Конвертори

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
RentASoft Image Converter
Бесплатна апликација со која може да се претварат слики од еден во друг формат.

- Превземи -

Јас однапред се извинувам за постот поставен во оваа тема...но бидејќи неможев да најдам друга соодветна(иако мислам иам сретнато)..решив да постирам тука..
Значи..моето прашање е како да го конвертирам преводот од txt во srt.Знам дека треба со Subtitle Workshop ама нз како..башка и програмот нешо заебава..кога и да го ставам тој превод ми јавува error и се гаси...ај помогнете..инаку користам subtitle workshop 2.51..

Јас однапред се извинувам за постот поставен во оваа тема...но бидејќи неможев да најдам друга соодветна(иако мислам иам сретнато)..решив да постирам тука..
Значи..моето прашање е како да го конвертирам преводот од txt во srt.Знам дека треба со Subtitle Workshop ама нз како..башка и програмот нешо заебава..кога и да го ставам тој превод ми јавува error и се гаси...ај помогнете..инаку користам subtitle workshop 2.51..
Here is how you do it

First of all you should have 3 files.
1-.Avi
2-.txt
3-.ini

Firstly you should creat the ini file using the notepad and thats by typing this: -
Resolution=
Frame Rate=
AviTag=XVID
[Fonts]
TransparentFonts=1
Size=32
[Settings]
SubtitlesElevationFS=5
Zoom=0
MovieElevation=0
MovieHeightRatio=1
MovieHorizontalPosition=0
SubtitlesWidth=95
AudioStreamNumber=0
[LastMovie]
MoviePosition=3895.85986328125
RestorePosition=1
[Chapters]
n0=
p0=0

after you finish from this step you go to the text document and there you type you subtitle in this form:-
{0}{200}bla bla bla
{201}(400)bla bla bla .........
.
...etc.
then save it as text and you are done

свесен сум дека е на англиски...ако не сфаќаш ке ти го преведам...

Here is how you do it
.........

свесен сум дека е на англиски...ако не сфаќаш ке ти го преведам...
абе друже ова се ок..ама јас те прашувам за директен конверт на преводот..а не јас да го правам..разбираш..само ми треба у srt да e..зш двд-то не ми чита txt..

абе друже ова се ок..ама јас те прашувам за директен конверт на преводот..а не јас да го правам..разбираш..само ми треба у srt да e..зш двд-то не ми чита txt..
Save as - местиш all files - <ime>.srt

си пробал вака?

сакам да конвертирам видео материјалза на двд но да не биде во divx . па ако има не кој да ми помогне .јас пробав со вин ави конвертор во двдне го чита .а пак во mpeg-2
гласот не чини .фала однапред

сакам да конвертирам видео материјалза на двд но да не биде во divx . па ако има не кој да ми помогне .јас пробав со вин ави конвертор во двдне го чита .а пак во mpeg-2
гласот не чини .фала однапред
пробаше со Total Video Convertor?

пробав со тотал видео .сега е се ок. фала многу .

Мене ми треба некој конвертор да ми направи фајл од RPX во word и обратно. Бидејки имам едни фајлови во тој формат но неможам да најдам конвертор што може тоа да го направи. Молам за ПОМОШ

Мене ми треба некој конвертор да ми направи фајл од RPX во word и обратно. Бидејки имам едни фајлови во тој формат но неможам да најдам конвертор што може тоа да го направи. Молам за ПОМОШ
RPX e текст фајл?

па да текс фајл е. но неможам да го отворам фајлот а ми треба за една програма за да можам да извршам поправка на него и пак да го вратам во истиот формат.

RPX e текст фајл?

Како да не постои таков конвертор? :(

па да текс фајл е. но неможам да го отворам фајлот а ми треба за една програма за да можам да извршам поправка на него и пак да го вратам во истиот формат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom