leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
Тоа е благородна работа, да си стоиш на зборот. Уште поблагородна е да си ја признаеш грешката.:wink:
Јас би рекол имаше заплашувања за девалвација од извори блиски до опозицијата. Нормално тоа ги исплаши неупатените. Оние кои што ја познаваа ситуацијата и понатаму си ги чуваа парите во денари и од тоа си се офајдија со високи приливи од камата(10% беше)
И? Имаше ли девалвација? Или можеби девизните резерви ни се под милијарда?:kesa:
Ок извини, можеби некогаш ке одвоиш време да ме научиш како да извлечам поента. Вметни го тој час меѓу часот за депрецијација и апрецијација и часот по англиски што треба да ми го предадеш.:back:
Доказот сам го постираше со намалениот рејтинг,јас сигурно не ги измислив очекувањата:back:
Второ,девалвација немаше,но имаше пад на резервите до милијарда,што значи и во тоа се кладев.Затоа и се издаде обврзницата:back:
И трето,јас можам да ти укажам за да се потрудиш да сфатиш како оди целиов процес,а дали ќе сфатиш зависи од твојот капацитет.Гледаш и самиот дека незнаеш една дефиниција да ја разбереш,а камоли девизни курсеви,депрецијација и апрецијација:патлиџани:
И за крај,Џони беше во право,навистина Гошев не заеба,да ни е жив и здрав уште сто години

Патем кога грешам,имам доблест и да кажам и да се извинам,не одам со глава во ѕид.Оди по моите стапки,ќе ти биде подобро