Машини за перење

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ама не тропа цело време туку при крајот а денсаше само еднаш (лани) и си помислив низ прозор ќе излези а сам бев дома и ја исклучив од струја инаку од тогаш по секое перење само малку се помрднува ама тропа многу ММЕ

инаку јас не перам и не ни планирам па да кажам на колку степени е пуштана...

izvadeni ti bile osiguracite pozadi? :D

директ дриве.со магнети наместо со каиши.помалце тресе мрда.
LG марка, 20 000 мислам дека беше

Да ги прашам домаќинкиве зашто при секое перење на секоја црна облека се познава бело.Дали е до прашокот или до машината/?
Да се подесува соодветна температура според етикета на алиштата од позади што е ! И детергенти се става малку ,а не многу :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk - now Free

196821757.samsung-wf70f5e0n2w.jpg

Ваква зедов последно, 250 евра презадоволен засега.
Samsung WF70F5E0N2W, 1200 RPM

Ние дома имаме Сименс со вертикално полнење, не се сеќавам колку пари. Машината супер си пере, единствено е малку гласна центрифугата, но досега во овие 3-4 години се нема случено никаков дефект, работи беспрекорно. Ацид, ако можеш фрли поглед накај Сименсите, од мое искуство а и од продавница ни кажаа дека ретко кој се жали од нив.

Си купив ваков модел Индесит комбинирана машина за перење и сушење и имам проблем со гужвање на алиштата.
Ја пуштам на 4-ка за перење и си ја брка работата одлично за перење, но кога ќе ги извадам алиштата од сушење многу се изгужвани и ништо живо не ги пегла. Пробав на две програми и пак ги вади гужвани.
Имал некој искуство со ваква машина и на колку степени, односно програма ги суши и пере алиштата?
И јас и фрлив око на истата,ама ако ги гужва толку не ја сакам.
Најде ли и го авало или оште мака мачеш со пеглањето:)

И јас и фрлив око на истата,ама ако ги гужва толку не ја сакам.
Најде ли и го авало или оште мака мачеш со пеглањето:)

Најдов, си зедов жена од Пустец и сега таа ми го бери чарето за пеглање, перење и сушење.

Инаку си ги сушам надвор зимава на сушалка пошто немам ластовички сега-засега.
Инаку иљачот ми го кажа една пријателка и бил да се стават малку алишта за сушење во сушарата. Така пак троши повеќе струја и не е исплатливо.
Мој совет е ако имаш простор на тераса или пак надвор за сушење да не се замараш и купиш класична машина за перење. Кај нас нема некоја голема влажност на воздухот и се сушат релативно брзо алиштата.

Ако сакаш може да дојдеш и да се увериш во тоа како се изгужвани алиштата, може и да направиме едно пробно пеглање, па можеби нема да бидат изгужвани според твоите критериуми.;)
Плус ќе ти го кажам рецептот за топено сирење. :P

Јас сум од Пустец и знам да перам,ама незнам да ги сушам:D
А ти како поискусен може да дојдеш да ми ги спростиреш на тераса,а после и да ги испеглеш:cool:
А јас как добра домаќинка ќе те частам топено сиренце :p дури и ракичка ќе ти дадам:eek:

пс. ветувам оти мана на пеглањето нема да ти најдам:D

Јас сум од Пустец и знам да перам,ама незнам да ги сушам:D
А ти како поискусен може да дојдеш да ми ги спростиреш на тераса,а после и да ги испеглеш:cool:
А јас как добра домаќинка ќе те частам топено сиренце :p дури и ракичка ќе ти дадам:eek:

пс. ветувам оти мана на пеглањето нема да ти најдам:D

Идам, еве утре сум Битола по нешто работа, петок возам точак до Крушево и викендов сум слободен.
Ах знаеш какви се мажите за пеглање, само ги лажи умот дека се искусни...Повеќе галамат дека се некои пеглачи и искусни, отколку што навистина ги бидува. ;)

Да ги прашам домаќинкиве зашто при секое перење на секоја црна облека се познава бело.Дали е до прашокот или до машината/?
Кога переш црни алишта користи течен детергент по можност Первол за црни алишта. Доколку ги переш со обичен прашак не ставај омекнувач за алишта. Белите таканаречени флеки се од омекнувачот :pipi:

Кога переш црни алишта користи течен детергент по можност Первол за црни алишта. Доколку ги переш со обичен прашак не ставај омекнувач за алишта. Белите таканаречени флеки се од омекнувачот :pipi:

А некоја замена за омекнувач или не мора воопшто?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom