ficdogg
221b
Fala na komentarot.
Render time za ova (640x480) bese 28 minuti. ako go animiram ke mi treba cel zivot na mojov kompjuter![]()
Интересно, во Maya или во Zbrush рендерираше,што render setup користеше и пиши што конфиг имаш.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Fala na komentarot.
Render time za ova (640x480) bese 28 minuti. ako go animiram ke mi treba cel zivot na mojov kompjuter![]()
aj jas malce da se pofalam na temava, inace slikite gi pravev na rabota
gi crtav jas vo solidworks a gi renderirav vo photoworks
kade na fakultet? ne zafrkavaj andrijana pojma nema od solid, koj vi predavase solid modeliranje?odlicno imam raboteno solidworks 2007 odlicen e i mn precizen
Maya e renderot, so fast skin. kosata se planes so alpha pozadi a napred e HairFX, ama mnogu bese sporo zatoa sto ima i FG i AO, lightmap e na 512, i senkite se staveni na 16 angle i 32 rays. A za config, ako mislis na pc, dosta slabo za toa sto probuvam da izvadam od negoamd 4200+ 4gb ddr 2 i vga geforce 9400.
kade na fakultet? ne zafrkavaj andrijana pojma nema od solid, koj vi predavase solid modeliranje?
Автоматски се инсталира копчето кога ќе инсталираш Zbrush 4 и одбереш default апликација во Zbrush да ти биде Maya,дали некој знае како да го инсталирам gozbrush вп maya ????
Автоматски се инсталира копчето кога ќе инсталираш Zbrush 4 и одбереш default апликација во Zbrush да ти биде Maya,
Ако ти треба помош со рендерирање(CPU power) некад, пиши ми ПП.
Не дека имам некоја јака машина ама уште добро ме служи.
CPU: C2D e6600 2.4Ghz
6GB DDR2
8800 gts 640MB
Vo zbrush odi preferences>Goz>path to maya
Ke ti dade da ja odberes verzijata so ja imas instalirano i ke te prasa dali da instalira goz shelf