3D анимации!

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Ај напиши како го активираш iray и што графичка имаш?
Ги ставив фајловите во bin ја пуштам скриптата од script editor-от, кликам да рендерира и овоа ми дава во output window и паѓа после мајата.
Јас имам 8800GTS 640mb графичка, и е CUDA енеаблед, незнам што е финтата.

PHEN 0.5 warn : maya_state(): Called on an unexpected ray.
IRAY 0.5 warn : CUDA device 0: no host mapped memory, first frames will be slow
IRAY 0.5 error: CUDA device 0: out of memory
IRAY 0.5 error: CUDA error on device 0, cannot use this device for rendering
IRAY 0.5 error: rendering fragment failed on device 0
IRAY 0.5 error: CUDA device 0 failed during first frame, deactivating it and re-rendering now

Член од
5 февруари 2010
Мислења
93
Поени од реакции
6
Јас имам GF 9400gt 1gb ddr2. Само ги ископирав cudart64_32_7.dll, libiray.dll, libiraymr.dll во бин. Ама пред да ја активираш треба да направиш еден рендер со MR. Ќе ја пуштиш so скриптата script editor, и ќе ти се појави прозорче IRay Rendering Options, и ќе штиклираш iray rendering.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Јас имам GF 9400gt 1gb ddr2. Само ги ископирав cudart64_32_7.dll, libiray.dll, libiraymr.dll во бин. Ама пред да ја активираш треба да направиш еден рендер со MR. Ќе ја пуштиш so скриптата script editor, и ќе ти се појави прозорче IRay Rendering Options, и ќе штиклираш iray rendering.
Така и правам, хмм чудно.
Ќе пробам и на другиот комп, само што тој има понова, ама потапа графичка HD 5450.

Член од
5 февруари 2010
Мислења
93
Поени од реакции
6
Така и правам, хмм чудно.
Ќе пробам и на другиот комп, само што тој има понова, ама потапа графичка HD 5450.
Сега пробав кај мене, падна мајата само кога ја активирав скриптата пред да направам рендер со MR. Значи mayatomr.mll да е уклучен, да направиш рендер со mental rаy, и после ја пушташ скриптата, и би требало да работи.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Сега пробав кај мене, падна мајата само кога ја активирав скриптата пред да направам рендер со MR. Значи mayatomr.mll да е уклучен, да направиш рендер со mental rаy, и после ја пушташ скриптата, и би требало да работи.
Баш така правам.
Сега инсталирав Маја на другиот комп, тука работи iray, ама неможам баш да направа споредба, затоа што сите проекти ми се на другиот комп.

Дефинитивно ми треба нов комп. Фала за помошта Луканоски.

Член од
5 февруари 2010
Мислења
93
Поени од реакции
6
Баш така правам.
Сега инсталирав Маја на другиот комп, тука работи iray, ама неможам баш да направа споредба, затоа што сите проекти ми се на другиот комп.

Дефинитивно ми треба нов комп. Фала за помошта Луканоски.
Нема проблем, тука сме да си помагаме.

Член од
19 април 2010
Мислења
54
Поени од реакции
7
Правам анимација за 11 second club натпревар за анимација за овој месец, вака мекако би изгледала, со тоа што ова е само color pass,...
Си користам веќе готови карактери и ригови од претходни проекти,

Дали некој има учествувано и нека сподели искуство,...

http://ordeveljanoski.deviantart.com/gallery/29745651#/d3e6toz

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Правам анимација за 11 second club натпревар за анимација за овој месец, вака мекако би изгледала, со тоа што ова е само color pass,...
Си користам веќе готови карактери и ригови од претходни проекти,

Дали некој има учествувано и нека сподели искуство,...

http://ordeveljanoski.deviantart.com/gallery/29745651#/d3e6toz
Интересно изгледа натпреварот, ќе се пробам на него кога ќе почнам со анимација на карактери.

Си требал да ставиш playblast на ѕоутубе, вака од слика анимацијата и не се гледа ^ ^.

Член од
19 април 2010
Мислења
54
Поени од реакции
7
Интересно изгледа натпреварот, ќе се пробам на него кога ќе почнам со анимација на карактери.

Си требал да ставиш playblast на ѕоутубе, вака од слика анимацијата и не се гледа ^ ^.
Не е сеуште анимација:D
Моментално го досредувам ригот за да имам поголема контрола на изразите на лицето,...
штом ќе имам анимација ќе постирам видео

Член од
19 април 2010
Мислења
54
Поени од реакции
7
Вчера завршив со синхронизација на гласовите, кажете што мислите, сеуште е work in progress ќе има и многу body language poses.
Но тоа понатаму....:)

Член од
18 јануари 2011
Мислења
27
Поени од реакции
1
супер ти е и само да те прашам нешто, ова се го правиш на Softimage или на 3ds max или maya

Член од
19 април 2010
Мислења
54
Поени од реакции
7
Да се е Softimage

Ова е груба (неколку пози само )pose to pose анимација...

Груба слика на движењата за да можам подобро да ги дефинирам позите

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ај кој работи со particles нека ми пише по ПП.

Which is the best 3d tool ?? MAYA, HOUDINI, 3DS Max. SoftImage xsi, Blender, Lightwave, Cinema 4D?

А да, и одговор на прашањево :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ај кој работи со particles нека ми пише по ПП.

Which is the best 3d tool ?? MAYA, HOUDINI, 3DS Max. SoftImage xsi, Blender, Lightwave, Cinema 4D?

А да, и одговор на прашањево :)
A што сакаш да создаваш со софтверот? Според тоа ќе се насочиш. Според мене maya и 3Ds Max.

Kajgana Shop

На врв Bottom