Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Финтава демек не го знајме Срѓана ние па треба некој да ни го претстави:kesa:.

Ок, за следнава вест не сум возбуден, него се радувам како мало дете :vozbud:

http://www.imdb.com/title/tt1446714/

Ај да се смирам малце по ќе дадам подетален коментар..

Омгггггггг :back::back::back::back:

^ И тоа Ридли Скот режисер :vozbud::vozbud: уфффф има да биде јако а и редно време беше за уште едно продолжение :tv:

Дали некој го гледал нашиот македонски филм Тетовирање?
Ве молам дадете свое мислење за филмов ако го имате гледано, дали вреди да го барам на нет.

Доколку сакате дадете свое мислење за македонскиот филм воопшто, некоја препорака за гледање, зошто не гледам ниедна рецензија за добри македонски филмови.А сигурно е дека ги има.:smir:

Дали некој го гледал нашиот македонски филм Тетовирање?
Ве молам дадете свое мислење за филмов ако го имате гледано, дали вреди да го барам на нет.

Доколку сакате дадете свое мислење за македонскиот филм воопшто, некоја препорака за гледање, зошто не гледам ниедна рецензија за добри македонски филмови.А сигурно е дека ги има.:smir:

ОБАВЕЗНО да се гледа Тетовирање - според мене најдобриот македонски филм .Го имам гледано едно 20 пати и секогаш ми е интересен повторно да го пуштам.
Трагикомедија ми изгледа Тетовирање - има многу хумористични сцени , цитати кој остануваат во глава засекогаш и убаво доловена поента за тоа време кога е сниман.Па може да кажам и еден од најдобрите филмови воопшто што сум ги гледал.
Глумата исто така е на највисоко ниво ... мора да се гледа филмов.

Исто така и Буре Барут би ти го препорачал од Мак.продукција.

ОБАВЕЗНО да се гледа Тетовирање - според мене најдобриот македонски филм .Го имам гледано едно 20 пати и секогаш ми е интересен повторно да го пуштам.
Трагикомедија ми изгледа Тетовирање - има многу хумористични сцени , цитати кој остануваат во глава засекогаш и убаво доловена поента за тоа време кога е сниман.Па може да кажам и еден од најдобрите филмови воопшто што сум ги гледал.
Глумата исто така е на највисоко ниво ... мора да се гледа филмов.

Исто така и Буре Барут би ти го препорачал од Мак.продукција.

Добив премногу вакви препораки за овој филм, се разбира дека ќе го гледам. Освен легендарните Пред дождот и Прашина ништо не ми останало онака за паметење од македонските филмови.
Имаме талент, но немаме финансии за да ја воздигниме филмската уметност на ниво. Со толку обожаватели на филмови кај нас, мислам дека заслужува.

ДА!

^ И тоа Ридли Скот режисер :vozbud::vozbud: уфффф има да биде јако а и редно време беше за уште едно продолжение :tv:

Па најмногу ради тоа се радувам,

1.Ridley Scot (режисер)
2.Dan O'Banon (сценарист)

Истите од Ејлин !! :vozbud::back:

некој да не има инфо кога ќе ја лупнат премиерата во Рамстор(или ако има превреме на друго место) на Клешот на Титаните :toe::tv:

го глеаше некој Одговорниот човек со Џуд :wtf:??

еми ја го глеав, футуристички надреалистички глуп филм, немилосрдни копиљиња се Џуд и Форест...

Добив премногу вакви препораки за овој филм, се разбира дека ќе го гледам. Освен легендарните Пред дождот и Прашина ништо не ми останало онака за паметење од македонските филмови.
Имаме талент, но немаме финансии за да ја воздигниме филмската уметност на ниво. Со толку обожаватели на филмови кај нас, мислам дека заслужува.
По Пред Дождот најдобар македонски филм е дефинитивно Збогум на 20тиот век. Филм кој секогаш наново се доживува колку пати и да го гледаш.

Нешто интересно забележав пред некој ден.

24 imdb - број на гласови 37,272

House MD imdb - 448 гласови

:pos:

И не е само Хаус, има и други вакви.

V for Vendetta

Е, па мислам дека е филм со длабока филозофија и може да се збори многу за него па затоа отворам нова тема, ако админите сметаат дека не треба нова тема за цел филм, тогаш нека ме приковаат некаде.

Инаку филмот е направен во 2005та година по стриповите на Алан Мур(За кои велат дека се многу подобри од филмот) и станува збор за дистописко општество предводено од тоталитарната власт на Англија (наследена по кралицата). Кој сака да читне еве ви линкови:

http://www.imdb.com/title/tt0434409/
http://en.wikipedia.org/wiki/V_for_vendetta_(film)

А еве и за стриповите:
http://en.wikipedia.org/wiki/V_for_Vendetta

Слободно пишувајте сè, мислам дека има многу да се збори :) Поздрав! :D

Go imam gledano filmov i mislam deka ima jaka sodrzina i go preporacuvam na site sto ne go gledale :)

remember remember the 5th of november
the gunpowder the treason the plot
i dont know of any reason
for the gunpowder treason
to be forgot(нешто вака беше)

btw ги имаш прочитано правилата на подфорумов?

Искрено, не, не сум некој форумџија, затоа и така напишав на почетокот :)
Ако има нешто што грешам, или некое правило што го прекршувам - кажујте :)

Инаку, многу јак филм и добри поенти, пошто многу ги има... Само што се извадени повеќето анархистички филозофии што ги има напишано Алан Мур у стриповите - барем така викаат (пошто не сум ги читал :) ). Инаку и јас му го препорачувам на секој филмов. Одличен е. Добра акција плус :)

Нели имаше една тема со една песна од филмов и беше нешо као на кој јазик е текстот, ако некој има линк нека ми прати по пп ве молам :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom