da vekje citam za nego http://www.eucerin.com/product-finder/sun-protection/1/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ко дете (11-12 год) ми се појави алергија на полен. Потоа испаднаа и треви, кечап-домати, мед, пчели, прашина, коров, диња, лубеница, јаболки итн итн. Денес ми се има делумно изгубено алергијава на храна но ова со поленов никако да се тргне. Имам хроничен синузит и Алергиски ринит најчесто само во пролетниот период ама оваа година ми трае до ден денес. Пиев лоратадин у детството и ништо не ми помогна само ме напраи дебел ко прасе. После идев на магнетна резонанца кај една „докторка“ во Карпош и џабе пари фрлив, ни таа не ми помогна. Пробав и со една вакцина што се втријува во раката, од Германија мислам беше и тоа не помогна. Едноставно нема лек![]()
Алергична бев на полен.Ама последниве две години како да се нормализира.Имено до пред две години кивав на секоја минута очите ептен многу ме чешаа и ми беа ненормално црвени.Сега го нема тоа единствено зечестено е кивањето но не до тој степен како порано.Исто сум алергична на јајце.Но бидејќи само добивам мал оспип после неговото јадење понекогаш знам и да си каснам![]()
ма каква резонанца луѓе што нема да видиш и чуеш , на кој веќе не му дадоа диплома , катастрофа, ништо антихистаминици и топични вазоконстриктори во вид на спреј за носКо дете (11-12 год) ми се појави алергија на полен. Потоа испаднаа и треви, кечап-домати, мед, пчели, прашина, коров, диња, лубеница, јаболки итн итн. Денес ми се има делумно изгубено алергијава на храна но ова со поленов никако да се тргне. Имам хроничен синузит и Алергиски ринит најчесто само во пролетниот период ама оваа година ми трае до ден денес. Пиев лоратадин у детството и ништо не ми помогна само ме напраи дебел ко прасе. После идев на магнетна резонанца кај една „докторка“ во Карпош и џабе пари фрлив, ни таа не ми помогна. Пробав и со една вакцина што се втријува во раката, од Германија мислам беше и тоа не помогна. Едноставно нема лек![]()
Значи вака ја отворив оваа тема со цел да се кажат алергиите и и што и како можат да се излечат.
Еве јас иама една алергија почна да ми се јавува пред 5 години а пред тоа не сум имал такво нешто,се започна кога бев на базент а пред да отидам ми кажаа дека водата била чиста за бањање и така отидов се се фрлив се бањав и кога излегов бев некако зеленкав водата беше гадна дури и ја осетив како мириса и потоа ми се појавија некои брунчиња но ми исчезнаа и по неколку месеци почна таа алергија.Знаете кога комарец ве уапе и ви се појави плик а пак ако го чешаш се зголемуват и на други места е исто и кај мене е така ме чеша не можев да издражам и отидов на лекат и ми дадоа апчиња против алерии (лоратадин и едни цетиризин што се појаки за разлика од првите) и ги пиев секој ден потоа почнав преко еден ден но повеќе не оти пак ке се јавеше алергијата.потоа наредната година отидов на работа во Црна Гора на работа преко летото и бев некој ден на море и таму не ми се јавуваше алергија целу 4 месеци потоа си дојдов дома во Македонија и не ми се појавуваа некаде 8месеци и потоа пак почна не знам дали е до морската вода што се бањав или нешто др и потоа отидов во Скопје да се испитам и ми дадоа (строга диета) која траеше месец време и морав да бидам само на леб и вода .чаји слично друго не смеев да јадам и пијам и послем да отидам и да закажам за да ме испитат и така направив издражав некако ајде и кога отидов се беше ок влегов ме спремаа и едната од докторките што требаше да ме испитува ми вели сега треба да ни кажеш од што би можело да настане алергијата и јас и викам не знам и ми вели дека не можеле да ме испитат пошо не знаеле шо да стават тамо за да ме провереле и така ништо не бидна и си отидов дома и сега ден денеска си ги пијам апчињата.Не знам што да правам а вака не се издржува башка со се дава пари за апчиња па и ако одиш некаде на работа во странство мора да ги носиш со себе....затоа молам за помош ако некој знае нешто што би ми помогнало и би ја снемало таа проклета алергија за зекогаш?
Голема е можноста да немаш алергија туку нетолеранција кон нешто специфично во твојата исхрана или околина. Ако имаш алергија, треба да знаеш дека причините за појавата на алергиите се сеуште непознати во голем процент. Најболље ти е да го замолиш матичниот да ти даде упут кон некој добар дерматолог ко што беше порано Докчев.
Незнам како ми се јавува тоа а замисли ми дадоа строга диета само на леб и вода пак ми се јавува затоа си мислам дека не е нешто хранливо што го јадам не знам каде да појдам никаде да ме оправат идев дури и на баење и не ми помогна не знам што да правам па ајде и тука да се обидам може некој е имал ваков случај па ке помогне.
Побарај консултација со некоја од професорките во Амбулантата за алергологија на Клиника за дерматологија во Скопје.Незнам како ми се јавува тоа а замисли ми дадоа строга диета само на леб и вода пак ми се јавува затоа си мислам дека не е нешто хранливо што го јадам не знам каде да појдам никаде да ме оправат идев дури и на баење и не ми помогна не знам што да правам па ајде и тука да се обидам може некој е имал ваков случај па ке помогне.
А да немаш ти некоја инфекција? Зелена вода во базен ти е право буљонче. Следниот пат кога ќе ти се појави оди да се провериш....,се започна кога бев на базент а пред да отидам ми кажаа дека водата била чиста за бањање и така отидов се се фрлив се бањав и кога излегов бев некако зеленкав водата беше гадна дури и ја осетив како мириса и потоа ми се појавија некои брунчиња но ми исчезнаа и по неколку месеци почна таа алергија.