Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Финтата е треба да го прифатиш стареењето како такво уште од најмлада возраст. Обично оние личности кои многу рано загубиле некоја блиска личност, позрело размислуваат за иднината.
Еве и јас моментално сакам да имам 17 години, да сум у средно училиште, да немам никакви грижи, али јас сум помирен дека тие времиња нема да се вратат. Знам дека во иднина ќе продолжи да ми паѓа косата, ќе имам брчки на лицето, здравјето нема да ми биде подобро се секој поминат ден итн... Не се плашам од староста, едино што ме "нервира" е што времето навистина брзо лета, еве како вчера да беше 2010 година, а од нејзе изминале веќе 10 години. Тука ќе си ја кажам и онаа мисла од Викенд на Мртовци "Сите ќе умрете, некој после некој сега, нико не живее вечно..."
Него девојчево што ја отворило темава сега би требало да има 31 година, живо ме интересира што мисли сега после 10 години. Штета што не е активна долго време на форумов.
Па..мислам дека не треба да се лажеме, нели, оти кога сите би имале можност да бираме, никој не би одлучил да одбере да побели во косата, да се збрчка, да ја изгуби подвижноста и еластичноста.
...болката не значи старост, откажувањето на нештото не значи старост туку начин на исхрана и живеење т.е. дисциплина и почитување на животни правила за опстанок, инаку што живот би бил тој во старски дом, исто како да лижеш даден сладолед преку стакло, инаку да се доживее старост е привилегија што ја нема баш секоја личност, така да не се плаши од староста!Така е душо, но работи се побрзо и побрзо, лета....тик так тик так...биолошкиот часовник работи!
Секој ден нешто ново те боли, нешто откажува
Страв ме фаќа од самата помисла да не паднам во постела, кој ќе ме гледа, каков живот ке биде тоа?
Оваа држава не планира да гради старски државни домови, а приватниве се изгор скапи, нема поевтин дом од 700 евра...пензијата моја нема да биде толкава, а не би сакала да бидам товар на децата.
Страв ме фаќа...џабе ми велат да не мислам на такви работи![]()
Битно е човек да е здрав.Здравјето е круна која ја ностат здравите,а ја гледаат само болните.Како ме нервира што почна сега на 48 год. да ми се појавува по некое бело влакно..барем до 50 да издржеше друго ќе беше..А мајсторски се одржавам пијам,пушам,јадам што стигнам,не вежбам по теретани и работам све контра од онаа што ми го промовираат по медиуми..некаде грешам..
Цело време во оној посерен социјализам ги учеа луѓето-Во здраво тело здрав дух..а муабетот е обратен -Здрав дух здраво тело..Ако духот ти е сјебан очекувај процеси кои ќе ти го разорат телото кај и да е..Битно е човек да е здрав.Здравјето е круна која ја ностат здравите,а ја гледаат само болните.
Стресот е најголем убиец.Имам приметено љугето шо имаат помалку емоции,се посаможивни,не клаваат ништо на срце,живеат подолго и поздраво.Жалосно ама вистинито.Тука голема улога има и храната.Исто така ако телото ти е нападнато од болест тешко да го одржиш здравиот дух.Цело време во оној посерен социјализам ги учеа луѓето-Во здраво тело здрав дух..а муабетот е обратен -Здрав дух здраво тело..Ако духот ти е сјебан очекувај процеси кои ќе ти го разорат телото кај и да е..
Zato gledaj na noga da si umris, od srce ili mozocen udarТака е душо, но работи се побрзо и побрзо, лета.
Секој ден нешто ново те боли, нешто откажува
Страв ме фаќа од самата помисла да не паднам во постела, кој ќе ме гледа, каков живот ке биде тоа?
Оваа држава не планира да гради старски државни домови, а приватниве се изгор скапи, нема поевтин дом од 700 евра...пензијата моја нема да биде толкава, а не би сакала да бидам товар на децата.
Страв ме фаќа...џабе ми велат да не мислам на такви работи![]()
Abe ne si normalenZato gledaj na noga da si umris, od srce ili mozocen udar. Onaka ke spretas nekoja sekunda i tolku, ke te najdat zdrvena po nekoe vreme
.
Poraboti na slucajot, ne ostavaj se na sudbinata da ne ispadni da zivejs 120 godini od koj 40 ko fikus vo peleni.