Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Кумот дава две имиња, а остава едно да одлучи таткото.

Мене ми го стајле името по некој германски скијач,Армин Битнер, во тоа време бил најјак. јбг :)))))

Не е важно како ќе се вика, важно живо и здраво :wink:

ja sum krstena po imeto na dedo mi a brat mi po imeto na baba mi...top se iminajta nema sto:smir:

moive chekale masko i nemale zensko ime, jas sum iznenadila i kumot go prashale i on rekol Hristina arno ama tatko mi ne sakal so H posto so H ni e prezimeto i aj me krstile Kristina
inace vo idnina koga ke imam deca ako imam zensko ke se vika Kalina ili Sofija a ako e masko Antonio, Ivan ili Marko

Моја животна желба ми е да имам син и да се вика МАРКО,тоа е нешто што многу го сакам!!!:pipi: :helou::smir:

Јас си го имам најубавото име на свет:pipi: А мајка ми ме крстила по некое девојче Кристина што многу и било интересно:)

Додека за името на сестра ми имаше долги дискусии и караници дома. Јас запнав ќе се вика Моника и точка. А моиве со кумот викаат не бе Марија ќе се вика. И тие решија Марија да се вика, а јас од нервоза и од инат ја викав на почетокот Моника :icon_lol:

А за моите деца немам избрано име тоа со партнерот ќе решиме. Има неколку имиња што си ги сакам.

Ви се раѓаат дечиња. Малечки, убави, слатки.. Нормално е додека жената е бремена да се кажуваат имиња. Ако е женско ќе се вика вака, ако е машко ќе се вика така. Ќе го крстиме по татко ми, ќе го крстиме по баба ми, по мајка ми итн, итн..

За тие што имаат деца: Како ги добиле вашите деца имињата? Ги крстивте по мајка, татко, баба, дедо? Кумот го кажа името? Вие му предложивте некое име..? Можеби детето ви е родено на некој празник - па заради тоа го добило името? Родено е во мај - па затоа се вика Маја, родено е јули - па затоа се вика Јулија и слично. Ме сфаќате нели?:icon_lol:

За тие што немаат деца: Како вие сте го добиле вашето име? Крстени сте по некого? Вашето име било идеја на кумот? На некој од родителите можеби?:kafe:

П.С. Не ми текнуваше посоодветен наслов за темава, па затоа вака ја крстив. Ако некој има подобра идеја нека предложи па менувајте. Мене не ми текнува ништо.:(
Името ми е од кумовите им дале ливче со 3 имиња:
Елена
Александра
Викторија.
Мислам дека го избрале Александра затоа што татко се викаше Александар, а тој го добил името од дедо му, сега мојот помал братучед се вика Алекс.:uvo:

Јас сум крстена по баба ми Нада - Наташа, а брат ми е крстен според мојот покоен дедо Христо - Христијан

мене кумот ми го дал името Викторија а мојте без размислување прифатиле, а иначе би требало да се викам Клементина на баба ми:tapp:

Па кога сум се родил сите сакале нешто околу Драгче, Драги, Драгослав, што ти ја знам. И накрај дошла на Баба Сестра, од на мајка ми страната, и прашала што како ќе се вика, и кој што и рекол, Драгче, Драгослав... и одма рекла, какви Драгчиња какви Драгославци, детето ќе се вика Драган и точка.:)

сакале да ме крстат по баба ми Зорица, али среќа мајка ми се побунила, и ме крстиле Ивана по дедо ми Иван, кој и е чичко на мајка ми кој многу го сакаше!!!!!

ако е машко Марко..а женско Теодора

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom