Кога треба да се избегнува секс?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
zivotince напиша:
e ako bese taka da se izbegnuva sex ako si zensko mazite ce si ostanea so takvoto vrace

Читај долу..

Доколку утредента одите на гинеколошки преглед.

24 часа пред гинеколошкиот преглед добра е идејата да се воздржите од секс. Семената и вагиналната течност би можеле да се задржат на грлото и во околината, што би можеле резултатите од некои анализи да ги направат помалку веродостојни. Ако резултатите од тестовите не се веродостојни, зошто воопшто би се изложувале на непријатност од преглед?

Инфекција на уринарниот тракт.

доколку имате инфекција на мочните патишта, избегнувајте секс додека целосно не оздравите, и тоа од повеќе причини. Секако би го заштитиле партнерот со тоа што би го убедиле да користи кондом, но за време на сексот бактериите кои ја предизвикале инфекцијата би можеле да се "истуркани" во бешиката – а тоа не би ви го убрзало заздравувањето. Покрај тоа, ако инфекцијата е појака, било каков притисок на пенисот би можел да биде прилично болен.

Гливична инфекција.

и тука е можно партнерот да го заштитите со кондом, но, повторно, не можете да се заштитите себе си од влошување на симптомите. Имено, чести симптоми на гливични инфекции се чешање, воспаление и црвенило на усните – а сексуалниот контакт тоа би можело да го зголеми.

Настинка и грип.

Во ваква ситуација сексот не е во целост забранет, дури некогаш може да ви помогне да се почувствувате подобро. Сепак, внимателноста е неопходна за да избегнете да го заболите партнерот – затоа одберете поза во која главите нема да ви се блиску. И, за жал без бакнување!

da seto toa e ok vo takvi ili slicni sluci i dvajcata treba da odbegnuvaat

Thanks, za opsirnoto pojasnuvanje, no i uste nesto. Koa si se zdrobil dobro, mislam bas dobro poslednava nedela, definitivno, daj si den pauza:) :) :)

Мислам дека исто така треба да се избегнува секс за време во 9 месец од бременоста, не е убаво за плодот а и жената не би се чувствувала прекрасно со толкав стомак и уште секс од одозгора....али затоа оралка е ите како дозволена:pos: Не е убаво исто и за време на менструалниот циркус - све крвови на секаде па макар било и во када или туш кабина, има да тече од сите страни и многу е гласна пентрацијата(влез/излез), ко у лубеници да го става така ми звучи:pos:Али ако неможе да се додржи терајте али со кондом да не се направат несакани компликации, и гледајте тоа да биде после вториот или третиот ден од циркусот.:smir:

Koga ima ciklus i koga eden od nas dvajcata ne e zdrastveno dobar gripce ova ona togas se cuvstvuva omalaksanost...ke nema sila za sex :tapp:

Кога жената има циклус. Не дека мене ми смета после 2 ден, до него е. Исто кога едниот е болен, мада не можам да се воздржувам ни тогаш. :pos: Барем една оралка да падне.

Секс се избегнува секогаш кога намислениот партнер има сексуално пренеслива болест :):):)

Кога се работи за партнер кој не го познаваме доволно, а нема кондом. Кога партнерката има некаква вагинална инфекција. Јас избегнувам да имам секс во периодот кога сум во пмс, затоа што тогаш сум премногу нервозна и не чувствувам желба и потреба.

Mama i tato da se doma.( :pos2: )
Romantika,pa sigurno drugarceto da ti nema sida,a koj izbegnuva sex vo dobar moment?Spored mene nikoj.

Секс треба да се одбегнува
секогаш кога ке ти се укаже прилика за секс
кога можеш и без друг
да ја задоболсвојата сексуална потреба
тогаш што ќе ти е некоја
кога се е во умот во главата...

Treba da se izbegnuva dokolku eden od partnerite e bolen ,dokulku postojat odredeni polovi infekcii ,ako0 devojkata ima dobieno,ili ako devojkata utre denta e na ginikolog

најчесто треба да се избегнува кога имаме добиено од нехигиена или ако едниот е болен и секако не дај боже да се има смртен случај премногу сме растрвоќени не ни е дојдено до секс

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom