Со што ја мерите љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зошто ама некако не ми требаше многу да размислувам а да дојдам логичен заклучок по што може да се мери љубовта.
Јас мислам дека љубовта најубаво се мери со големината на жртвата што е спремен тој што ја искажува љубовта да ја принесе во интерес на љубената личност.
На пример мислам дека во најголем број случаи една од силните видови на љубов е кон сопственото дете, за кое е скоро секој спремен и животот да го даде. Истотот важи и за љубовта кон партнерот, некои се спремни многу да направат за партнерот, нормално ова е Спремноста, ама нормално секогаш доаѓа до компромисни решенија кои произлегуваат од разбирањето меѓу партнерите со цел да не се принесе безпотребно голема жртва а целите и интересите да бидат исполнети. Разбирањето инаку потекнува од меѓусебното почитување кое пак е создадено пак од обостраната спремност за давање голема жртва за партнерот.

Cekajte malce,zborime za ljubov t.e. za CUSTVA!Kako mozete da gi sporeduvate custvata so merna velicina!Ednostavno toa e najogromnata greska sto se naoga okolu site nas!Se dodeka ne sfatime deka ljubovta ne se meri,ne mozeme da zboruvame deka navistina sme go sfatile blazenoto sto taa ni go nosi!Znaci,ljubovta ne se vrednuva so nisto,ne se meri so nisto..LJUBOVTA EDNOSTAVNO SE CUSTVUVA!
Srceto ja custvuva povrzanosta i vistinskata ljubov.Sekogas sledejki go srceto ke ja najdete svojata vistinska ljubov!Koga bi uspeale da gi potisnete site nadvoresni faktori i se bi prepustile na vasite sopstveni custva i instinkti,togas moze da se kaze deka ste spremni da ja najdete i potvrdite vistinskata ljubov!Se dodeka ja vrednuvate ljubovta sonekoi si materijalni merila i kvaliteti,ke ostanete vo zabluda po vistinskoto custvo!

Pa i jas se soglasuvam deka ne moze ljubovta da se meri tolku lesno ama ako veke mora da se meri togas so jacinata na cuvstvata na partnerite so nivnata zaemna povrzanost i spremenosta da se napravi se za partnerot i taka nesto vo grubi crti.

:wub::wub:Љубовта не се мери со ништо

Со респектот што си го покажуваме и со чувствата

јас љубовта ја мерам со довербата меѓу партнерите разбирањето времетраењето на врската итн. а до кај сум јас со љубовта ке ви кажам само да ми донесе грипмкд тоа мерачот хехехехеххе.........

Zbratko напиша:
Prvo ne te znam ... taka da nemozam da zboram dali imas ili nemash iskustvo ... a iskreno toa i ne mi e bitno.
najbitno shot sekoj si gi sfaka rabotite na razlicen nacin ... taka da ... za mene ili ima Ljubov ili nema Ljubov a tao dali e mala i golema ne postoi (ZA MENE).
I Ljubovta kon tatkovinata, zenata, decata, devojakta ili kolata ili bilo shto se sosema razilicni kategorii ... je na bi gi stail na isto mesto.
Nemozam ja da ja sakam zenami i deteto na ist nacin ... ljubovta prema zena mi e edna stvar ... a ljubovta prema deteto e druga.

едно прашање: кажи ми колку пати си се вљубил до сега?

со шублер :):)
нема мерење има само докажување и покажување на љубов преку дела(најважното според мене) гестови, зборови итн итн

Со ништо : не се работи за три кила круши.

Ljubovta jas mislam deka ne se meri:):) tuku ednostavno se cuvstvuva:)

jas ljubovta najmnogu ja meram po vremetraenjeto i po toa kolku si spremen da se zrtvuvas za partnerot...mislam deka jacinata na ljubovta najdobro moze da se izmeri so ovie dve merki :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom