеќа на Тесла....да му ги вратам крилата на човекот за да може да лета со неговата свест...
Чути море да не падни стварно, какво е наопачко времево сега... :D Се е могуче... не за друго и да падне пак не ќе да го разбере некој...:)
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 14:56 ---

Остај тоа, може и ќе разбере некој интелектуално, но кој ќе го искуси истото е тоа е тешко да се предвиди...

Чути море да не падни стварно, какво е наопачко времево сега... :D Се е могуче... не за друго и да падне пак не ќе да го разбере некој...:)
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 14:56 ---

Остај тоа, може и ќе разбере некој интелектуално, но кој ќе го искуси истото е тоа е тешко да се предвиди...

Неверојатна конверзација, на многу високо интелектуално ниво:D

Неверојатна конверзација, на многу високо интелектуално ниво:D
Мора да се спуштиме на вашето интелектуално ливело за да не разберете....на друга скалило си брат..многу ниску ,АПЕЛ

Мора да се спуштиме на вашето интелектуално ливело за да не разберете....на друга скалило си брат..многу ниску ,АПЕЛ

Па што реков јас различно до ова:cautious:

Само потврдувам дека си на друго скалило.

Гурџи за Доналдчо можда и има надеж... :P :D
види сега брат...не се сите адаптираат на одредени школи.
Има некои кои цел живот ќе поминат во потрага на вистината и ќе се изгубат по патот.Потоа ќе си најдат некое свое логичко објаснување зошто тоа е така. Лоѓиката им прави уште поголема конфузија, се идентификуваат со мозокот, а тоа е најголемата пречка за внатрешниот развој.
Таквите требе да си останат таму каде што се, тие се изгубени случаеви....самите не сакаат да се разбудат, подобро им е кога спијат. Такви тешки случаеви, ако ги пробудиш, најверојатно ќе станат будали, затоа подобро е да ги оставиш на раат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom