40 дена од смртта на Тоше

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 август 2007
Мислења
160
Поени од реакции
0
POCITUVANI UTRE IZMINUVAAT 40 TAZNI DENOVI OD SMRTTA NA GOLEMIOT TOSE PROESKI I SE OVA EVO RED AKO SPORED MENE KAKO VEKE DA GO ZABORAVIVME JAS LICNO NE I NEMA VERUVAM I VIE NO ONIE STO TREBA DA ORGANIZIRAAT NESTO VO NEGOVA CEST TOKMU NA OVOJ DEN NIKADE GI NEMA ZA SRAMOTA AKO GRESAM POPRAVETE ME NO MISLAM NE.sto mislite vie?

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Мислам дека треба да го оставиме човекот да почива во мир...:(

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.072
Не мораш да пишуваш со ГОЛЕМИ букви не сме слепци , а тоше имаше погреб како што заслужи со сите можни почести и државата се погрижи за тоа ..... а за 40 дена што очекуваш од државава да прави ? парада ? ден на жалост ?
Ке се обележи некако не се секирај за тоа

Pretty bItCh

..::feel the ♥::..
Член од
20 септември 2007
Мислења
317
Поени од реакции
1
kolku samo brzo pominaa tie 40 dena..sto ima da se organizira n40 dena???
apsolutno niso..toj zivee vo nas i ke zivee..

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.410
Имаше некролог во дневните весници, во кои неговото семјество ги поканува сите да им се придружат.
И плус читав нешто дека и во балканскиве земји ќе имало нешто да му се оддаде почит.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Sorry I never told you
All I wanted to say
And now it's too late to hold you
'Cause you've flown away
So far away
Never had I imagined
Living without your smile
Feeling and knowing you hear me
It keeps me alive
Alive
And I know you're shining down on me from heaven
Like so many friends we've lost along the way
And I know eventually we'll be together
One sweet day

Darling I never showed you
Assumed you'd always be there
I took your presence for granted
But I always cared
And I miss the love we shared
Although the sun will never shine the same again
I'll always look to a brighter day
Lord I know when I lay me down to sleep
You will always listen as I pray

Те сакам Тошичко!

И да,мислам дека треба да го оставиме да почива во мир,да го чуваме во нашите срца.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
"да го оставиме да почива во мир"
а што толку грешно правиме ние овде? има тема за починат човек, дискусија на ФОРУМ. ај ако не, за секој починат што е, да ги избришеме темите и да се стави забрана за отварање на теми за починати лица. глупост! и таа заканата за бан беше безвезе-доколку се отворела тема за тоше.
јас сум за да има теми за тоше, а ако не отвараме теми, побрзо ќе премине во заборав... бар на форумов.
едноставно има премногу работи недоискажани и необјаснети, па зашто да не ги коментираме? да беше општата тема за тоше, ќе прашав што знаете за камионот кој не бил оштетен на задниот дел! ќе прашав дали ги видовте сликите од тоше на смртна постела? знаете што има чудно во тие слики?! цело време слушам некои работи како монтирано убиство и слично, и сакам да дознаам повеќе кој што разбрал... ама како? како, кога нема ниедна тема, а би требало да има! ВИЕ си знаете...

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Има нешто што се вика старосна граница...
Ти имаш 22, на форумот има деца и од 12/13 години. Ти бар до некаде го сфаќаш животот си видел и добри и лоши ствари во него... но дали сите се со исти сфаќања?

Јас не мислам да учествувам во грозоморни и морбидни теми на форумов. Што ќе биде ако еве ќе земам за пример, некој од кантерџииве од 12 до 14 години отвори темата и гледа внатре слики од мртов човек, крв грозоморни слики ect. ? Форум за дискусии е, не форум за режирање на хорори.

Заканата за бан беше на место, бришењето на сличните теми истотака. Ако ти се игра со бројки и ти се изиграва ЦСИ инспектор повели отвори тема во МИСТЕРИИ и ставај докази, прави реконструкции на случајот што сакаш прави. Овој под-форум не е наменет за тоа.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
те молам јове не го дрви еј... форумот мислам дека беше достапен за деца над 16 години? да, така беше... нема ништо грозоморно и морбидно во темите за тоше и неговата сообраќајка/живот/концерти и слично. незначи дека ако отвориме тема мора да ставаме слики од мртов човек... може само да помине со дискусија, затоа не биди толку трагичен те молам.
со бројки не ми се игра, бар мене не. сакам да зборам за факти а не за измислотини...
и те молам најискрено, немој да глумиш паметен, не ти стои...

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Бо еј... ок... ај н...е паѓам на тво...е ниво, да... не навред...увам.
... ... ...

Продолжете со дискусија.
...

сепак било вистина што збореле(A)

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
abe ne e tema vakva da se otvori odma pagjaat kavgi i glupavi diskusiii...aman te lugje koj moze i e vo moznost moze da otide utre vo Krushevo i da oddade pocit na Toshe..prestanete so konfrontiranje za nepotrebni raboti...
eve mnogu taksi kompanii utre vozat za bez pari do krushevo....

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
151
Полека малку забегавте малку...40 дена поминаа уште сме во тага и никогаш нема да го заборавиме,но мораме да поминеме преку тоа,животот поминува,ни остануваат само милите,песните и неговата љубов...

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
премногу чудно го сваќате ова.. тоа ми е целата работа.. за трајковски може да има теми, па претпоставки кој/како/зошто... ама за тоше не? имаше и тема за некојси што загина во сообраќајка во сад, тука негде кога загина и тоше, па што?! само, разликата е во тоа што кутриот не беше доволно популарен за да зборите и за него вакви глупости.. што воопшто отворивте тема за него ондак?
нема ништо лошо во дискутирањето на тема "тоше" без разлика дали е за музиката, животот, смртта...
како што кажа земзела, животот продолжува, мораме да ја прифатиме реалноста каква што е, што не ни забранува да дискутираме.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.854
Доста е, аман!
Темите кои секојдневно се отвараа без потреба завршија, па мислам дека не е проблем од време на време да се потсетуваме на Тоше, како и да си кажеме по некој збор. Каде би го направиле тоа, ако не тука. Јас лично нејќам насекаде и постојано да тупам за ова, а тежината што сеуште ја чувствувам, сакам некаде да ја исфрлам понекогаш ...
Туку, да престанам со карање, да напишам нешто на темава, што нема да е оговарање, тумачење, лижење и сл. ...

Поминаа 40 дена, но сепак како вчера да беше. Не ми помина ни ден без неговите песни во мене, дури легнувам и се будам со негови стихови. Многу ме погоди сето тоа, неможам уште да го прежалам и да престанам да мислам зошто и како ...
По природа сум плашлива, а посебно од смрт. Си барам некоја утеха во некои лица кои живеат како што треба, се водам по нив и секогаш мислам дека нив ништо лошо неможе да им се случи, па потајно дека нема ни мене. Можеби и затоа толку многу ме потресе ова ... чудно ... си помислив и сеуште мислам, ако почина Тоше, кој се` што правеше правеше за доброто на другите, што ќе биде со сите други или па со мене?
Глупави мисли, кои можеби не се за тука, но навистина ме измачуваат, што да правам ...
Другите покрај овие ми се тие кои се најверојатно присутни кај повеќето од вас. Колку е жално што пред врвот на неговата блескава и светска кариера почина. Колку е жално што легнал да спие очекувајќи дека ќе се разбуди на наредната бензиска, а не го доживеа тоа. Колку е жално што беше толку млад, толку жив, толку убав, а веќе ништо од тоа не е.
И да ... сеуште не ми е јасно зошто толку многу ме боли ... сеуште не ми е јасно кога ќе биде денот што ќе ми помине без да го почувствувам повторно и потполно истиот стрес, што го почувствував кога ја дознав кобната вест. Денот што ќе ми помине без негова песна, без неговиот лик пред очи. Денот кога ќе се намали болката што ме уништува и која ми го блокира нормалниот живот од пред тоа ...

Уште еднаш ... Почивај во мир Тоше!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom