На жените им треба причина за изневерување, а на мажите...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Без оглед дали се работи за мажи или жени и едните и другите имаат причина за да изневерат.Според мене, најчеста причина за неверство е НЕЗАДОВОЛСТВО во врската т.е криење на работи кои пречат.И така се си се собира на куп, па зашо да би се комуницирало у врска кога најлесно е да се испие некое пиво, да се најде дупка/стап и да се изневери.Арно ама, после е*ење обично се јавува каење.И не само тоа, туку и тој кој изневерил си се враќа кај партнерот, а проблемот сеуште не му е решен-освен шо е сексуално изпразнет и може да боли глава од количество на алкохол.Така да, ако некој има намера да изневери ќе најде милион причини (за да избега од проблемите кои ги има во врската-наместо да разговара со партнерот и да ги надминат ЗАЕДНО ПРЕЧКИТЕ), а и исто толку евтини дупки/стапови.:toe:

п.с.Не му го прави на друг, она што не сакаш да ти го прават тебе. :pipi:

Дем ит, не ги сакам морализаторскиве постови! Знаеме дека сте сите искрени и чисти како Дева Марија, лично.
Значи, дел по дел. Почнуваме со тоа дека и на обете страни причина не им фали, и нели тука, а - у комуникација, доверба, пеперутки, прошетки на кеј... Итн, итн... После се пребацуваме на став дека не е уствари причинА туку се причиНИ и дека не е нешто реално туку е фикција која си ја правиме зашто имаме вишок на алкохол а комуникацијата не ни иде добро? Да беше вака линеарно никој никогаш немаше да изневери, и нели, никој никогаш немаше да биде со скршено срце зашто „љубовта му“ се плеснала со друг.
Изневерувањето не е бегање, тоа е глупав став. Не бараат жените некоја длабока причина и не им треба некој силен повод за да си речат „Еве, сега ќе варам“, просто зашто тоа е нешто што не доаѓа со план (освен нели, ако се работи за ретардирана одмазда или нешто налик...). Најверојатно и машкото изневерување е како и кај нас - излегуваш, те привлекува некој, очигледно е малку заладено „дома“ - и викаш „Зашто па да не?!“. Нас исто толку ни треба место и време колку и на мажите, ама и на едните и на другите обично највеќе им треба ПРЕДМЕТ, со што алудирам на момата/момакот со кој ќе ја прошараме моногамната монотонија :icon_lol:
И да, п.с.-от ти е толку неверојатно лејм сам по себе, што секој коментар би бил одвишен:)

На жените им треба причина за изневерување, а на мажите им треба можност

„Рече тој и одјава кон залезот“

нив не им е потребно време и место??

Не уствари, тука се алудира највеќе на тоа дека кај нас поголемиот дел од изневерувањето е во главата, зашто, нели така - ние сме емотивни створчиња а не како вас, о, похотните мажи, кои не размислувате со истиот орган како ние...:))
А можда е некој сајанс фикшн момент, дека изневеруваме во безвременска зона, во некоја друга димензија...
Што знам..

Дем ит, не ги сакам морализаторскиве постови! Знаеме дека сте сите искрени и чисти како Дева Марија, лично.

Оние што се пресно заљубени никогаш нема да имаат причина ниту повод да изневерат.Едноставно се гледа со различни очи приказната.

Анастазија напиша:
„Рече тој и одјава кон залезот“
:pos2::pos2::pos2::pos2:

Кој к*р ондак ги коментираш?:pipi:
При толку постови на форумов, се фати баш за оној кој ќе ти го подигне она што го немаш-МОРАЛ?Мислам подобро е да не почнуваш да разглабаш дел по дел од постот, пошо уште при првата реченица се укака.:back:
Значи, дел по дел.
ОК
Почнуваме со тоа дека и на обете страни причина не им фали, и нели тука, а - у комуникација, доверба, пеперутки, прошетки на кеј... Итн, итн...
Глупости.Најди некое муле, изеби се.Најди уше некое муле на кое ќе му викаш дека е најбољи у цело маало-ЛОПАТАР и терај.
После се пребацуваме на став дека не е уствари причинА туку се причиНИ и дека не е нешто реално туку е фикција која си ја правиме зашто имаме вишок на алкохол а комуникацијата не ни иде добро?Да беше вака линеарно никој никогаш немаше да изневери, и нели, никој никогаш немаше да биде со скршено срце зашто „љубовта му“ се плеснала со друг.
Јебига душо, љубовта е како шах и секогаш се наоѓа некој/а коњ/кобила да те заебе.Али не е страшно, со малку мозок ќе извлечеш поука и од заебувањето.
Изневерувањето не е бегање, тоа е глупав став.
Туку е ладење муда/пи*ка?
Не бараат жените некоја длабока причина и не им треба некој силен повод за да си речат „Еве, сега ќе варам“, просто зашто тоа е нешто што не доаѓа со план (освен нели, ако се работи за ретардирана одмазда или нешто налик...).
Најверојатно и машкото изневерување е како и кај нас - излегуваш, те привлекува некој, очигледно е малку заладено „дома“ - и викаш „Зашто па да не?!“.
Не сум знаела.Да не беше ти немаше кој на форумов да не просветли.Ти благодарам Марија :back:
Нас исто толку ни треба место и време колку и на мажите, ама и на едните и на другите обично највеќе им треба ПРЕДМЕТ
Предмет може да ти биде и лопатарот на кој сакаш да му донабиеш рогови со "поштеност".
со што алудирам на момата/момакот со кој ќе ја прошараме моногамната монотонија :icon_lol:
При толку многу маШи, нормално е да има "поштени девојки" на кои откако маШот им купил мобилен се стално "дома".
И да, п.с.-от ти е толку неверојатно лејм сам по себе, што секој коментар би бил одвишен:)
На погрешно место ја прошарауваш моногамната монотонија, али кога нешто не можеш да доживееш реално, пробуваш виртуелно додека не те заболат прстињата :)

Дали на жените им треба причина за изневерување, а на мажите само место и време?
Цел живот ти е причина и последица, нема исклучок, нема без причина ниту мрдање со прст, ниту дишење а камоли вакво нешто. Дури и местото и времето се причина. Ако женско има причина и треба место и време...ако машко му треба место и време тогаш има причина...и тако дајле и тако дајле...
Али не е лошо у предбрачна кариера да се деси и некое изневерување (тоа за оние кои не се у брак), така се кали челикот.

хаха, башка ги открив САД

Кој к*р ондак ги коментираш?:pipi:
При толку постови на форумов, се фати баш за оној кој ќе ти го подигне она што го немаш-МОРАЛ?Мислам подобро е да не почнуваш да разглабаш дел по дел од постот, пошо уште при првата реченица се укака.:back:

Их :icon_lol:
Премногу негативни емоции и повредено его за на крај да ти се сведе ова на препукување и на мерење на маса? Детс уат ај кол лејм :) Ок, за да го скокнеме најлејм делот еве од старт ќе ти потврдам дека ти е поголем. Ок? (смајли што ти дава цвеќе)
Ајмо.
Го коментирам едноставно затоа што не ми се допаѓа. Знаеш... Она, кога читаш нешто и си како „Уат д..?“ и не можеш да се воздржиш и се велиш „Знам дека ќе се запали и ќе треба да се дрибламе со лични „кој кур ондаак“ моменти, ама морам да одговорам“
Види сонце, моралот кој го имам или го немам стварно не е тема на муабетов, не сум ти во куќа па да ми се секираш за тоа што правам... Еве, за да ти ја потврдам тезата и за да се чувствуваш нешто подобро, сабајлечки - да, јас не парадирам со некаков си морал... Не се срамам од тоа што ќе го кажат комшиите и не се плашам дека нема да можам да се омажам (лол) ако си кажам што мислам и ако го правам тоа што го сакам...

Глупости.Најди некое муле, изеби се.Најди уше некое муле на кое ќе му викаш дека е најбољи у цело маало-ЛОПАТАР и терај.
Јебига душо, љубовта е како шах и секогаш се наоѓа некој/а коњ/кобила да те заебе.Али не е страшно, со малку мозок ќе извлечеш поука и од заебувањето.

Најди муле и изеби го? Ќут:) Јас во принцип мажи барам, ама секој со своите желби и потреби... И да, во најмала рака мојот избор не е сведен на едно маало :))
Их, репликата со „Јбг душо“ ми се допаѓа:) Што си наоштрена на мене уствари? Дадов некоја дијагноза и си се пронајде па сега удри на тоа дека уствари јас неам мозок и треба да извлечам некаква си поука (од што и да е, тој дел не ти е разглабен, ама хормоните очигледно во овој дел ти мавнале посилно, па почна да лупеташ)? Тоа е жално :) Не девојче, јас стварно не знам што ти се дешавало во животот и не ти алудирав на ништо лично... Твојот пост го земав како пример за хипокритично лупетање кое треба да не просветли нас - грешните.

При толку многу маШи, нормално е да има "поштени девојки" на кои откако маШот им купил мобилен се стално "дома".

Нема да ти дефинирам што е неверство, гледам дека користиш компјутер што значи по дифолт имаш доволно бистроќа за да држиш рамнотежа и да не мочкаш при одење, ниту ќе збориме за предметот „лопатар“ (зборов шема е по Скопје изгледа, а? дем, не сум веќе во тек!) туку за машите и шените и седењето по дома...
Онака... Како... Ти сериозно ова? Лошиов пред-коперациски муабет за спонзоруштите што до вчера беа возени од цело Скопје па сеа како се удомени и глумат домаќинки? Тоа е слатко :))

На погрешно место ја прошарауваш моногамната монотонија, али кога нешто не можеш да доживееш реално, пробуваш виртуелно додека не те заболат прстињата :)

Одненадеж сум горда на себе што не сум во никаков тип на моногамна врска :))

Их :icon_lol:
Премногу негативни емоции и повредено его за на крај да ти се сведе ова на препукување и на мерење на маса? Детс уат ај кол лејм :) Ок, за да го скокнеме најлејм делот еве од старт ќе ти потврдам дека ти е поголем. Ок? (смајли што ти дава цвеќе)
Негативни емоции?:uvo:Грешка си :back:
Мислеше да си ги мериме преку компјутер, пошо зада си ги мериме на маса недостасува реалност.
Ајмо.
Го коментирам едноставно затоа што не ми се допаѓа. Знаеш... Она, кога читаш нешто и си како „Уат д..?“ и не можеш да се воздржиш и се велиш „Знам дека ќе се запали и ќе треба да се дрибламе со лични „кој кур ондаак“ моменти, ама морам да одговорам“.Види сонце, моралот кој го имам или го немам стварно не е тема на муабетов, не сум ти во куќа па да ми се секираш за тоа што правам... Еве, за да ти ја потврдам тезата и за да се чувствуваш нешто подобро, сабајлечки - да, јас не парадирам со некаков си морал... Не се срамам од тоа што ќе го кажат комшиите и не се плашам дека нема да можам да се омажам (лол) ако си кажам што мислам и ако го правам тоа што го сакам...
Абе ако сакаш да се ебеш со поише у исто време и да не ти чуе за тоа, тоа е твое право, став и желба.Јас немам ништо против, ама за мене тоа не е во ред и затоа јас имам такво мислење (како шо си ми реплицирала на првиот пост).
Најди муле и изеби го? Ќут:) Јас во принцип мажи барам, ама секој со своите желби и потреби... И да, во најмала рака мојот избор не е сведен на едно маало :))
За тебе може да е маШ и оној кој ќе го вараш со неколку маала и да ти прости, ама за мене не е ништо поише од МУЛЕ.Различно гледаме на мужите изгледа.Има разлика од маШ-до МАЖ.Двајцата имаат к*р и муда меѓу нозе, ама различно ги применуваат.На маШ тоа меѓу нозе му скапува(пошо девојката му е "верна" и го сака ептеМ) а МАЖОТ знае да ја искористи машкоста.Не е маж оној кој има црнечки меѓу нозе :smir:

Некои научници сметаат дека полот е помалку битен наспроти IQ-то:

Попаметните луѓе им се поверни на своите партнери

Користејќи ги податоците од две големи истражувања на американската популација, британските истражувачи со сигурност можеле да потврдат дека повисокиот коефициент на интелигенција има врска со моногамијата.
Според професорот Сатоши Каназави од Лондонската школа за економија, кој го спровел истражувањето, сексуалната верност е дел од еволуцијата кај мажите. Психолозите шпекулираат дека на интелигентните мажи им е полесно да ги совладаат примитивните пориви и да се држат до своите завети. Но, нема никакви докази за тоа дека поинтелигентните жени се поверни.

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=964E70485E21EE4A817BFC83AD957D29

според мене нема делење на полот за неверство...па оние причиини кои се наведени за женските и мислам дека и се за машките..меѓутоа тие причини се само измислици за покривање ,па ако си бил/а толку храбар/а за тоа да го направиш тогаш биди исто толку и да признаеш и да застанеш и да се соочиш со тоа..Но сфати никогаш нема да биде исто после се,епа ако вреди нешто да се распадне при толку градење и вложување тогаш повелете...

Психолозите шпекулираат дека на интелигентните мажи им е полесно да ги совладаат примитивните пориви и да се држат до своите завети.
Можеби има некоја логика или законитост во тие нивни истражувања но лица како Берлускони (и сите негови пријатели, чешкиот премиер), французинот Саркози, Клинтон, лица од филмската фела...и слични не се баш неинтелигентни. Не ми е премногу логично ако го реши човек ајкју тестот со поголем број бодови да има повеќе сенс за домаќинлук или верност.

Можеби има некоја логика или законитост во тие нивни истражувања но лица како Берлускони (и сите негови пријатели, шефови на држави и премиери кои биле посетители на неговата вила), французинот Саркози, Клинтон, лица од филмската фела...и слични не се баш неинтелигентни. Не ми е премногу логично ако го реши човек ајкју тестот со поголем број бодови да има повеќе сенс за домаќинлук или верност.
Ех,сеа па ти...тоа веќе е друго,парата си го прави своето:wink:
Ова се однесува на нас,обичните смртници:helou:

По, по, по, пис муабети, ми се дигна на овие муабети.

Продолжете, оти при крај сум, барем да свршев... :smir:

епа ако си маж со цврст карактер и ако ја сака женската со која си ќе се воздружуваш и контролираш, како велат 90% е мозок, а само 10 % е сила.

ако сакаш да го конролираш нагонот ќе биде, ако не сакаш нема.

Јас па ич цврст карактер, шо ми клекна, јас го опнав. Ич, ама ич, јаз'к да ми е.

Можеби има некоја логика или законитост во тие нивни истражувања но лица како Берлускони (и сите негови пријатели, чешкиот премиер), французинот Саркози, Клинтон, лица од филмската фела...и слични не се баш неинтелигентни. Не ми е премногу логично ако го реши човек ајкју тестот со поголем број бодови да има повеќе сенс за домаќинлук или верност.

Моќта на позицијата е она што ги мати сметките. Во реалниот живот има примери за различно однесување општо на личност, пред да биде на позиција и откако ќе се симне од неа. Погледите на светот (а и кон верноста) се различни од повисоко. :) Секако дека не важи за сите муабетов.

По, по, по, пис муабети, ми се дигна на овие муабети.
Хаха, ај ја се тргам што подалеку, станува опасно :wink:

Моќта на позицијата е она што ги мати сметките. Во реалниот живот има примери за различно однесување општо на личност, пред да биде на позиција и откако ќе се симне од неа. Погледите на светот (а и кон верноста) се различни од повисоко. :) Секако дека не важи за сите муабетов.
Секако, туку...
Ова го поврзав со еден предлог за форумов - Аурора спомнуваше некој IQ тест за регистрација и влез на форум.
Можам да замислам какви се непорочни и невини души ќе останат за муабет на форумов...и колку на број (упс, ми падна ореолот) :)

а на мажите добра женска

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom