Апсурди на модата

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Кокос... да, тоа ќе реши се`! :pov:

Едвај чекам да видам кој ќе биде следниот изум!:vozbud:

сепак тој парфем како што јас прочитав е произведен со цел за зголемување на сексуалната желба кај луѓето, значи вклучува мириси кои луѓето ги произведуваат за време на сексот.. во секој случај јас не би го ставила на мене,затоа што би изгледало извештачено (генуј го ставаше затоа што немаше свој сопствен мирис)...

а и не би мирисал така како што го замислувате, затоа што тој е човечки мирис кој го имаме горе-долу сите.. и пошо и јас брзо сега ја завршив „парфем“ сосема се слагам со постов:
Откако ја прочитав „Парфем“ овие состојки и не ми се чинат така чудни.
И напротив мислам дека не би испаднал некој ептен гаден парфем од кој ќе ти се повраќа туку комбинација на мириси што ќе биде блиска до мирисот на човекот-што всушност би било работата што ќе го издвои овој парфем од сите оние цветни/ванили/и не знам ти какви ароми.
:smir:

Хех, еленче џабе муабетов.
Сигурно ќе земат крв од тип/ка со сида, сперма од некој тип со сексуално пренослива болест, пот од радник на поле и мрсул од некој болен и сите ќе се шприцаме.
Не можеме да убедиме дека најверојатно се работи за мирис кој е најблиску до нашиот човечки мирис:neslusa:

леле неможам веќе да ја гледам темава, кога ќе стиснам во нови мислења и ќе ја видам ми иде да повратам буквално, а не ни сакам постовиве да ги читам....ве молам админи модератори во канта дека ова претерано е гадно

леле неможам веќе да ја гледам темава, кога ќе стиснам во нови мислења и ќе ја видам ми иде да повратам буквално, а не ни сакам постовиве да ги читам....ве молам админи модератори во канта дека ова претерано е гадно
ама работата е шо не можете да сфатите дека тоа е нормален мирис човечки,и секојдневно се среќавате со него само тогаш не ви изгледа грозен,туку нормален и воопшто не го забележувате... те молам, одвои некое време и прочитај ја „Парфем“ од Патрик Зискинд, и ќе видиш колку еден човек копнее да го има овој човечки мирис, кој сите други освен него го имаат ...

Јас би го мириснал парфемот чисто од радозналост, ме интересира како мириса, али да се шприцнам со него...нема никакви теоретски шанси! Значи луѓево се стварно ненормални, од секаква глупост ќе произведат нешто само за да заработат пари, а потрагично е тоа што има луѓе што ги купуваат тие работи и ги поддржуваат! Креми, парфеми...што е следно?...еурокрем од сперма на див зајак? Не би ме чудело и такво нешто да прочитам!

Јас би го мириснал парфемот чисто од радозналост, ме интересира како мириса, али да се шприцнам со него...нема никакви теоретски шанси! Значи луѓево се стварно ненормални, од секаква глупост ќе произведат нешто само за да заработат пари, а потрагично е тоа што има луѓе што ги купуваат тие работи и ги поддржуваат! Креми, парфеми...што е следно?...еурокрем од сперма на див зајак? Не би ме чудело и такво нешто да прочитам!

Ноуп, следуваат пунети пиперки со мрсули од пекингшка патка:pos2:

Он-топик: Не сакам парфемов да го има на радиус од 5км околку мене, какво мирисање какви бакрачи :pov: За купување на вакво нешто не мора да коментирам, нАли?

Аааа! Дај јас една парфимерија да си отворам ко така....

п.с. барам девојка за работа во парфимерија, со познавање од парфеми и нивните состојки!!! :majmun6:

Made in Macedonia

Значи по парфемот со мирис на вагина, ете не со крема за лице од сперма...хм...
би ја купиле?
Јас најдов и отворив тема за парфем произведен од сперма, пот, мрсули и крв. Не знаев дека има и козметика. А во врска со ова што го зборува ThA-BiTcH, парфем со мирис на вагина?!? :nesvest:

Јас најдов и отворив тема за парфем произведен од сперма, пот, мрсули и крв. Не знаев дека има и козметика. А во врска со ова што го зборува ThA-BiTcH, парфем со мирис на вагина?!? :nesvest:

Е таков парфем веќе би бил практичен...иначе сите доста козметички препарати се изработуваат од вакви ствари,поголем е бројот на оние кои се изработуваат од типови почва,карпи растенија и сл...хехе само да знаете што се ставате на лице секој ден

А ти каков мирис сакаш повеќе, на сперма или вагина?

Де факто никој нема да сака да мириса ни на едното, ни на другото. Да беше спротивно, немаше да се тушираме со недели. А за на лице - да. Докажано е дека спермата има благопријатни ефекти на женската кожа (освен ако не сте алергични). На машката не.

А овај парфемов од вагина машки или женцки е? Многу е битно!

Парфем во пилула?

Наскоро ќе можете да се ослободите од дезодорансите и скапите парфеми. Инспирирани од одредени видови храна како што е кромидот или аспарагусот чија миризба се чувствува на кожата, урината и потта на оној што ги конзумира, тим од бразилски истражувачи измислија пилула која ја заменува непријатната телесна миризба со многу попријатна. После три години истражување тимот бразилски истражувачи ја промовираа новата пилула која откако ќе се испие ослободува миризба на лаванда преку потта. Пилулата не предизвикува контраефекти колку што досега е познато, a дури и една состојка која ја содржи помага во контролирањето на холестеролот и дебелината.

На изнeнадување на пронаоѓачите како неочекувана придобивка на пилулата се покажа дека таа функционира и при лош здив.

Сепак се уште се потребни понатамошни истражувања пред здраствените авторитети да ја дозволат нејзината продажба.

Ме интересира што вие мислите за ова, и дали би употребувале ваква пилула?

Ако не е штетна по здравје, зошто да не.
Ама сигурно ќе биде скапа и кај нас ќе стигне за едно 10 години :):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom