Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Слична тема како The Drop само многу подобро изработен е A Most Violent Year. Гледам има коментари дека е досаден, мене не ми воопшто иако е долг 2 часа. 7/10

Ау бе, штом Ethan Hawke не собрал награди во 2007 за проклето добрата улога во Before the Devil Knows You're Dead тогаш не знам кога ќе земе :eek: Одличен филм како сум го пропуштил...(y)

Do you mind if I call you Chico?:pos:

Ио го објави пред некое време ама не го пуштив, најдобар акт досеа на Шиа, резултат изгледа од снимањето на Man Down. Најс
Fury го гледав, не е war/antiwar материја како филм, добро глума, клишеа и тапа завршница, овој пак со досаден лик, жртва е на глупи сценарија веројатно.

The Lego Movie многу ми се допадна хуморот во анимираниов, но негативност е што деца и не-филмомани можеби нема да ги разберат форите. Башка го има оној носталгичен филинг, тој што играл со Lego како мал знае за што зборувам.

Приказната така-така но затоа надокнадува со трибјути на познати ликови и референци од филмови. Анимацијата е според мене оригинална пошто го има задржано чуството дека навистина гледаш филм со коцки.

На крајот малку падна во динамика и можеби да траеше 20тина мин помалку ќе беше одлично скоцкан (excuse the pun). Рамо до рамо со How to Train Your Dragon 2 за анимиран филм на годината, од вкупно 2 изгледани анимирани.

Заспав на The Wolverine. Ама ај, може не е до филмот, можеби јас сум бил многу уморен. Ќе го догледам денес па ќе донесам заклучок. :P

Заспав на The Wolverine. Ама ај, може не е до филмот, можеби јас сум бил многу уморен. Ќе го догледам денес па ќе донесам заклучок. :P
До филмот е. Волверин филмовите во X-Men франшизата ти се како серијата Joey после Friends. Не дека нешто недостига - скоро се недостига.

Англиски превод за Leviathan (Leviafan) 2014?

Последно уредено:
Го изгледав Момчештво , конечно, и очекував нешто многу повеќе од филмот, ми беше премногу досаден. Всушност целиот филм го вади тоа што е сниман толку години и прекрасната сценографија. Детето не знае да глуми , Патриша беше одлична може едно оскарче. 6/10 од мене.

Dawn of the POA подобар од првиот дел(нормално кога го нема Франко) , али не е до толку добар ко што збеснувате во постовите. Убаво е обработена приказната за идиотизмот на човештвото , мајмуните многу добро направени , она орангутанот вистински ли е? Премногу реално ми делува. Сега се чека третиот дел. 7/10

Hector and the Search for Happiness неочекувано добар филм , малку потсеќа на The Secret Life of Walter Mitty пошо е со патување низ светот. Многу интересен feel good филм, добра комедија , добар каст , Сајмон е одличен , исто и Розамунд, кој не го гледал обавезно да го погледне. 7,5/10

До филмот е. Волверин филмовите во X-Men франшизата ти се како серијата Joey после Friends. Не дека нешто недостига - скоро се недостига.
Со таа разлика што Wolverine не се по X Men, туку за време на X Men. А, и - X Men Origins - Wolverine не беше до толку лош. Овој вториов е ко да гледаш некој подпросечен јапонски филм со нивните борбени вештини. А мутантите кој ги ебе.

Го изгледав Левијатан. Одличен филм. Стандард онаа депре атмосфера која ја негува режисеров со замастени бои, обично дејствијата приквечерина, вечер и рано утро. Приказната топ. Добро отсликани пресврти во животот. Да не ми се испушти некој сполјер, тука ќе завршам :)

Има нешто во братов од старата руска школа, има нешто и ептен ми се бендисува.

Via offnet

da-begame-od-ovde-112787.jpg

Наместо на маса, во една сцена во Џанго, Ди Каприо удира во чаша и се раскрварува. Најпрофесионално продолжува со сцената која на Тарантино му се допаднува и ја остава во филмот прилагодувајќи го сценариото на неа.

da-begame-od-ovde-112788.jpg

За улогата на Супермен во Man of Steel, Хенри Кавил билдал мускули со помош на диета од 5.000 калории на ден. Подоцна морал да спушти на 3.500 за да може да влезе во костумот а уште подоцна и на 2.500 заради разголените сцени.

da-begame-od-ovde-112789.jpg

Роботот Ева од Wall-e е дизајнирана од истиот човек кој го направи Ајпод-от.

da-begame-od-ovde-112786.jpg

За да бидат Хобитите мали, не е користена никаква дополнителна компјутерска обработка. Користена е техника за искривување на перспективата при самото снимање.

da-begame-od-ovde-112785.jpg

Морничавата музика во сцената со Џокер во Dark Knight e добиена со стружење на жилет по жици од пијано.

da-begame-od-ovde-112782.jpg

Шон Конери и Харисон Форд се татко и син во еден од Индијана Џонс. Во реалноста, разликата меѓу нив е само 12 години.

da-begame-od-ovde-112783.jpg

Шиндлеровата листа е најскапиот црно-бел филм на сите времиња.

da-begame-od-ovde-112784.jpg

Титаник чинел повеќе пари како филм отколку како брод.

da-begame-od-ovde-112790.jpg

Во целиот "Кога јагнињата ќе стивнат", Ентони Хопкинс како Ханибал Лектор не трепнува ниту еднаш.

da-begame-od-ovde-112791.jpg

За најлош потег во својата кариера, Били Кристл ја смета одлуката да прифати да биде Мајк во Монстерс наместо Вуди во Тој стори.

da-begame-od-ovde-112797.jpg

Ширли Хендерсон е најстарата ученичка од Хари Потер. Иако на 45 години, го глуми духот на 11 годишно девојче.

da-begame-od-ovde-112798.jpg

Компјутерот на Ајрон мен, Џарвис, е кратенка од "Just A Rather Very Intelligent System".

da-begame-od-ovde-112796.jpg

Во сцената кога упаѓа Т-Рекс, врисоците на децата се автентични. Стаклото не требало да се скрши.

da-begame-od-ovde-112795.jpg

Американската филмска асоцијација не дозволувала да биде користен зборот Фокерс во "Meet the Fockers" сè додека продуцентите не приложат доказ дека семејство со такво презиме навистина постои во Америка.

da-begame-od-ovde-112792.jpg

Најчестата реплика на сите времиња во американските филмови е: "Да бегаме од овде!"

da-begame-od-ovde-112793.jpg

По објавувањето на дизниевиот "Принцезата и жабата" неколку десетина деца со хоспитализирани од салмонела која ја добиле бакнувајќи жаби.

da-begame-od-ovde-112794.jpg

Мики Маус е првиот не-човек кој има добиено Оскар.

da-begame-od-ovde-112799.jpg

Џек Николсон не бил задоволен колку е агресивен во сцената со Ди Каприо во Departed. Затоа утредента, без да знае ни Мартин Скорсезе, среде снимање на истата сцена му извадил пиштол наЛеонардо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom