Тинејџерски филмови

• Креатор на темата Креатор на темата StereoLove
  • Време на започнување Време на започнување
10 things I hate about you(1999),:zver:I love Beth Cooper:zver:

темава е на место иначе 100girls мн јако филмче глејтего нема да згрешите

Dude where is my car. Мислам дека ова е добро филмче :pos2: има и други али не ми текнуваат во моментов..

Love at First Hiccup (2009) i Hole in One (2010) ми се сега скоро гледани и се добри,треба да ги погледнете!!

Love at first Hiccup обавезно да го гледате. Толку да се избрука некој лик у филм одамна немам видено:)

Има доста добри тинејџерски филмови, но дефинитивно најголем впечаток ми остава филмот Dazed and Confused (1993), дејствието во филмот се случува во 70-те години од минатиот век во едно мало гратче во Тексас, САД, за начинот на живот на средношколците, разликите помеѓу постарите и помладите средношколци, рокенролот, ноќниот живот, а една од причините поради која ми се допадна филмот е едноставниот начин на живеење кој што е прикажан, но сепак интересен и сигурно ќе ви даде една појасна слика за начинот на живеење на младите во тоа време, ќе ве натера да направите компарација помеѓу тоа време и ова денешното, разликите, маните и доблестите, и секако, би посакале барем за ден да се вратите во тоа време и да го почувствувате тој хипи лајфстајл, кој што бил доста популарен и широко распространет низ САД, и воопшто низ светот.

Има доста добри тинејџерски филмови, но дефинитивно најголем впечаток ми остава филмот Dazed and Confused (1993), дејствието во филмот се случува во 70-те години од минатиот век во едно мало гратче во Тексас, САД, за начинот на живот на средношколците, разликите помеѓу постарите и помладите средношколци, рокенролот, ноќниот живот, а една од причините поради која ми се допадна филмот е едноставниот начин на живеење кој што е прикажан, но сепак интересен и сигурно ќе ви даде една појасна слика за начинот на живеење на младите во тоа време, ќе ве натера да направите компарација помеѓу тоа време и ова денешното, разликите, маните и доблестите, и секако, би посакале барем за ден да се вратите во тоа време и да го почувствувате тој хипи лајфстајл, кој што бил доста популарен и широко распространет низ САД, и воопшто низ светот.
И на мене филмот ми остави добар впечаток :)

Teen Spirit
Love at first hiccup
Easy A
A cinderella story

Superbad (2007)
Au revoir Taipei
Animal House (1978)
Wayne's World (1992)
Election (1999)
The Inbetweeners Movie (2011)

Ај темава малце да ја свртиме на квалитетните филмови во кои главните протагонисти се младите, но не се наменети само за оваа популација:smir:
Ghost World (2001)
The Breakfast Club (1985)
Heavenly Creatures (1994)
October Sky (1999)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
The Night Before, http://www.imdb.com/title/tt0095730/

Кијану Ривс се буди на улица во гето без сеќавања што се случувало претходната ноќ и низ цел филм се обидува да си го поврати сеќавањето, партерката за матура што е исчезната, колата на татко му, паричникот како и да дознае успат зашто еден макро го брка. Типично тинејџ филмче од 80-тите, што во превод значи многу, многу е забавно.

Heathers (1988)

Добра сатира и wake-up call, eден од најдобрите chick-flick заедно со Clueless (1995), Thirteen (2003).

морав да го паузирам 2-3 пати на почетокот - Шенон Доерти и Винона Рајдер на времето ех :love: (па уште некој у филмот спомиња и сендвич).

Senior skip day

Многу мала оценка на IMDb но е доста забавен филм типична тинејџерска комедија која е потценета и има малку гласови.

Say Anything... (1989)

У!, овој иде одма у топ10 тинејџ.
Сценарио на кое и Џон Хјуџс (RIP) би му позавидил. :) Секој лик подеднакво интересен, допадлив, уверлив, одглумен добро, како и доста препознатливи ситуации од реалниот живот и смешни моменти.
Баш позитивно ме изненади филмов, пошто глеав некои други тин од 80тите со Џон Кјузак у кои нешто се глупира (и го помешав со друг кој имаше 6ка).. а и не знаев/видов дека режисер е Камерон Кроу.
Оние 7.4 на IMDB не се џабе.:)

... интересно е што го глеав Heathers пред овој (два тин филма по ред кои го претставуваат по мене најдоброто од овој жанр ми се погодија :)), Кристијан Слејтер бил на аудиција и за овој филм а Џенифер Конели ( :love: ) имала големи шанси да ги добие главните женски улоги во двата.

Say Anything... (1989)

У!, овој иде одма у топ10 тинејџ.
Сценарио на кое и Џон Хјуџс (RIP) би му позавидил. :) Секој лик подеднакво интересен, допадлив, уверлив, одглумен добро, како и доста препознатливи ситуации од реалниот живот и смешни моменти.
Баш позитивно ме изненади филмов, пошто глеав некои други тин од 80тите со Џон Кјузак у кои нешто се глупира (и го помешав со друг кој имаше 6ка).. а и не знаев/видов дека режисер е Камерон Кроу.
Оние 7.4 на IMDB не се џабе.:)

... интересно е што го глеав Heathers пред овој (два тин филма по ред кои го претставуваат по мене најдоброто од овој жанр ми се погодија :)), Кристијан Слејтер бил на аудиција и за овој филм а Џенифер Конели ( :love: ) имала големи шанси да ги добие главните женски улоги во двата.

Предлаган ми е милион пути, заљубен сум во Ione Skye! во филмот е најслаткото и најпрекрасното нешто ever, колку погоден пар се страшна работа, многу добра хемија и оној coolness фактор кој преовладува во секој нивни дијалог.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom