KohlBass напиша:
Тоа не е вера. Тоа е тестирано, има доволно силни докази за тоа.
како што тоа има силни докази, така и верата во Господ има доволно силни докази а исто така и Библијата... а како што ти не веруваш во тие силни докази за Господ и Библијата, исто така и јас не верувам во тие силни докази на некојси научници...и слично... и сега што треба да правиме пак да се убедуваме?... нема потреба ни ти мене ни јас тебе...
Samara напиша:
Затоа шо.
Не се станува нешто "другачие" преку ноќ. За таа еволуција требало огромен период време. Кој ти гарантира како ќе изгледаме после 3000,4000 години? Како што има сега секакви мутации на планетава заради хемикалии...
Човекот постепено евулира. Кај можеш сега да најдеш луѓе, како на пример, дечкиве од 70-тите?
не мора да ми објаснуваш за еволуцијата... знам како што е муабетот за тоа....
а еволуција би требало да иде кон посовршено... а не кон распаѓање... како што гледаш се иде во распаѓање... а мутациите водат кон понесовршено...
хехе добра сликица.... ама кога ке видиш нема разлика до денес, затоа што модата се врти во круг... пример пред некоја година беа ѕвонарки во мода... па високи ѓонови... па панк мода...фризурите итн. би требало као девојка да се разбираш повеќе ти во модата... се е исто...
демек со милјони години ова она... абе барем една вошка да се променеше и да ни ја потврдеше еволуцијата... ама и таа вошка не сака... барем едно суштество да имаше ... а ти чекај 100000000... да ти се докаже твојата теорија, а јас тоа што го верувам ќе го доживеам кога ќе умрам а сум го доживеал и тука ама ти не би верувала...... а тебе ке ти треба ехееее.... па со среќа...
Викторгг напиша:
А јас не сфаќам како може да има толку прости деца кои не можат да разберат што е процес на еволуција на животно. Ајкулите некогаш биле рипчиња без заби, денес гризаат многу силно. Со текот на многу векови станале ајкули иако и денес има мали рипчиња. По истиот систем, луѓето се луѓе, мајмуните се мајмуни ама потекнуваат од заеднички предок. Ме разбираш или да нацртам?
хехехе браво бе ама фино и лагодно си ги прифаќаш работиве алал да ти е, вака до 101 ќе живееш ти... е ај сега и со цртеж да те видиме каков уметник си ти... ццц само напред еее вака се догурува до длабока старост... то мајсторе знаеш како да живееш...
Викторгг напиша:
Не дека сум некој цврст верник во теоријата со мајмуните... ама вдахновение и магионичарски финти со вино и вода(црвено вино, не шприцер) ми звучи многу посмешно. Инаку те цитирав за следново... Како бе тоа на запад има две милијарди религии, секти и слични срања? :smir:
абе у една вода у вино.. не веруваш а веруваш во најекстремната магионичарска финта... дека се си почнало само да се создава... ијааа од рипче ооопппп ајкула... итн. нели си апсурден малце? ... а за една вода во вино ти е WOW!... треба да повежбаш малце во верувањето на сите магионичарски финти, не само на создавање универзум самиот по себе и рипчиња во ајкули...итн.
Каде бе на запад две милијарди религии? ти изгледа си се помешал со Индија... земи малце информирај се... не да тресеш од ракав муабети....
Викторгг напиша:
во што веруваат денес западњаците денеска кои се нерелигиозно ориентирани? Како мислат дека настанал човекот? Кажи ни, добар познавачу на западниот свет...
Западњаците? епа земи и за тоа информирај се... не тука се сакаш на готово.. така и јас знам...
Samara напиша:
Аман со тој транвеститот, најнормален човек облечен како женско, голем к*р.
браво, кога ти тоа не можеш да го сфатиш дека е забегано... дека не е нормално... па јас ќе тупам глава за побитни и поголеми работи да се објаснувам со тебе ....
жал ми е...
Викторгг напиша:

Веруваат во него бидејќи се слаби... и мораат да се фатат за нешто за да им биде полесно... :pos2:
мисли што сакаш... само знај дека еден ден ќе дознаеш кој бил слаб а кој јак...
очигледно не знаеш кој пат е потежок...
Гижо напиша:
Мене највеќе ме интересира, вие христијаните што пишувате на темата, како си го замислувате/претставувате господ?
па тогаш можеме да продолжиме со муабет
а треба да го замислувам ли? како?
у стил кога ке те прашаат како ја замислуваш жената на твојот живот ли? аман чоек...
кога ќе поверуваш во Него ќе доживееш како го "замислувам"... а не се работи за замислување туку за доживување... Господ не е човек за да ние си го замислуваме... Бог е дух... итн.
се надевам ме сфати од прилика...