Израел не предупредува за Ал-Каеда во МКД?

• Креатор на темата Креатор на темата Гоч
  • Време на започнување Време на започнување
и американците ги тренираа учк.
Israeli minister warns about al Qaeda in Balkans

Ги тренираа, ама за жал нашите медиуми се контролирани (повеќето) од Западот, па така испаѓа дека самите се тренирале.:vozbud:

:pop::pop::pop:

Ако сакаше само да реплицираш и да постираш мислење онака без врска тоа ти успеа.
Прво, технологијата нема врска со непријателот што го имаат САД. Талибанците се распростанети и имаат бази насекаде во Авганистан и Пакистан, особено во Пакистан каде што САД немаат војска.
Второ, ако беше до технологијата СССР ќе си заминеа од Авганистан многу брзо, оставајќи го Авганистан поразен.
Трето, Ал каеда не е создадена од САД, ако е така (хаха) тогаш сигурно не се глупи да си ја убиваат својата војска, и да трпат загуби, и во ресурси и во луѓе. Ако Ал каеда е создадена од САД, тогаш што к*р бараат САД во Авганистан? (хахаха)
Четврто, од опиумот единствени што имаат корист се Талибанците!!!
Петто, "пештерските" луѓе како што ТИ ги нарекуваш, полека му нанесуваат пораз на САД, т.е. САД се до гуша заглавени таму.
И шесто, кога веќе одговараш, размисли малку што пишуваш, не тропај глупости!
da talibanite imaat bazi ama vo nivnite bazi(ako pesterite i pustinjeto gi smetas za bazi) nema ni avioni ni hilikopteri ni tenkovi.nemoj da go sporeduvas togasen sssr so denesnava armija na SAD za tehnologija.i kako nema vrska tehnologijata koga mnogu lesno so satelitski snimki mozat da otkrijat kade se krijat i od "doma" onaka so nekoja raketa da gi sprzat. a koj ja sozdade al kaeda za da se bori protiv sssr vo avganistan bin laden ili SAD.i za kogo i kade rabotese toj za al kaeda prvo ili za cia. da talibancite imaat korist od opiumot ama preku kogo ide toa i koj ja zema pogacata a koj troskite. mene poglupavo mi zvuci koga nekoj ke rece deka SAD se vo avganistan samo zaradi toa sto sakaat da im pomognat na avganistancite ili samo poradi al kaeda

da talibanite imaat bazi ama vo nivnite bazi(ako pesterite i pustinjeto gi smetas za bazi) nema ni avioni ni hilikopteri ni tenkovi.nemoj da go sporeduvas togasen sssr so denesnava armija na SAD za tehnologija.i kako nema vrska tehnologijata koga mnogu lesno so satelitski snimki mozat da otkrijat kade se krijat i od "doma" onaka so nekoja raketa da gi sprzat. a koj ja sozdade al kaeda za da se bori protiv sssr vo avganistan bin laden ili SAD.i za kogo i kade rabotese toj za al kaeda prvo ili za cia. da talibancite imaat korist od opiumot ama preku kogo ide toa i koj ja zema pogacata a koj troskite. mene poglupavo mi zvuci koga nekoj ke rece deka SAD se vo avganistan samo zaradi toa sto sakaat da im pomognat na avganistancite ili samo poradi al kaeda

Прво, да САД не се во Авганистан оти многу сакаат да им донесат демократија таму, туку се таму заради интереси, а тие интереси сигурно не се од материјална корист. Тоа повеќе ти доаѓа како огромна воена база од каде можат да гледаат се што се случува во централна Азија, нели Авганистан се граничи со Кина и Индија, двете големи економии во пораст.
Второ, технологијата не игра голема улога против Талибанците, кои водат еден вид герилска војна. Тоа што спомнуваш сателити нема никаква врска. Тие се воглавно за следење, а Талибанците само во областа северен Вазиристан ги има преку 30 000. Да не зборуваме колку ги има вкупно во Пакситан и Авганистан заедно. Плус тоа знаеме за што се се способни. Лесно може да предизвикаат војна меѓу Индија и Пакистан, и цел регион да се претвори во хаос, нешто што би било кошмар за Американците.

Може и да си во право дека е замајување...

може и не си

Ова нема врска со Бродец и Македонија,имено видеото е од погоден руски хеликоптер во чеченија,и ако добро забележавте после 2 и 10 сец хеликоптерот се стабилизира и слетува принудно,русите немаат жртви.

Во прилог...

Штета што МОСАД не греши.
Со врзани очи да си - ке го видиш тоа. Уште от 80-те години започнаха опитите за радикализациja на исламот на Балканот. След падовите на комунистическите режими државите станаха многу послаби по тоа прашане, а тоа го изкористиха муслиманските секти и започнаха да финансират определени луге, джамии, региони и така натаму... Тоа не е от днес , не от вчера. Веке 30 години се гледа този феномен. Ако не се земат мерки нема потреба да си Мосад за да прогнозираш,дека ваквите случуваниja ке стават се почести и почести.

Тоа е јасно,почна од Албанија,Косово и Сараево а посебно после војната во босна дојдоа муџахедини од сауди арабија,палестина,египет и.т.н но кај тероризмот не е се така едноставно бидејќи истите имаат низа предности посебно ќелиската структура всушност можеме да дискутираме за тероризмот на друга тема но проблемот овде е што нашите служби за безбедност тврдеа дека ги следат овие лица а они најверојатно следеле друга ќелија,сепак целта не им успеа,они сакаа меѓуверска и етничка војна со крвопролевање како босна.

Со врзани очи да си - ке го видиш тоа. Уште от 80-те години започнаха опитите за радикализациja на исламот на Балканот. След падовите на комунистическите режими државите станаха многу послаби по тоа прашане, а тоа го изкористиха муслиманските секти и започнаха да финансират определени луге, джамии, региони и така натаму... Тоа не е от днес , не от вчера. Веке 30 години се гледа този феномен. Ако не се земат мерки нема потреба да си Мосад за да прогнозираш,дека ваквите случуваниja ке стават се почести и почести.
Нема ни една земја да остане имуна на тоа, веќе многу земји се заразени на Балканот. Босна, Албанија, Хрватска, Србија, Словенија, Косово, Македонија, а сега за жал почнуваат и Грција и Бугарија

Нема ни една земја да остане имуна на тоа, веќе многу земји се заразени на Балканот. Босна, Албанија, Хрватска, Србија, Словенија, Косово, Македонија, а сега за жал почнуваат и Грција и Бугарија
Препорачувам ти да фрлиш едно око на книгата "Стратегическа долбочина" на Ахмед Довудоглу. Кога човек ja прочита,тогава му станува многу работи поjaсни.

Препорачувам ти да фрлиш едно око на книгата "Стратегическа долбочина" на Ахмед Довудоглу. Кога човек ja прочита,тогава му станува многу работи поjaсни.
Ја има на македонски или некој друг разбирлив јазик, (не Албански или Грчки зашто не разбирам). А за што конкретно се зборува, во кратки црти да ми кажеш?

а немаш појма колку ми е жал за грција и бугарија :( :pos:
иначе ако ептен навлезат овие кај нас господ нека ни е на помош...какви развиени земји не излегуваат на крај со овие па ние ке излеземе :cautious: само ке се молиме да нема вонредни вести каде ке кажат дека бомбаш самоубиец убил 50 цивили итн итн

а немаш појма колку ми е жал за грција и бугарија :( :pos:
иначе ако ептен навлезат овие кај нас господ нека ни е на помош...какви развиени земји не излегуваат на крај со овие па ние ке излеземе :cautious: само ке се молиме да нема вонредни вести каде ке кажат дека бомбаш самоубиец убил 50 цивили итн итн
Зашто да ни е Господ на помош. Ако направат недај боже такво нешто, специјалците нема да слушаат команди има сите што им личат на вехабисти да ги колат и тепаат кај ќе ги видат, како одмазда. Ова го имам слушано од муабети дека имале таков меѓусебен договор. Ама тоа се само муабети

Зашто да ни е Господ на помош. Ако направат недај боже такво нешто, специјалците нема да слушаат команди има сите што им личат на вехабисти да ги колат и тепаат кај ќе ги видат, како одмазда. Ова го имам слушано од муабети дека имале таков меѓусебен договор. Ама тоа се само муабети
брат зашто убаво нагласив дека многу развиени земји неможат на крај да излезат со нив
да нашите специјалци ке ги убиваат ке ги кољаат таквите али џабееееееееее секад ке има нови кучиња и нови за жал, тие незнаат за доста, немаат совест, тие се учени на тоа и крај

брат зашто убаво нагласив дека многу развиени земји неможат на крај да излезат со нив
да нашите специјалци ке ги убиваат ке ги кољаат таквите али џабееееееееее секад ке има нови кучиња и нови за жал, тие незнаат за доста, немаат совест, тие се учени на тоа и крај
Епа треба малце бруталност да им се покаже. Патем еве едно видео како одмазда врз муџахедините за колењето на руски војници.

Evreite i arapite se semitska grupa na jazici i mnogu se slicni epten i svinsko ne jadat toa im e zaednicko i muzikata im e slicna samo ete verata deka evreite ne priznavaat ni Isus ko pratenik ne pa Muhammed ko poslanik,
zatoa evreite se opasnost za svetot, oni vladeat so svetot, oni za site sto ne se evrei imaat izraz STOKA i ne gi smetaat za ljudi onie koi ne se rodeni evrei. opasnosta e vo evrejstvoto a ne vo Islamot, talibanite i nim slicnite islamisti.
Предност кај евреите е што не се саморазнесуваат! ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom