#4 - Најдобрите македонски ХИП ХОП / РАП албуми

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 октомври 2011
Мислења
16.041
Поени од реакции
39.917
Локација
Скопје
Ајде бандо, одиме со она што очигледно вие го сакате, а јас сум noob - бираме најдобри МАКЕДОНСКИ ХИП ХОП / РАП АЛБУМИ.

Секој член на форумов може да пријави по максимум 10 албуми за кои подоцна ќе се гласа и најдобрите од нив ќе влезат на листата од ТОП 100. Колку ќе бидат, ќе одлучиме дополнително. Пријавувањето трае најдоцна до сабота, 30.08.2025, 19:00 часот, по што ќе биде отворена темата за гласање. Ако некој албум е веќе пријавен пред вас, не мора да го пријавувате пак, тој секако влегува на листата за гласање.

Имајте на ум дека ги бираме најзначајните, најдобрите и култните албуми, а не тие кои лично вас ви се допаѓаат (и на никој друг во универзумот). :P

Јас, нормално, тука немам свои предлози зашто ова се потполно диви и непознати води за мене. Оставам се во ваши раце. Се надевам ќе ги одберете најдобрите.

1. СТР2 - Не заборавај... (2008)
2. Легијата - Лош ден за империјата (2008)
3. Green Out - Рапаноја (2014)
4. Tonyo San - во Друштвото на мртвите поети (2010)
5. Страјк - Кутија (2011)
6. Tonyo San - Синтеза на ум и меч (2012)
7. LD Pistolero - После мостот (2013)
8. Страјк - Земен рај (2015)
9. Легијата - Легијата на Проколнатите (2016)
10. Страјк - Низ мојот живот (2019)

Ја идев само со екипата од Легијата, зошто нема подобри на Балканот. Другите ги оставам на вас.

Слаткаристика - Слаткаристика Будало
Слаткаристика - Новиот албум
Тони зен - Слушај
Тони зен - Во мој стил
Тони зен - Тони зен е супер зен
Единствена опција - Рап Тврдина
Лесен Удар - Полесно од Хелиум
Угро - У гро план
ДНК - Пази дете

Абе ставајте линкови, нема Злате сите да ги бара по јутуб.
Минатиот пат да беше само барањето ќе беше добро. Од 55 албуми што беа предложени, за минимум 25 морав сам да правам плејлисти. А нели се договоривме - за да може некој албум да биде предложен, мора да го има некаде онлајн за да се преслуша. Ама nevermind.

Епа проблемот е што пола албуми го нема по интернетот.
За рок ставив ама за поп не најдов ништо и прашав каде ги барате.

Ако не предложиме ќе завршиме со 10 албума само.

За рок ставив ама за поп не најдов ништо и прашав каде ги барате.
Ако ги нема на YouTube / Spotify и нешто помодерно на Bandcamp, значи никаде ги нема и послед морам сам да правам плејлисти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom