Летна сезонска работа во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата daydream
  • Време на започнување Време на започнување
хех не сакам сеа да те предомислувам во тоа што си наумила, но..

... имаш например Туристички водич, послуга во брод на крстарење(кажуваше еден пријател дека се опарил од ова) и сл.
се разбира треба да имаш некои квалификации... ова колку да си имаш на ум за некое во следните лета :wink:

доста е само за летни понуди :)
Друже во Грчка си на 5 часа од дома ,работиш за 3-4 пати поголема плата него во Мкд ,си тераш одмор ,заебанции,забави ,и плус заработуваш пари
Секако дека и тоа е добро што викаш ти за работа на брод или во САД или било каде ,меѓутоа далеку си од дома ,и ти треба малце искуство и години за да се нафатиш за таква работа ,посебно ако си женско ...

со параброд, мислиш? :nesvest:
Нема ја што да мислам ,се е измислено :)

Друже во Грчка си на 5 часа од дома ,работиш за 3-4 пати поголема плата него во Мкд ,си тераш одмор ,заебанции,забави ,и плус заработуваш пари
Секако дека и тоа е добро што викаш ти за работа на брод или во САД или било каде ,меѓутоа далеку си од дома ,и ти треба малце искуство и години за да се нафатиш за таква работа ,посебно ако си женско ...

муабетот е во тоа што мене не ми се работи дур мојата дружина се превртува негде на Запад...

1. да, ако овде ПЕРМАНЕНТНА месечна плата ти е 200еу, а ја моментно сум волонтер кај татко ми :)
2. забави,заебанции и други ствари се со зголемен интензитет доколку не работиш за време на одмор, туку се одмараш бидејќи во текот на годината си работел :)
3. искуството се стекнува во период од 20-25 год. зависи како ќе се снајдеш и ако успееш да аплицираш на време.

Девојко мила и драга :) Прашањето твое неможе да се одговори така како што ти бараш. Како прво никој не знае што ти знаеш да работиш, какво образование имаш, какво работно искуство имаш....
Секоја работа носи различни приходи. Не постои универзална формула за "правење пари во период од 5 месеци".
Potpolno se soglasuvam so vas vo odnos na kvalifikaciite.
Deneska nekoi povekje zasluzuvaat od drugite, ednite se lugje a dugite ne. Resenieto na univerzalnata formula sigurno ostanalo nepoznato za mnogumina

jas rabotam dve godini i nemozam da soberam 2000 evra
Хехе, јас работам 20 и кусур години па ... :wink:
Шега на страна, твоето прашање дали е собирање или заработување пошто има разлика. Најверојатно е заработување пошто собирањето ти е субјективна работа.

муабетот е во тоа што мене не ми се работи дур мојата дружина се превртува негде на Запад...

1. да, ако овде ПЕРМАНЕНТНА месечна плата ти е 200еу, а ја моментно сум волонтер кај татко ми :)
2. забави,заебанции и други ствар се со зголемен интензитет доколку не работиш за време на одмор, туку се одмараш бидејќи во текот на годината си работел :)
3. искуството се стекнува во период од 20-25 год. зависи како ќе се снајдеш и ако успееш да аплицираш на време.
Секој со своите мисли ,проблеми и желби :toe:

Arno veli strumiks najdobro mozes da zarabaotis so orospilak.a ako nesakas so kejf ke moras so sila:).inace ako ste bas za zarabotka trgajte vo poubav svet pr.holandija germanija evropa ili dubai ako bas za hoteli i sl.megjutoa za da zarabotis treba da zivees kako zivotno.od seto toa ke ti ostane samo dobro iskustvo a pari za kafe samo se dovolni:)

Зар ќе има работа во гејлада и покрај кризата, тие немат за нив работа штрајкуват се тепат, камо ли за нас.

Зар ќе има работа во гејлада и покрај кризата, тие немат за нив работа штрајкуват се тепат, камо ли за нас.

Штрајкуваат за повисоки плати и помали даноци,а не за работни места.

2010 ќе биде хорор година за Гејлада, поготово за туризмот.
2009 бројот на странски туристи се намалил за 8% во споредба со „јаката„
2008 год. Резервациите на аражмани од Англија и Германија за месец Јануари и Фебруари се намалени за 10% во споредба со „најјаката„ 2009.

Ако се земе предвит дека тоа се месеците каде што не беше до толку нарушен имиџот на грција, бројот на туристи можеби и ќе се преполови.
Ако се земе и фактот што грција се обврза да се бори против сивата економија(гонење затајувачи на данок и работа на црно),работниците нема да бидат платени како пред 2/3 год. а и измамите ќе се зголемат. Веројатно и на граница ќе се води строго контрола дали во Грција ќе внесете или изнесете пари. Како би го докажале потеклото на неколкуте стотици евра?
Ако одите легално, плаќате данок итд. тоа е друго.

2010 ќе биде хорор година за Гејлада, поготово за туризмот.
2009 бројот на странски туристи се намалил за 8% во споредба со „јаката„
2008 год. Резервациите на аражмани од Англија и Германија за месец Јануари и Фебруари се намалени за 10% во споредба со „најјаката„ 2009.

Ако се земе предвит дека тоа се месеците каде што не беше до толку нарушен имиџот на грција, бројот на туристи можеби и ќе се преполови.
Ако се земе и фактот што грција се обврза да се бори против сивата економија(гонење затајувачи на данок и работа на црно),работниците нема да бидат платени како пред 2/3 год. а и измамите ќе се зголемат. Веројатно и на граница ќе се води строго контрола дали во Грција ќе внесете или изнесете пари. Како би го докажале потеклото на неколкуте стотици евра?
Ако одите легално, плаќате данок итд. тоа е друго.

Аман бе,викаш хорор дури :)Баш за ова сакам да разговараме некаде октомври месец кога ќе извадат статистика Грците да видиме што хорор им било.
Во годината на светска криза туризмот им падна за 8%,ептен хорор година:))Резервациите за Јануари и Февруари месец и онака се конференциски,а честите напнување на медиумите влијаеле да си седат во свои краишта.
Работниците се пријавени како сезонски работници.Парите ќе ги трансферираат преку банка,Алфа банка.
Ништо во ова не верувам,Грција е преполна за викенди,а камоли за лето.И за лани викаа ќе исцркаат па немаше слободен аранжам,се беше искупено.Цените се најповолни,близината, инфраструктурата,забавата,храната,морето...немаат гајле они,туку ние да видиме како ќе поминеме со безвизниот режим.

Хехе, јас работам 20 и кусур години па ... :wink:
Шега на страна, твоето прашање дали е собирање или заработување пошто има разлика. Најверојатно е заработување пошто собирањето ти е субјективна работа.
хаха комшија.. 20 и кусур па 2000 некако многу изгледаат нели хахах

вака.. иам другарка од средно отиде лани да работи у грција англиски не дека знаеше мн мн.. онака површно.. отиде и сама најде работа. баш правев муабет со неа пред 2 3 дена и ми објасни.. прво шо ја прашав беше односот на копуцине со неа коа ке слушнат македонија и се зачудив.. вика не се замараат те гледаат како гостинка и ств се фини... ако е точно а не гледам причина да ме лаже тогаш браво...
друго.. ми кажа дека дневница имало немало работа и е 35 евра а работи како келнерка и тоа не е у некој центар на ударно место него малце у некоја просечна населба ко нашиве пример шо кај нив ко село се сматраат... исто ми кажа дека ако има работа некад бакшиш знае да достигне и 100 евричики.. работи ноќна смена од кај 10 саат до кај 3 4 преку сила. пошо нели келнерка... ка прашав како се снаоѓа за прежививање ми вика ТОП! секој ден искачам плус си се изнакупив облека блузи патики чизми ова она.. лап топ си купила од таму и ред други работи... ми рече и дека дома ќар донела чисти 1000 евра па сеа вие сум сумарица и видете колку може да се заработи...

П.С имам комшија исто така шо работи рента кар рента бајк и работи веќе 3 4 години и ств добри пари носи дома.. плус облеку лап топови сони 3ка донесе коа беше хит дрн дрн.. арно ама.. ако вио мења нешо мајка му има своја агенција.. сеа дали некој врски пријатели за подобра плата или како незнам ама знам дека живот си живее човекот.

Зарм во таа попадната држав одат наши на печалба.Јас мислев дека тие ќе доаѓаат кај нас.
Пак сум утнал.:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

Постојат ли уште оние огласи за сезонски работници(праски,портокали,патлиџани)?

Како за тебе има маслинки за берење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom