Стварно не знам од кај да почнам, крајов ми ги малце расипа првичните импресии но ајде вака да се изразам. Убаво филмче со интересна приказна, добра глума и перфектен саундтрак. Те вози, се мислиш, премислуваш, измислуваш топла вода и све је почело овако..
Приказната се до последните половина част, дваесетина минути беше перфектна, беше ебење и ме возеше максимално. Ама у крвта ми е да хејтам и неможам да се помирам со онаков пичкарски крај ебате, на што личеше тоа? Клише ќе беше да идеше у затвор можда, ама ова шо беше? Тотално ми ги расипа првичните импресии за филмов, од предобар ми стана добар, со малце мислење ми стана просечен ама на крај си реков дека ајде не е фер да се критикува толку строга врз база на еден ебан крај, ама за мене значи. Али филмов е дефинитивно освежување кога се работи за трилери и то.
Глумава беше на ниво, сите до еден, и Бен Афлек. Али Росамунд Пајк лепотицо свака ти част, заслужува номинација за ова што одглуми.
Исто и Бен Афлек одлгуми еден од најдобри филмови у негова кариера, неверувам дека имал подобар филм од овој на кој што повеќе му легнала улогата. Перфектна фаца имаше за филмов, и си ја задржа низ целиот тек

За се друго имам пофални зборови, кадри, музика одредени сцени кои што многу ја направија атмосферата уште понапната и ја држеше мистеријата, се беше совршено.