Не сум го гледал, ама јас зборував за филмовите на Мијазаки бе, овој не е негов.Поемотивен од овој сигурно не е - клик

Инаку, јас само што го изгледав When Marnie Was There. Малку бавен, ама одличен! На исто ниво со Spirited Away и My Neighbor Totoro ми е. Јас сепак мислам дека има шанса за номинација за Оскар.
Arrietty ми е во watchlist, ќе го гледам. А за The Wind Rises се согласувам, троа послаб беше од другиве, само јас и нему му давам висока оценка.Da, gi zatepav. Vcera go gledav Totoro <3, Wind Rises go gledav koga iskoci I ne mi napravi bas kejf, Spirited Away I Secret World of Arrietty me osvoija, me vnesoa kompletno u nivnite svetovi (preporaka za vtoriot, me potseti I na Zelda), Iron Giant go izgledav nostalgicno, Hotel Transylvania kecot za da se spremam za dvojkata, Inside I Prince odamna bea vise... ali posledni 10 filmovi mi se animirani. :3
Vecer na repertoar mi bese spomnatiot od Shawn Spencer, Grave of the Fireflies. I posle mora da se uozbilam malku.No klasika e ova, me fajkaat mali fazicki, pred nekoe vreme se staviv na makedonski filmovi, posle mu se staviv na neizgledani od Bergman, sea animirani.. sledno daj-sta-das...
Од не-јапонскиве, Iron Giant некако отсекогаш го оставам настрана, не сум голем фан на таквите анимации, за Hotel Transylvania 2 се мислам дали воопшто да го гледам, а едвај чекам да испадне The Good Dinosaur. The Little Prince мене не ме освои толку многу како вас. Добар беше, не велам не, но малку не ми се допадна тоа што ја продолжиле приказната. Некако - многу од поентите од романот се изгубиле на тој начин. Инаку, јас пред некој ден за прв пат го гледав Home и се помочав од смеа. Одамна не сум гледал толку смешен анимиран, може уште од Croods. Не знам зошто толкав хејт добива?