Со што ја мерите љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Со што ја мерите среќата или јачината на љубовта? Дали по интензитетот на обостраните чувства, дали по времетраењето, по достигнатото ниво на взаемното разбирање или па нешто сосема десетто? :kajg:

divine напиша:
по интензитетот на обостраните чувства и взаемното разбирање? :kajg:
Ако морам да мерам, ондак болдираното од предложените. Ти?

Ljubovta ne moze da se izmeri.Ako pocneme da objasnuvame kako, zosto i kolku sakame togas toa ne e ljubov.Nikogas ne mozeme da ja izmerime velicinata na ljubovta, a ako nekogas toa go storime toa sigurno ne e ljubov

TWEETY*** напиша:
Ljubovta ne moze da se izmeri.Ako pocneme da objasnuvame kako, zosto i kolku sakame togas toa ne e ljubov.Nikogas ne mozeme da ja izmerime velicinata na ljubovta, a ako nekogas toa go storime toa sigurno ne e ljubov

Воопшто не се согласувам. Као нема помала или поголема љубов? Или па може ти не си ја осетила ... или сакаш или не сакаш? Е па каде се во тој случај оние пропаднати врски, во кои сме мислеле дека сакаме најмногу, ама испаднало дека не било тоа максимум, сме можеле и повеќе? Добро, може си сеуште мала па не си пробала баш повеќе врски ...

Ако морам да мерам, ондак болдираното од предложените. Ти?

Од сите по малку и јас, ама најмалку по времетраењето би мерела ... тоа ми е некако фактор кој нема врска баш со тоа колку сакаме ... нема врска дали си со некого неколку години или некој месец за да е таа љубов најголема или најмала ...:kez:

Јас никако не можам да мерам по времетраење, по интензитет кој не умира никогаш, барем така ми е.

А, и по помирувањето по расправија, по компромисите при спротивставени ставови, по взаемните отстапки и постапки.....

zarem toa se meri .
ako se meri toa veke ne e ljubov tuku matematicki igri

Tocno e deka ne sum imala mnogu vrski, ama sepak mislam deka ljubovta ne moze da se izmeri.Tocno e deka vo sekoja naredena nasa vrska go davame nasiot maksimum, no dali koga sakaniot ke te prasa kolku go sakas ke mozes da mu odgovoris kolku go sakas?Za toa zborev jas, deka nikogas ne ke mozes da odgovoris kolku go sakas, i nikogas ne ke mozes da ja izmeris ljubovta koja ja cuvstvuvas za nego vo toj moment

Аман луѓе, не реков да ја мерите во литри или километри или што ти знам јас некоја друга мерна единица. Општо некако да се дефинира колкава е може, не цепидлачите.

Dr_ViRuS напиша:
zarem toa se meri .
ako se meri toa veke ne e ljubov tuku matematicki igri

Не ја мериш бе со шублер, аман. Сликовит говор.
Што сакаше Дивниќ да каже е (за тапите да објаснам):

Кога знаете и колку знаете дека многуи сакате и како знаете дали повеќе, поинтензивно или помалку сакате од друг пат, порано, претходно, во друга или иста врска!??

Појасно или да идам да насликам??

Ај да видиме колку те биват за цртање мачоре :)

Туку шо знам, ја мерам по интензитетот на чувствата, времетраењето на истата и сите оние компромиси и разбирање од страна на партнерите.

po toa kolku vreme mi posvetuva i sto e spremen da napravi za vrskata...na primer da se otkaze od nesto ili da se prilagodi so cela da funkcionira vrskata ko sto treba............NEMA KIRILICA HAOS!!!!!

Ljubovta na partnerot kon mene ja meri moeto srce,a ljubovta sto jas mu ja davam nemu e nemerliva. Moeto srce tocno znae kolku mnogu me saka,ili ne me saka,a toj ne moze ni da pretpostavi deka bezgranicno go sakam.

Љубовта не се мери и не се споредува со ништо.Толку од мене.

TWEETY*** напиша:

Sosema se soglasuvam so tebe. Nema pogolema ili pomala ljubov ... za mene neposti mnogui malku sakanje. Ima Ljubov ima sakanje ili nema ljubov i nema sakanje toa e toa.

Divine напиша:
Воопшто не се согласувам. Као нема помала или поголема љубов? Или па може ти не си ја осетила ... или сакаш или не сакаш? Е па каде се во тој случај оние пропаднати врски, во кои сме мислеле дека сакаме најмногу, ама испаднало дека не било тоа максимум, сме можеле и повеќе? Добро, може си сеуште мала па не си пробала баш повеќе врски ...

Mozebi tweety e uste mala i ne probala mnogu, ali ja sum imal dovolno vreme i dovolno iskustvo za da zborami da go tvrdam istoto stho ona. Mislam deka i u oH go praevme muabetov ama za zalne go dovrshivme.
Ali kako i da sekoj si ima svoi svakanja na goleminata ljubovta. ja nemozam da ja izmerami kao shto kazav pogore ne postoi golema i mala ljubov.... toa ne e ljubov

Љубовта ја мерам по малите работи што тој ги прави за мене (иако понекогаш се безначајни,мене ми значат се :wub:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom