Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Southpaw има просечен филмски боксерски концепт каде што главниот лик има борба против противнокот но во исто време и борба против своите демони. Видено во скоро секој боксерски/фајтерски филм, но сепак задржува тензија и има добра емотивна вожња. Веќе видено но добра реализација како и да е. А Гиленхал актериште! Оскаровски матеиријал е човекот само да му се погоди филмот.

Кај да најдам српски или хрватски или било каков разбирлив превод за Che: Part one? Не можам да го гледам без превод, претежно на шпански се зборува. :mad: На titlovi.com и podnapisi.net барав но ниеден не е соодветен на мојата симната верзија. Иначе ова ми е симнатата верзија: Che.Part.One.2008.LiMiTED.BluRay.576p.H264
Што не побара помош од финиот дечко што ги го препорача филмов и ти испрати торент? :pipi:
Па БС плеерот афтомацки ти наоѓа превод бе конпјутерски неписмен човеку.

What Ever Happened to Baby Jane?

Јас на филмов му дадов чиста 10ка, сакам филмови со такви психо заборавени и искомплексирани старици, па посебно кога вака детално и маестрално се доловени како во филмов. Од срце го препорачувам.

А и во вистински живот двете биле ривалки до коска, Дејвис и Крафорд, не знам дали си знаела :)

Бет Дејвис, каква само глумица е тоа :cuc:

Коа сме кај:cuc:, Inside Out :cuc::cuc:, тоа плавото ми превзеде контрола во собата за емоции

Последно уредено од модератор:
The Full Monty (1997)

Вчера го изгледав, ептен чил филмче. Кратко и јасно. Визуелно исто прекрасно сработен со одлична слика и пејзажи. А и хуморот таман погоден.

21 година PF
giphy.gif

Southpaw има просечен филмски боксерски концепт каде што главниот лик има борба против противнокот но во исто време и борба против своите демони. Видено во скоро секој боксерски/фајтерски филм, но сепак задржува тензија и има добра емотивна вожња. Веќе видено но добра реализација како и да е. А Гиленхал актериште! Оскаровски матеиријал е човекот само да му се погоди филмот.
Истото мислење го имам и јас. Филмот го вади Jake и неговата интеракција со девојчето. Не само што го вади туку на грб го носи!

Иначе Jake Gyllenhaal ми е на радар после Prisoners иако предходно ми беше познат по The Day After Tomorrow и Zodiac (Donnie Darko го гледав неодамна). Бира такви специфични улоги како во Prisoners, Nightcrawler и еве сега одличен во Southpaw.

Добар е филмот дефинитивно, ако не и еден од најдобрите досега годинава но од Rocky секако дека не е подобар, иако е филмот од пред 30 и кусур години.

ах, Дел Торооо. Ќе те тепам.
Бев на Crimson Peak, одлична актерска екипа ( со тоа што Честејн не ми изглуми убаво) , убава спуки атмосфера, ама мноогу просечна содржина.Склопувано од различни филмови. А и многу малце хорор моменти. 5-6 оцена. Просек.

Дечки..да не знае некој на која страница можам да спуштам(или да гледам било како) Германски филмови или пак филмови со германска синхронизација?..

Некој љубезен член/ка на форумов да сподели торент за Crimson Peak по пп, добра снимка???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom