A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Network
  • Време на започнување Време на започнување
Исто во Скопје, добро сега јас го споредувам со брзината на Вип и Т-мобиле можеби затоа ми изгледа спор.
Abe ne zezaj sporeduvas 3 g na vip so 3g na one, pa vip ni 3 nemaat od 3G, katastrofa im e 3G to na vip.

Abe ne zezaj sporeduvas 3 g na vip so 3g na one, pa vip ni 3 nemaat od 3G, katastrofa im e 3G to na vip.
Секој користи тоа што има, во споредба со Оне моето искуство кажува дека Вип има подобра 3G покриеност.
Е сега колку треба да е брзината на 3G интернетот е друг муабет, ама колку да извршам основни проверки преку мобилниот телефон, за мене е ок.

Секој користи тоа што има, во споредба со Оне моето искуство кажува дека Вип има подобра 3G покриеност.
Е сега колку треба да е брзината на 3G интернетот е друг муабет, ама колку да извршам основни проверки преку мобилниот телефон, за мене е ок.
така е,секој си споделува свое искуство ја на вип крш ми беше иако има поголема 3Г покриеност,сеа на one ми е сосем океј

Имам УСБ од ONE за безжичен интернет. Нормално си бара Пин и се конектирам.
Ама последниве денови се случи да се конектирам така, ама по некое време се исклучи интернетот. И за пак да се конектирам ми бара Access point name, User и Password. И не знам како да продолжам, што е работата?

Фала :smirce:

Јави се на техничка подршка да ти го средат АПН пристапот очигледно нешто со тоа е.

оф топик, 10kм пред табановце од српска страна брат ми на вип и 2 и 3г имаше,јас дури на мк граница само 2г,ме разочара one

оф топик, 10kм пред табановце од српска страна брат ми на вип и 2 и 3г имаше,јас дури на мк граница само 2г,ме разочара one
на 10км од табановце на србска територија имал 2г и 3г од ВИП??? Да не си грешка?
ВИП намаат како што треба 2г и 3г ни во Македонија а не па во Србија. најверојатно брати бил закачен на ВИП ама на ВИП србија. ;)

на 10км од табановце на србска територија имал 2г и 3г од ВИП??? Да не си грешка?
ВИП намаат како што треба 2г и 3г ни во Македонија а не па во Србија. најверојатно брати бил закачен на ВИП ама на ВИП србија. ;)
хммм?ГРЕШКА СИ.и јас мислев дека вип се послаби од one,затоа и се префрлив и ради нетот,иначе беше на vip mk 3G и 2g имаше,а one се разочарав,и плус погледни ја мапата на покриеност на one и вип,вип има поголема покриеност и 2 и 3Г

хммм?ГРЕШКА СИ.и јас мислев дека вип се послаби од one,затоа и се префрлив и ради нетот,иначе беше на vip mk 3G и 2g имаше,а one се разочарав,и плус погледни ја мапата на покриеност на one и вип,вип има поголема покриеност и 2 и 3Г
Не сум грешка. Како прво неможеш да фатиш сигнал во некоја од соседдните држави на длабочина од 10км.
Тоа е против законски и дедозволиво, кој оператор би ризикувал да биде казнет? Никој!
Не ми кажувај кој оператор има подобра мрежа, јас тоа многу добро го знам тоа ми е професионална работа.
Не спорам дека ВИП имаат голема покриеност, но и оне има исто така голама покриеност како ВИП, додека квалитетот сигналот е ншето друго. ВИП има убедливо најлоша мрежа во поглед на кавлитет на сигналот,сега да не навлегувам во детали, зошто тоа е така. едноставно неможеш да споредуваш квалитет на мрежа на ВИП со ОНЕ, тоа е смешно.

http://www.komuniciraj.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=269
разгледај кој има поголема покриеност,отиди 10км у србија провери,требаше да дојдам до скопје за да имам нешто побрз интернет а камоли 3г,и тоа оваа покриеност самите оператори ја доставиле one дефинитивно најслаба

ЗА СИТЕ НА ОНЕ. Денеска ми се јавија од салон и ми нудеа да ме префрлат на еден од оптичките пакети со интернет. Ми кажаа дека од сега пакетите што важеле за бизнис корисници важат и за физички лица.Се активираат така што во салон се поднесува барање и доколку на локацијата има оптика, се поставува веднаш а ако нема тогаш се плаќа такса од 1500 денари еднократно. Така да тие што нејќете веќе АДСЛ имате опција да одите на оптика.

http://one.mk/fixnettv-optic-business.html[DOUBLEPOST=1437867377][/DOUBLEPOST]http://one.mk/fixnettv-optic.html

За физички лица

Последно уредено:
дали има некој мапа на покриеност на оптикава во македонија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom