Дали лезбејскиот секс е секс...

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
divine напиша:
streets_of_dublin напиша:
AuRoRa напиша:
Се надевам никој на форумот нема пробано таков вид секс

Зашто ова? :lol:

I jas ke ja prasav istoto ... sto ti e muabetot Aurora? Kako mozes taka da prasas bez da pomislis 2 pati? Sto ako ima takvi i ako si gi navredila? C c c mislete malce be ....

Добро ете одговор за двајцата- па 80 посто од луѓето во светот не се хомосексуалци,значи не се лезбејки или нешто слиЧно.ЗнаЧи јас се надевав дека сите сме ок и дека нема такви на форумот,и тоа не е нешто лоШо а и да има не е тоа навреда,секој може да си прави што сака!!! Ако навредив некој ке ми простат!па и темата е таква,ете кој пробал нека каже и ќе се разјасни се или ако знае некој што пробал...
И не знам што е тука болка за умирање :lol:

E aj procitaj se edno 30 pati, moze ke svatis kako izgledase od strana tvojot post ... a inace na forumov gledas kolku luge ima ... sigurno deka ne se site kako tebe ... po nekoja glupava logika ... :wink:

Јас си се разбирам,а кој не ме разбира нека го Чита постот 30тина пати и нека си вади непознати зборови у речник...
Инаку работата беше дека збориме за мнозинството,каде сигурна сум дека едно 97 посто од форумот се ок,односно не се лез...
Па и ако се што? Прашај ги можи пак многу се навредија од нашите коментари?леле леле туф туф
:roll:

AuRoRa напиша:
Јас си се разбирам,а кој не ме разбира нека го Чита постот 30тина пати и нека си вади непознати зборови у речник...
Инаку работата беше дека збориме за мнозинството,каде сигурна сум дека едно 97 посто од форумот се ок,односно не се лез...
Па и ако се што? Прашај ги можи пак многу се навредија од нашите коментари?леле леле туф туф
:roll:

Za toa sto e so pocrni bukvi ti kazuvam deka ne ti cini, osven ako imas postrog kriterium za vreganje i ova ti e gola voda ...

Aurora, мене ме интересира колку луѓе на форумов уживаат во прдење сабајлечки, нормално процентуално изразено?

Хехех ова со процентуалнава застапеност на геј-овите по светов ме потсети на нешто.....

Седиме кај еден другар дома 7 души и гледаме фудбал. И на полувреме при менување на канали наидовме на еден прилог за хомосексуалците каде се вика дека секој 6ти на планетава е хомосексуалец :P И тогаш другар ми не погледна и вика: Ајде сега.... од нас седморица, најмалку еден мора да е педер. Нека се каже :lol: :lol:

Мистичен напиша:
Уживање е, ама поинакво. Пенетрација да фали-фали. Помагала се помагала...пенис е пенис.

A za drugive sho imaat penis (i penetracija) seks e? :lol:

zezam :twisted:

Андроник напиша:
Aurora, мене ме интересира колку луѓе на форумов уживаат во прдење сабајлечки, нормално процентуално изразено?

ОДГОВОР : За жал само 10тина %.Другите изгледа у ништо у животот не уживаат,или барем така ми личи.Ако грешам,кажи ми ти

Gizo напиша:
ова е тешка филозофија
Мистичен напиша:
Уживање е, ама поинакво. Пенетрација да фали-фали. Помагала се помагала...пенис е пенис.
Aceva напиша:
За форплеј све игра. Машко, женско, куче, маче, не е битно.
Ама пе-не-тра-ци-ја мора да има и тоа сериозна, мушка. Не е дека не си ги сакам жените, алу муж треба да се има при рука, или каде веќе треба.
Mali, Mistik druzhe, a bogami i doktorice, bez razlika kolku meso nosime u gakji, sepak stisnatata tupanica (pa makar i neka e od meko, belo i nezhno zhensko rachence) e pogolema i poobemna od bilo koj egzemplar na mashkost!
Znachi sex e be brakja (i sestri) i toa kako! Nego sho pa samo za p i ch i nj a v a, ste se zakachile, a kaj pederishtana, sex li e toa?

И за педерите би му дошло исто како и за лезбејките ... со тоа што поприфатливо ќе им е на сите дека кај нив има пе-не-тра-ци-ја (Ацева ептен смешно ми падна морав да пишам и јас така :lol: ). Абе како може да мислите дека не е секс, кога јасно е дека повеќе се задоволуваат партнерите што си се од ист пол? Е сега дека на лезбејките не им пенетрира, немаат секс? Што знам, не ми е логично. Јасно е дека повеќе си знаат што и како им треба и нема што тука ... позадоволни си се, и си го викаат секс ... е па ние до утре може да се објаснуваме :lol: :P

Ако лезбејскиот секс е секс, дали и взаемниот орален секс меѓу хетеро партнери е секс? Не значи ли и дека взаемното допирање на гениталиите од партнерот исто така може да се квалификува како секс? Како дополнително нешто кое оди кон прилог на ова е и дека е можен оргазам и кај двајцата со ваквиот чин. Понатаму, дали е секс ако партнерите се фаќаат преку облека (дали преку неколку слоеви или еден, но не во директен контакт со "скапоцените" делови?). И во овој случај може да настане свршување. Понатаму, при секој сексуален однос од класичен тип, не мора да се случи секој од партнерите да сврши.
Дали свршувањето е критериум за тоа дали односот бил секс или не?

Така да од почетокот кога ја дадов темата, прашав, дали сексот е во главата и секој си има посебна интерпретација за него или e нешто кое треба да исполнува одредени критериуми за да биде прогласено за такво?

Сексот е во главата, првин и најпрвин, потоа е физичкиот дел. Инаку, секс е сето она во кое се вклучени нагоните, емоциите, чувствата на пшозитивност и задоволство меѓу два партнера!!

divine напиша:
Е сега дека на лезбејките не им пенетрира, немаат секс?
Ne kje da bev dovolno jasen vo prethodniot napis. Ima penetracija, se vika: FISTING! Ste go gledale "Chasing Amy" so Ben Affleck i Joey Lauren Adams? On e strip crtach, ona e lejbejka. On se zaljubuva u nejze. Filmot gi opfakja dvete sveprisutni prashanja povrzani za lezbejkite, imeno dali nivnuiot sex e sex i dali ako se zaljubi u mazh kje prestane da e lezbejka. Prviot odgovor beshe: DA i tipkata go dae primerot so fisting, a vtoriot e NE!
Thank you very much, I rest my case. 8)

PFFF ma toa ne e seks be
ama dobro e
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom