Со што ја мерите љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
По се собрано заедно...лесно е да знаеш колку го сакаш некој, колку ти значи...

Jas ljubovta ja meram so pruzenoto vnimanie, posvetenosta, grizata, pozrtvuvanosta, iskrenosta, doverbata i potrebata za srodna dusa...

Ljubovta ne ja meram sekoja postapka kazuva kolku me saka i toa e dokaz deka devojkata e zaljubena vo mene a isto i jas se sto pravam go pravam od ljubov i so sekoj moj poteg i dokazuvam kolku mi znace isto i razbiranjeto so go imame za se e merilo na nekoj nacin za ljubov :back:

Ја мерам во количината разбирање за моите потреби, такви какви шо се. Ја мерам во степенот на меѓусебна хармнија. Не сум баш по оној фазон, да праам од нишо нешо само колку да се случува нешо и ли за сенешто да и префрлувам, ако се фатам како правам тоа, значи крајно време е да раскинам.

Наредната глупост напишана на темава, ќе резултира со бан. Продолжете со дискусија.

За мене - најмногу по обемноста на откажувањата на кои би била спремна при донесување одлуки кои во моментот би значеле компромис за ситуацијата во врската. Своевидните љубовни жртви - колку е човек спремен да се откаже од одредени работи кои му значеле многу или ги сочинувале неговите принципи или приоритети со цел да придобие или зачува личност која му е важна и чија среќа ја поставува како нов приоритет.
Знам дека сакам некого премногу кога давам предност на неговите желби, потреби и цели пред мојата своеглавост, себичност и инает. По желбата да го видам веднаш штом ми исчезнал зад аголот или по желбата да го слушнам веднаш штом сум затворила слушалка. По чувството на опуштање заради сознанието дека мојата слобода и независност како личност е доследно испочитувана како и неговата. По силината на желбата за целосна предаденост некому и по комотноста во чувството дека припаѓаш некому.

Не мерам. Секогаш ми изгледа дека сакам безгранично. И секоја љубов ми изгледа неверојатно поголема од претходната.

Ммм...со тоа колку си спремен да се откажеш од нешто драго за неа...аа....со тоа дали си спремен да го дадеш сопствениот живот за нејзиниот....Има и еден мерач у чајна шоп ама тоа кинезите чкартоини се ептен.

Единствено нешто што не го мерам, едноставно се обидувам безрезервно и искрено да ја давам. А морам да признам и дека добивам исто така безрезервна љубов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom