Апсурди на модата

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Мене лично не ми смета што на некој му текнало да си произведува сенешто. Мене ми смета трендот. Ми смета идејата дека има некој таму што си мисли дека му е потребна "крема за избелување на кожата на пределот околу анусот". Од такви трендови се страда. Како до пред педесет години жените беа убави и без силиконски цицки, а мажите не се секираа дали им е мал??? И ти доаѓа модерното дигитално време и сите гледаме "savrsenstvo bez mane" по телевизии, по билборди... каде не едноставно. И, сите се незадоволни од себеси. И почнуваат тие трендови што ги мразам. Како да сме на мисија да бидеме подобри од другите. Така моето дете ќе носи штикли уште од 3 месеци, зашто е "ин", а твоето нема и нема да биде "кул".
Модната индустрија само реагира на побарувачката, а кај побарувачката е и проблемот. На луѓето им е испран мозокот дека треба вака да изгледаат, дека треба ова или она да носат, ова или она да имаат за да им биде добро во животот, за да бидат среќни и популарни.

Мене лично не ми смета што на некој му текнало да си произведува сенешто. Мене ми смета трендот. Ми смета идејата дека има некој таму што си мисли дека му е потребна "крема за избелување на кожата на пределот околу анусот". Од такви трендови се страда. Како до пред педесет години жените беа убави и без силиконски цицки, а мажите не се секираа дали им е мал??? И ти доаѓа модерното дигитално време и сите гледаме "savrsenstvo bez mane" по телевизии, по билборди... каде не едноставно. И, сите се незадоволни од себеси. И почнуваат тие трендови што ги мразам. Како да сме на мисија да бидеме подобри од другите. Така моето дете ќе носи штикли уште од 3 месеци, зашто е "ин", а твоето нема и нема да биде "кул".
Модната индустрија само реагира на побарувачката, а кај побарувачката е и проблемот. На луѓето им е испран мозокот дека треба вака да изгледаат, дека треба ова или она да носат, ова или она да имаат за да им биде добро во животот, за да бидат среќни и популарни.
не знам дали имало пед тоа пбарувачка на креми за избелување на анусот мислам до каде ќе одат модниве компании за си го зголемат профитот?
ова веќе станува первезно и нездраво

Ги боли уво нив за тоа што е перверзно и нездраво. За профит... за профит и на месечина би се качиле. Би рекол the sky's the limit, ама за жал нема граници.:toe:

Ги боли уво нив за тоа што е перверзно и нездраво. За профит... за профит и на месечина би се качиле. Би рекол the sky's the limit, ама за жал нема граници.:toe:
а баш се прашувам дали има некој што се труди да ги спречи мислам јас планирам да имам деца ама не сакам да израснат со комлекси

Може и да има во некои од нордиските земји (каде има поголема свест за добробитот на општеството и ефектите на капитализмот на опоштествените вредности) или некој од порелигиозните држави (Иран, Саудиска Арабија)... ама во оние земји засновани на либерален капитализам (како САД), нема шанси да се спротивстави некој на слободата да се произведува и да се тргува. А за вакви сиромашки државички како нашава, ич да не прајме муабет.

Големо браво, еден од изумите на 21 век. Ок после витлерот и пеглата за коса. :pipi:
Очајно му требаше вакво нешто на светот. Кога ќе ги има кај нас???!?!?!?

а баш се прашувам дали има некој што се труди да ги спречи мислам јас планирам да имам деца ама не сакам да израснат со комлекси

Никој нема да ги спречи овие работи.

Сите генерации се разликуваат.
Само ти кажи колку се разликувате ти и мајка ти па потоа ќе видиш колку само ти ќе се разликуваш еден ден од ќерка ти.
Пример порано мајкати во младоста немала поима дека ќе постои нешто што се вика силикон или ботокс. Денес ништо чудно ако некој сака да се подмлади со тие третмани. За 20 години може тоа ќе стане секојднeвна појава и којзнае уште што не ќе се појави.

Но колку што има апсурди толку има и во модата позитивни работи. Порано постоел еден вид на крем. Денес постојат милион и еден и ти можеш да си избереш се што ти одговара.
Постојат многу позитивни иновации. А во тие иновации мора да се појават и некои апсурди, не може се позитивно да е:)

Ќе стигнат до автоматско бришење на мислења за лоша дискусија.
А добар е насловот. Привлечен.

Негоо, вака:
Оваа тема ќе служи за постирање на сите вакви или слични новости до кои сите вие доаѓате, односно сите вакви апсурдни моди како штиклите за бебиња, апчињата за коси, и така натаму.

Грмушка во боја!

Доколку сакате да внесете малку живост во интимната зона, или сте преголем естета кому му смета дисхармонија на колоритот на влакната по телото, еве решение: сега можете и вашата интимна зона (доколку ја пратите модата од 70-те во однос на "бујноста") да ја обоите во жолто, црно, црвено а дури и розево.

На почетокот важеше правилото - што поприродно и побујно, тоа подобро. Подоцна, од сите страни можеше да се чујат муабети дека "бразилката" е закон, па многу девојки се одлучија на редуцирање и дизајнирање на пубичните влакна. Се појавиле и цртички, пеперутки, триаголници, срценца, букви и секакви други облици за најкреативните. Е сега, постои и опцијата- боење!

14270932bo8.jpg

Betty Beauty боите за срамните влакна можат да внесат шаренило во вашиот сексуален живот. Девојки, па кој фраер би одолеал на розевката боја? :)

Од друга страна, ако косата ја бојосувате црна или плава, можеби сакате да постигнете естетска складност и пубичните влакна да ги обоите еднакво како и косата, а секако дека производов ќе ви биде од корист и кога ќе почнат да се појавуваат седите влакна. Или....или...можете врз пубичната зона да тестирате некоја нијанса за која не сте најсигурни како ќе ви стои на глава :)

Специјалната понуда за новогодишните празници ќе ви овозможи плус две нијанси, покрај горенаведените: зелена (LUCKY) и црвена (LOVE).

Што мислите?

Ц ц ц ц...што се не ќе измислат..глупости..:tapp:

Еднаш додека една другарка била на козметичар дошла една пристара тетка, рекла дека се фарба со обична фарба и притоа додава у фарбата степ со вкус на јагода за боја и подобар вкус :) :) :)

Хулахопки за “мажи“... :nesvest:

unusual_pantyhose_for_men_01.jpg

Некогаш и женски хулахопки не изгледаат волку симпатично.
Свашта! :uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom