Со што ја мерите љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Zbratko напиша:
Mozebi tweety e uste mala i ne probala mnogu, ali ja sum imal dovolno vreme i dovolno iskustvo za da zborami da go tvrdam istoto stho ona. Mislam deka i u oH go praevme muabetov ama za zalne go dovrshivme.
Ali kako i da sekoj si ima svoi svakanja na goleminata ljubovta. ja nemozam da ja izmerami kao shto kazav pogore ne postoi golema i mala ljubov.... toa ne e ljubov

Siguren si? Mora da vrzana со женка? Имам огромна љубов кон жена ми, огромна кон татковината, помала кон некои познаници, поголема кон пријателите, најголема кон син ми.......

Ако имаш искуство, а само ти тврдиш, јас не можам да знам, не те познавам, можам да ти кажам дека сепак, имаш мислење, став, а не искуство.
A opinions are like assheles, everyone has them!

Нели.

П.С
А што е?

Garfield напиша:
Siguren si? Mora da vrzana со женка? Имам огромна љубов кон жена ми, огромна кон татковината, помала кон некои познаници, поголема кон пријателите, најголема кон син ми.......

Ако имаш искуство, а само ти тврдиш, јас не можам да знам, не те познавам, можам да ти кажам дека сепак, имаш мислење, став, а не искуство.
A opinions are like assheles, everyone has them!

Нели.

Prvo ne te znam ... taka da nemozam da zboram dali imas ili nemash iskustvo ... a iskreno toa i ne mi e bitno.
najbitno shot sekoj si gi sfaka rabotite na razlicen nacin ... taka da ... za mene ili ima Ljubov ili nema Ljubov a tao dali e mala i golema ne postoi (ZA MENE).
I Ljubovta kon tatkovinata, zenata, decata, devojakta ili kolata ili bilo shto se sosema razilicni kategorii ... je na bi gi stail na isto mesto.
Nemozam ja da ja sakam zenami i deteto na ist nacin ... ljubovta prema zena mi e edna stvar ... a ljubovta prema deteto e druga.

A ako ima kategorii, na razlicnost, znaci, logicno e deka treba da ima i stepeni.
Koga se govori za ljubov, ako ima rzlicni ljubovi, ima razlicni stepeni. Toa se merlivi, opisno merlivi kategorii.

Garfield напиша:
A ako ima kategorii, na razlicnost, znaci, logicno e deka treba da ima i stepeni.
Koga se govori za ljubov, ako ima rzlicni ljubovi, ima razlicni stepeni. Toa se merlivi, opisno merlivi kategorii.

Ok, mene ne mi e bash prifatliva ovaa tvoja teorija, i ne ke da mozam da se soglasam ... ali kako i da go pocituvam tvoeto miselje.:kajg:

Ам, логика, ама ете, не се сложуваш, затоа и реков, секој има свое мислење, нели, па нека ти стои, и јас твоето го почитувам. Иако ни се спротивставени, за нас се точни, респективно, нели, а ако се јави показател и доказ, дека еден е прав, се знае, се признава грешката, дотогаш, почит.

Garfield напиша:
Ам, логика, ама ете, не се сложуваш, затоа и реков, секој има свое мислење, нели, па нека ти стои, и јас твоето го почитувам. Иако ни се спротивставени, за нас се точни, респективно, нели, а ако се јави показател и доказ, дека еден е прав, се знае, се признава грешката, дотогаш, почит.

Togash definitivno ke se priznae .. ne usm od tie shot ne prifakaat novi mislenja ili ne priznavaat deka zgresile :kajg:

ljubovta ne se meri.tuku ednostavno savkam deka taa postoi po malite gestovi,nacinot na koj sto me gleda zboruva itn

I jas ja meram spored intenzitetot na cuvstvata.Prvo spored moite posle spored negovite i na kraj od obostranite :):):) Meram i po toa kolku takvoto cuvstvo na zaljubenost me drzi vo vremetraenje.A ponekogas..ne ni se trudam da ja meram!

јас не мерам ама кога од горе наведеното вика дека мора со тие две опции што си ги дала мислам дека и двете би ги земал

Djabe meris...kolku i da meris ne znaes kade da preseces:) tuka ne vazi pogovorkata dva pati meri ednas seci!
Zavisi sto covek saka...ako ja sakam pametna, odgovorna, uctiva..onda naravno deka ke si ja otvoram diznata i ke ja pustam da vleze...a ako e nekoja so ima samo del od toa sto go sakam..ete..tuka ke bide..drz nedaj..ustvari...pusti me da si odam:)
Nema nit merna ednica a nitu pak aparat za merenje...ne za drugo LJUOVTA ti e CAK JE VIDIS..CAK JE NE VIDIS..!!!:)***

Бакнеж и воздишки во секунда :bip:

Ако дојде време да се мери и премерува љубовта, значи дека не останало ништо за мерење.

Море тоа значи дека ја нема пошто таа не се мери и не се премерува нема мерка со која можеш да ја искажеш љубовта, а уште помалце има зборови кои ќе го опишат чуството на заљубеност. Еднаш некој кажал: "Доколку знаеш колку и зошто сакаш нешто и некој/а ти всушност веќе не чуствуваш ништо кон тоа". Така да вие мерете си ги, и мислете си но сепак сте грешка во корен. Сите тие направи, скали и мерки се само плод на вашата имагинација која во случајов само поттикнува некои работи кои во многу мал процент се придвижуваат во правилна насока, а најчесто идат онаму каде што нетреба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom