Може ли од изворот да ми пратиш координати или одбележи го на google maps
Треба да се задлабочам за да би го лоцирал точно, ама ќе се потрудам.
Денес нема да можам, ама ќе те известам веднаш штом го сторам тоа.
Поздрав.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може ли од изворот да ми пратиш координати или одбележи го на google maps
Незнам зошто вакви информации праќате на ПП?Провери пп!
Ај да прашам дали можи некој да ми помогни... Како да стигнам од Скопје до Матка,дали има автобус и во колку, до кај ќе ме однеси автобусот итн......?![]()
Во кањонот има и неколку фантастични места за кампување, на пример Козарево. Има направено плато и место за шатори и огниште, се' што е потребно. Местото беше преполно со ѓубре и еднаш учествував во акција за чистење, иако тоа беше прилично одамна, не знам во каква состојба е денес. По патеката нагоре, кон врвот, поточно под самиот врв има остатоци од фрески на една карпа, мислам дека била келија посветена на Свети Јован Крстител, и под самата келија извор на вода - можеби сум бил многу жеден, ама мислам дека тоа е најубавата и најладната вода што некогаш сум ја пиел.
еден убав и сончев дена сакам да ме прошеташ и мене, пошто појма немам каде треба да се иде, а не е финтата да се губамАко си бил до Свети Андреја и не си видел многу ѓубре.
Јас се најдов во ситуација да не можам да му објаснам на еден Германец, мој гостин со кој пешачевме до браната Света Пека покрај езеро, кој, како и зошто сече дрва (ова се случуваше пред наши очи - луѓе со чамец крстареа по езерото и си бираа дрва кои ќе ги сечат. Во тишината на Матка, особено таму нагоре, кајшто ретко има и луѓе и е ептен тивко слушавме „симфонија на моторни пили“).
Бидејќи Матка има преку 40 ендемски видови животни и растенија, а и заради археолошките и културно-историски споменици, како и пејсажот, мајката му е да се прогласи за Национален парк, според мене.
Ако си бил до Свети Андреја и не си видел многу ѓубре.
Јас се најдов во ситуација да не можам да му објаснам на еден Германец, мој гостин со кој пешачевме до браната Света Пека покрај езеро, кој, како и зошто сече дрва (ова се случуваше пред наши очи - луѓе со чамец крстареа по езерото и си бираа дрва кои ќе ги сечат. Во тишината на Матка, особено таму нагоре, кајшто ретко има и луѓе и е ептен тивко слушавме „симфонија на моторни пили“).
Бидејќи Матка има преку 40 ендемски видови животни и растенија, а и заради археолошките и културно-историски споменици, како и пејсажот, мајката му е да се прогласи за Национален парк, според мене.
и на ЛЕСНА мислев, и да сакам нешто повеќе, душа има да оставам на водно.Нема проблем за шетање, Матка е фантастично место.
Јас имам намислено уште неколку фантастични локации на Матка на кои сеуште не сум бил (Марков Град, и патеките над Свети Андреја, иако ова последново е малку екстремно).
Како и да е, kooperativa; може да се измисли некоја лесна прошетка по најдостапните места.
Посериозна/поекстремна планинарска тура не би си зел обврска да организирам, оти Матка не е за потценување и бара огромна претпазливост и знаење.