Дали лезбејскиот секс е секс...

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
ako

i lezbejski sex e sex ali i tie se cuket imam bideno so dve lezbejki
nemisklam deka ke bidat povejke lezbejki

pojke pati se imame cuknato

Световид, мислев ако не им пенетрира к*р конкретно, само не сум се доискажала :wink:

divine напиша:
Световид, мислев ако не им пенетрира к*р конкретно, само не сум се доискажала :wink:
Znam! Zatoa i prashav sho so pederaanata. Tamu ima penetracija ama ne vo p**e! :lol: Po taa logika (sex = k*r + p**e) ni kaj niv nema "sexual intercourse"! :lol: :lol: :lol:

Divider напиша:
Сексот е во главата, првин и најпрвин, потоа е физичкиот дел. Инаку, секс е сето она во кое се вклучени нагоните, емоциите, чувствата на пшозитивност и задоволство меѓу два партнера!!

Е па ќе го цитирам Дивидер за да не се повторуваме, потполно се сложувам со тоа мислење, според тоа и педерите и лезбејките и све и сите прават нешто што се вика секс :lol: :lol: :wink:

Е па ќе го цитирам Дивидер за да не се повторуваме, потполно се сложувам со тоа мислење, според тоа и педерите и лезбејките и све и сите прават нешто што се вика секс

Добро ај, да почнеме од почеток. Еве со нешто мало. Дали и лапањето во кое двајцата се чувствувате убаво, има нагони, има емоции, има чувство на задоволство, дали и тоа е секс?
Или дали например кога двајца јадат пица. И тука има нагони, има уживање, има чувство на задоволство и позитивност. Дали и тоа може да се рачуна како секс?
Па од тука натака... :P

Никола, не ти се исти прашањата на предходната страна со овие ... претера сега ... :lol: :lol: :P Ама некако ми изгледа као да си играш ку*ташак со нас ... што уствари сакаш да прашаш? :P

Никола, не ти се исти прашањата на предходната страна со овие ... претера сега ... Ептен смешно! Ептен смешно! Јазиче Ама некако ми изгледа као да си играш ку*ташак со нас ... што уствари сакаш да прашаш? Јазиче

Па јас фино си прашав, но сите го заобиколуваат тоа. Затоа си реков ај од почеток, па можеби и ќе се стигне до некаква дефиниција за тоа што е тоа секс. Кога веќе се релативизира поимот за секс, да видиме до каде може да се оди.
Значи
1. Лапање, секс е или не?
2. Лапање+фаќање на ерогени зони преку облека, секс е или не?
3. Л.+фаќање на ерогени зони без облека, с. или не?
4. Орален с, с.или не?
5. Пенетрација со дилдо, прст или фистинг (фала Световид:), с. или не?
6. Пенетрација со пенис, с.или не?
итн...
и ќе заборавев, дали еден од партнерите треба да сврши, двајцата да свршат, за да се нарече активноста секс или не е важно важно е самиот механичко+емотивен процес, без потреба од финиш.
:P

Никола напиша:
...и ќе заборавев, дали еден од партнерите треба да сврши, двајцата да свршат, за да се нарече активноста секс или не е важно важно е самиот механичко+емотивен процес, без потреба од финиш.
:P
Divider bi rekol, ja shom si svrsham, sex e! Mene vazhno mi e ubavo :lol: :evil: :lol:

Па нема да згреши ако го каже тоа Дивајдер, всушност сите мислиме така ... нали? :lol: :wink:

divine напиша:
Па нема да згреши ако го каже тоа Дивајдер, всушност сите мислиме така ... нали? :lol: :wink:
Ja ne mislam taka!

Update: Dzhidzhanite tie ama si se branat! :lol: :twisted: :lol: :twisted: :lol:

Svetovid напиша:
divine напиша:
Ja ne mislam taka!

Update: Dzhidzhanite tie ama si se branat! :lol: :twisted: :lol: :twisted: :lol:

На крај се сведува на тоа ... повеќе ќе си задоволен ако само партнерката ти сврши? Ај да не се лажеме :lol: :wink:

divine напиша:
Svetovid напиша:
divine напиша:
Ja ne mislam taka!

На крај се сведува на тоа ... повеќе ќе си задоволен ако само партнерката ти сврши? Ај да не се лажеме :lol: :wink:
Zashto povekje? Ne povekje, ama mene i toa mi e zadovolstvo. Nego za lezbejkite beshe... :D

Па нема да згреши ако го каже тоа Дивајдер, всушност сите мислиме така ... нали? Ептен смешно! Намигнување

И јас не се сложувам. Сексот е активност за взаемно уживање во која партнерите треба целосно да се предадат и посветат еден на друг.
Не.. свршив јас, убаво ми е, за тебе не ме интересира веќе.
Кое себично размислување.
Тешко на мажот ти. :P :P

Абе, зашто не се разбираме? Не реков дека не е задоволство ако партнерот сврши, ама задоволството нема да е исто ако вие не свршите ... како е можно да не ме разбирате? Машки сте уште повеќе треба да ме, ама што знам :lol: :wink:

divine напиша:
Абе, зашто не се разбираме? Не реков дека не е задоволство ако партнерот сврши, ама задоволството нема да е исто ако вие не свршите ... како е можно да не ме разбирате? Машки сте уште повеќе треба да ме, ама што знам :lol: :wink:

Оваа дискусија ме потсети на еден мој пријател од Кавадарци, многу откачен тип. Пред неколку години се собираме друштво, доаѓа тој, и вика, абе шо е**в една, и се качив, и после 20 секунди свршив.
Го гледаме зачудено, И?
И тој ни одговара, И, И шо И? Ја се изнаеба, за неа не знам.

Не е убаво ни тоа, ама ја поддржувам divine дека најдобро е кога задоволството е взаемно, ама пак ако ти не свршиш, не би можел да кажам дека ќе бидеш премногу задоволен. И не знам кој нема да се сложи со овој став
8)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom