Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Поемотивен од овој сигурно не е - клик
Не сум го гледал, ама јас зборував за филмовите на Мијазаки бе, овој не е негов. :P

Инаку, јас само што го изгледав When Marnie Was There. Малку бавен, ама одличен! На исто ниво со Spirited Away и My Neighbor Totoro ми е. Јас сепак мислам дека има шанса за номинација за Оскар.
Da, gi zatepav. Vcera go gledav Totoro <3, Wind Rises go gledav koga iskoci I ne mi napravi bas kejf, Spirited Away I Secret World of Arrietty me osvoija, me vnesoa kompletno u nivnite svetovi (preporaka za vtoriot, me potseti I na Zelda), Iron Giant go izgledav nostalgicno, Hotel Transylvania kecot za da se spremam za dvojkata, Inside I Prince odamna bea vise... ali posledni 10 filmovi mi se animirani. :3

Vecer na repertoar mi bese spomnatiot od Shawn Spencer, Grave of the Fireflies. I posle mora da se uozbilam malku. :D No klasika e ova, me fajkaat mali fazicki, pred nekoe vreme se staviv na makedonski filmovi, posle mu se staviv na neizgledani od Bergman, sea animirani.. sledno daj-sta-das...
Arrietty ми е во watchlist, ќе го гледам. А за The Wind Rises се согласувам, троа послаб беше од другиве, само јас и нему му давам висока оценка.

Од не-јапонскиве, Iron Giant некако отсекогаш го оставам настрана, не сум голем фан на таквите анимации, за Hotel Transylvania 2 се мислам дали воопшто да го гледам, а едвај чекам да испадне The Good Dinosaur. The Little Prince мене не ме освои толку многу како вас. Добар беше, не велам не, но малку не ми се допадна тоа што ја продолжиле приказната. Некако - многу од поентите од романот се изгубиле на тој начин. Инаку, јас пред некој ден за прв пат го гледав Home и се помочав од смеа. Одамна не сум гледал толку смешен анимиран, може уште од Croods. Не знам зошто толкав хејт добива?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Не сум го гледал, ама јас зборував за филмовите на Мијазаки бе, овој не е негов. :P

Инаку, јас само што го изгледав When Marnie Was There. Малку бавен, ама одличен! На исто ниво со Spirited Away и My Neighbor Totoro ми е. Јас сепак мислам дека има шанса за номинација за Оскар.

Arrietty ми е во watchlist, ќе го гледам. А за The Wind Rises се согласувам, троа послаб беше од другиве, само јас и нему му давам висока оценка.

Од не-јапонскиве, Iron Giant некако отсекогаш го оставам настрана, не сум голем фан на таквите анимации, за Hotel Transylvania 2 се мислам дали воопшто да го гледам, а едвај чекам да испадне The Good Dinosaur. The Little Prince мене не ме освои толку многу како вас. Добар беше, не велам не, но малку не ми се допадна тоа што ја продолжиле приказната. Некако - многу од поентите од романот се изгубиле на тој начин. Инаку, јас пред некој ден за прв пат го гледав Home и се помочав од смеа. Одамна не сум гледал толку смешен анимиран, може уште од Croods. Не знам зошто толкав хејт добива?

Good Dinosaur go otepaa so losi kritiki a potfrli mnogu I na box office-ot. Izgleda I na oskarive ke go skratat, samo Inside Out ke gi zastapuva Disney.
Za Home I mene ne mi e jasno, prvpat da procitam nekoj zadovolen. Mene mi bese spot on, humor, boi, slatka prikazna, dobar voice acting... (y)

Miyazaki spored mene ne se penzionirase so bang. Epten mi bese prosek Wind Rises. Mi stana duri dosadno...
Sto se tice Marnie mnogu mi legna neocekuvano, epten vpiva misterijata.

A sto se Princot tice, nejkam da cujam kritika nitu edna. :D Ne znam zaso ne gleate deka epten si vladee. Mene mi e odma posle Wall-E.

A sto se Princot tice, nejkam da cujam kritika nitu edna. :D Ne znam zaso ne gleate deka epten si vladee. Mene mi e odma posle Wall-E.
Принцот би бил супер, да не постоеше романот на Егзипери (да беше оригинална приказна). Вака, мене ми е само млитава адаптација, што ја утнала поентата на романот.

Мака ми е само што ќе треба да чекаме повеќе од година дена за да видиме дали на Американците ќе им се допадне (до Оскарите 2017). Мислам дека до тогаш сите ќе го заборават.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Open Range со Роберт Дувал и Кевин Костнер. 2003 е филмот, а го немав гледано. Предобар.

Spirited Away не ми е толку убав колку My Neighbor Totoro...
Првиов е малку мачен за гледање и многу долг, а вториов е баш таман.

Ама никој не може со Grave of the Fireflies, убедливо најдобар цртан филм. (y)

Ма мене и двата ми се топ.
Е ај сеа, ме терате да го гледам, а убоо си го спремив Mustang...

Обавезително!!
Утре. Сум симнал .mkv фајл, не можев да се замарам со конвертирање, а ни да влечам HDMI кабли низ собава.

Го гледав Mustang. Не е лош, ама сум гледал многу подобри. Тешко дека ова ќе му парира на Son of Saul за кого почна ептен на големо да се зборува.

Предлог играни филмови со бегство од затвор? Гледани ми се The Great Escape , Alcatraz , и Shawshank.

Предлог играни филмови со бегство од затвор? Гледани ми се The Great Escape , Alcatraz , и Shawshank.
Papillon и Le Trou и Cell 211 (мада не сум сигурен последниов дали имаше бегство) :D
EDIT: Escape plan, мене ми беше такоџе интересен.

Pa ne bas, iako e podolg e po dinamicen, ja poveke uzivav u spirited away.. epten me ponese za razlika od totoro kade tretiot akt e rewarding mesto celo vreme u toj nekoj svet, ali delenje vlakna ova.. dvata se odlicni.

osven grave of the fireflies koj e edna klasa nad niv, seriozen I mracen.. tresnuva od zemja.

hint gledajte go odnovo po zavrsuvanjeto, pak prvite 10tina min... :cuc:

p.s pod nikoj slucaj da ne go gledate absolutely anything so simon peg...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom